Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων για τν Εκδικητική Απόλυση Συναδέλφου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.

25-7-2012

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της θετικής, για τους εργαζόμενους, απόφασης της Επιθεώρησης Εργασίας και η ICAP προχώρησε σε απολύσεις  δύο εκ των  συναδέλφων που δεν υπέγραψαν την μείωση μισθού τη δεύτερη μέσα σε εννιά μήνες και κατέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας. Η εταιρεία μετά την γνωμοδότηση της επιθεώρησης υπέρ των εργαζομένων, συμμορφώθηκε και κατέβαλλε τα οφειλόμενα, όμως μετακίνησε τους συναδέλφους που εργάζονταν στην Διεύθυνση της Κτηματικής Πίστης της Εθνικής Τράπεζας επί τέσσερα χρόνια, και τους τοποθέτησε στο τμήμα Collection (είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών – τηλεφωνικό κέντρο).  Ενώ βρίσκονταν ακόμα στο στάδιο της εκπαίδευσης προφασίζονται λόγους συμπεριφοράς για να τους απολύσουν.
Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι δεν είχαν δώσει ποτέ αφορμή ούτε καν για παρατήρηση σε σχέση με την συμπεριφορά τους όσα χρόνια δούλευαν. Όσο για το γνωστικό τους επίπεδο είναι πολύ υψηλό όπως αποδεικνύεται άλλωστε από τα τεστ αξιολόγησης στο νέο τους τμήμα και όπως διαβεβαίωσε η υπεύθυνη προσωπικού της ICAP.

Για μας, ήταν αναμενόμενο, ότι θα μάχονταν εναντίον της  γέννησης του νέου Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, απολύοντας ιδρυτικά του μέλη και συγχρόνως θα δινόταν  ένα μήνυμα σε όποιον εργαζόμενο φέρνει αντίρρηση για τα αυτονόητα. Δεν είναι άγνωστο το καθεστώς τρομοκρατίας που επικρατεί στο τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής. Οδηγίες και κανόνες εργασίας αυθαίρετοι, εφαρμόζονται μόνο στην συγκεκριμένη διεύθυνση χωρίς φυσικά καμία διαβούλευση με τους εργαζομένους. Απαγορεύεται στους εργαζόμενους να έχουν τα κινητά ή άλλα προσωπικά τους αντικείμενα στο γραφείο τους. Χρονομετρείται η διάρκεια της τουαλέτας (με ειδικό κουμπάκι WC που πρέπει να πατιέται στον υπολογιστή), παραβιάζεται το ωράριο αφού ζητείται από τους εργαζόμενους να προσέρχονται ένα τέταρτο νωρίτερα

Ζητάμε την άμεση συμπαράσταση από τον ΣΥΕΤΕ (Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας), ΟΤΟΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας), ΟΙΥΕ (Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας),  ΕΚΑ (Εργατικού Κέντρου Αθήνας).

Τέτοιες κινήσεις από την πλευρά της εταιρείας δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση.
Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε.

Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του
Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας
Στυλιανού Γρηγόρης   6945 441 308, διεπιλ  16148
Καπετανάκης Γιώργος: 6977 741 228, διεπιλ 66381
Κούβαρης Φάνης,  6973 221 988, διεπιλ 74873
Λαζαροπούλου Γιώτα: 6976 855 566, διεπιλ.: 79361







Δεν υπάρχουν σχόλια: