Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ομόφωνη απόφαση ΕΑΚ Κατ/τος Ηρακλείου 154

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Ε.Α.Κ. ΚΑΤ/ΤΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤ.
Ηράκλειο Αττ., 22/08/2012

ΠΡΟΣ: Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.
Πριν από λίγους μήνες, κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, όλες ανεξαίρετα οι παρατάξεις υποσχέθηκαν την προστασία των εισοδημάτων μας και την ανυποχώρητη στάση τους στο ενδεχόμενο μείωσης των μισθών μας.
Σήμερα λίγους μήνες μετά, το Δ.Σ. αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση της εργοδοσίας για μείωση των μισθών μας, στο πλαίσιο της υπογραφής της νέας επιχειρησιακής σύμβασης.
Φαίνεται ότι δεν έχετε αντιληφθεί την οριακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Φαίνεται ότι τα σκληρά μέτρα που έχουν παρθεί τα δύο τελευταία χρόνια και πλήττουν κυρίως τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, επομένως και τα δικά μας, δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψή σας. Μάλλον δεν γνωρίζετε ότι πλέον δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε στις βασικές υποχρεώσεις μας (δίδακτρα, φροντιστήρια, δόσεις δανείων κλπ). Προφανώς έχετε την εντύπωση ότι διαθέτουμε ακόμα οικονομικά περιθώρια να βοηθήσουμε την τράπεζα που εργαζόμαστε, για να μειωθεί το μισθολογικό της κόστος. Ξεχνάτε μάλλον ότι όταν τα δικά μας εισοδήματα έπαιρναν τον κατήφορο, το κράτος επιδοτούσε τις Τράπεζες με κάποια δις ευρώ.
Απαιτούμε λοιπόν από όλους όσους μας εκπροσωπούν, να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων και να είναι συνεπείς στις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, καλό θα είναι να μην μας ξαναεπισκεφθούν στους χώρους εργασίας μας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ-ΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.
Οι υπάλληλοι του κατ/τος Ηρακλείου Αττ. (154)

Δεν υπάρχουν σχόλια: