Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής για ΔΣ ΣΥΕΤΕ 8/8

Κι όμως οι συνδικαλιστές μας θέλουν να υπογράψουν μείωση μισθών μέσα στον Αύγουστο και να δώσουν γη & ύδωρ στην ΕΤΕ!

7-8-2012

Δευτέρα πρωί οι σύμβουλοι του ΣΥΕΤΕ έλαβαν πρόσκληση για σύγκληση ΔΣ δύο μέρες μετά (!) με θέμα «λήψη απόφασης για επιχειρησιακή σύμβαση». Στις 8 Αυγούστου, στα μουλωχτά. Την ώρα που οι μισοί σύμβουλοι λείπουν σε καλοκαιρινή άδεια.. όπως και χιλιάδες συνάδελφοι.. Παρόλο που από τις συναντήσεις του Προεδρείου με την Διοίκηση την εβδομάδα 23-27 Ιουλίου δεν είχε προκύψει καμία συγκεκριμένη πρόταση, ενώ ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ κατήγγειλαν δήθεν το ΣΥΤΑΤΕ ότι βιάζεται να υπογράψει μειώσεις.. Ενώ δεν έχει συνεδριάσει το Προεδρείο και οι παρατάξεις δεν είναι ενημερωμένες (προφανώς έχουν γίνει κρυφές συνεννοήσεις με τη Διοίκηση από τη ΔΗΣΥΕ και θα φανεί και ποιες άλλες παρατάξεις) …Τη στιγμή που η Τράπεζα συζητάει να αγοράσει την Εμπορική (λεφτά υπάρχουν για άλλες εξαγορές τραπεζών, άρα γιατί να κόψουν από το μισθό μας;)..
Καταγγέλλουμε αυτήν την πρωτοφανή μεθόδευση εκ μέρους της πλειοψηφούσας παράταξης ΔΗΣΥΕ, που προσπαθεί να «μας πιάσει στον ύπνο»! Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν! Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει ο συνάδελφος Γιαννακόπουλος, που τρέχει να βοηθήσει τον κύριο Τουρκολιά και την Τράπεζα.. Η οποία πριν λίγες μέρες προσέλαβε νέο στέλεχος από την αγορά (με τι μισθό άραγε) ως νέο Γεν. Διευθυντή, η οποία εκδικητικά εξακολουθεί να κρατάει χρήματα για δάνεια από τους συναδέλφους που προσέφυγαν στο νόμο Κατσέλη,  αλλά και γι αυτά ο Σύλλογος δεν είπε κουβέντα.. Όπως δεν είπε κουβέντα και για τις απολύσεις τον Ιούλιο των ενοικιαζόμενων που δεν υπέγραψαν μείωση μισθών και κέρδισαν την ανάκληση της μείωσης που τους επέβαλε παράνομα η Τράπεζα με την προσφυγή του νέου σωματείου των ενοικιαζόμενων στην Επιθεώρηση Εργασίας..

Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το ψήφισμα της Γ. Συνέλευσης του Μαρτίου που έλεγε όχι στις μειώσεις μισθών και δεν εξουσιοδοτούσε κανέναν να υπογράψει χωρίς έκτακτη Γ. Συνέλευση.. Δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε τις αποφάσεις καταστημάτων. Τον Ιούλιο άλλα δύο καταστήματα έστειλαν κείμενα προς το ΔΣ του Συλλόγου να μην συμφωνήσει σε μείωση με την ΕΤΕ, καθώς δεν είναι δίκαιο να μειωθεί ο μισθός μας για να γλιτώσει η Τράπεζα μερικά ακόμη εκατομμύρια και να τα μοιραστούν τα μεγαλοστελέχη μεταξύ τους..

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Οι συνάδελφοί μας στην Αγροτική εδώ και δύο βδομάδες κάνουν ένα μεγάλο αγώνα με απεργία διαρκείας, καταλήψεις καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις και πανελλαδικά συλλαλητήρια στην Αθήνα με συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων μέσα στον Αύγουστο, με καθημερινές μαζικές συνελεύσεις και συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων σε περιφρουρήσεις κτιρίων, για να ακυρωθεί το χάρισμα της Αγροτικής στον Σάλλα από τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ και μαζί όλη η αγροτική γη που είναι υποθηκευμένη στην εν λόγω τράπεζα. Στο χορό μπαίνουν και οι υπάλληλοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που έκαναν στάση εργασίας χθες και πανελλαδική απεργία στις 8/8 (την ημέρα που οι παρατάξεις της κυβέρνησης στο ΣΥΕΤΕ θέλουν να προδώσουν τους συναδέλφους).
â Εδώ και τώρα να γίνει έκτακτη Γ. Συνέλευση του ΣΥΕΤΕ! Σας καλούμε όλους στο Σύλλογο την Τετάρτη 8/8 το πρωί με τη φυσική σας παρουσία ή κείμενα, e-mail, να διαμηνύσετε σε όλες τις παρατάξεις, αντί να προστρέξουν να υπογράψουν σύμβαση με μείωση μισθών με την Τράπεζα, να βρεθούν σε κοινό μέτωπο και κοινό αγώνα με τους συναδέλφους σε Αγροτική και Τ. Ταμιευτήριο (και με τους αγρότες) να πούμε ΟΧΙ στη μείωση των μισθών μας, καμιά θυσία για τους τραπεζίτες! Ένα τέτοιο μέτωπο μπορεί να νικήσει κόντρα στους γραφειοκράτες συνδικαλιστές που διασφαλίζουν τη θέση τους και τα προνόμιά τους ξεπουλώντας τους μισθούς και τα δικαιώματά μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: