Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση ΕΑΚ Κατ/τος ΕΤΕ 711

 27 -7 -2012
Οι παρακάτω υπογράφοντες συνάδελφοι του Κ/τος ΕΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ 711, παρακολουθώντας όσα διαμείβονται μήνες τώρα μεταξύ προεδρείου ΔΣ και Διοίκησης περί περικοπών και έχοντας ζαλιστεί από τον πόλεμο ανακοινώσεων (όπου δεν κατανοούμε και πάντα το πραγματικό διακύβευμα), σας γνωρίζουμε ότι  δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε  καμία μείωση μισθού και δεν εξουσιοδοτούμε το προεδρείο να κάνει καμία διαπραγμάτευση για το θέμα αυτό.
Αυτό που καταλαβαίνουμε πίσω απ΄όλα  είναι ότι οι διοικήσεις των τραπεζών ακονίζουν τα δόντια τους και μας βλέπουν σαν παχουλό ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΦΥΛΑΚΤΟ κοπάδι,   έτοιμο να πέσει στο στόμα του λύκου-τραπεζίτη εγχώριου και διεθνή.
Απ΄όσο θυμόμαστε στη φετινή ΓΣ η μη αποδοχή καμιάς μείωσης στους μισθούς μας τέθηκε σε ψηφοφορία  και ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ  . Και βέβαια  κατανοούμε τη σπουδή της διοίκησης να μας πιάσει στον ύπνο και στα «μπάνια του λαού» , δεν κατανοούμε όμως με τίποτα την βιασύνη του προεδρείου να συρθεί σε διαπραγμάτευση στην παρούσα περίοδο, τη στιγμή που δεν έχει λήξει η κλαδική μας και δεν κινδυνεύουμε άμεσα από τη λήξη της μετενέργειας .
Καλούμε το ΔΣ να θέσει το θέμα στους συναδέλφους πριν συρθεί σε μια διαπραγμάτευση-παγίδα για μας. Καλούμε τις παρατάξεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ,να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο απέναντι  στην εργοδοσία και να κάνουν αυτό που οφείλουν: να οργανώσουν και να στηρίξουν την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στις ορέξεις της διοίκησης .Καλούμε όλους τους συναδέλφους με την ενεργητική μας συμμετοχή και παρέμβαση  να πάρουμε την τύχη  μας  στα χέρια μας, να μην υποκύψουμε  στην διάχυτη τρομοκρατία σχετικά με το μέλλον μας και να μην επιτρέψουμε  την εξαθλίωση της ζωής μας μέσα από συσκέψεις «κορυφής» .
Η ΕΑΚ ΕΤΕ 711


Δεν υπάρχουν σχόλια: