Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Αποφάσεις καταστημάτων που στάλθηκαν στο ΔΣ ΣΥΕΤΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΚ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΤΕ ΚΑΛΛΙΦΡΟΝΑ 077

07/08/2012

  Οι παρακάτω υπογράφοντες συνάδελφοι του κατ/τος ΚΑΛΛΙΦΡΟΝΑ 077,παρακολουθώντας όσα διαμείβονται μήνες τώρα μεταξύ προεδρείου ΔΣ και Διοίκησης περί περικοπών και έχοντας ζαλιστεί από τον πόλεμο ανακοινώσεων , σας γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε καμία μείωση μισθού και δεν εξουσιοδοτούμε το προεδρείο να κάνει καμία διαπραγμάτευση για το θέμα αυτό.
   Στην φετινή ΓΣ η μη αποδοχή καμιάς μείωσης στους μισθούς μας τέθηκε σε ψηφοφορία και ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ και βέβαια δεν κατανοούμε
την βιασύνη  του προεδρείου στην παρούσα  περίοδο αδειών και διακοπών να συρθεί σε διαπραγμάτευση την στιγμή που δεν έχει λήξει η κλαδική μας και δεν κινδυνεύουμε άμεσα από τη λήξη της μετενέργειας.
  Καλούμε το ΔΣ να θέσει το θέμα στους συναδέλφους πριν συρθεί σε μια διαπραγμάτευση – παγίδα για μας ‘ και τις παρατάξεις να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία, οργανώνοντας και στηρίζοντας τους συναδέλφους ώστε να μην υποκύψουμε στην τρομοκρατία σχετικά με το μέλλον μας  και να μην επιτρέψουμε την εξαθλίωση της ζωής μας μέσα από συσκέψεις "κορυφής"   

ΟΙ: ΜΠΕΡΤΟΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ,ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ,ΝΑΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ,ΑΓΓΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ,ΚΑΠΠΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ,ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ,ΓΚΡΙΖΗ ΣΟΦΙΑ.   



ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (397)

ΠΡΟΣ ΣΥΕΤΕ
Λάρισα, 07/08/2012
            Η συνέλευση του καταστήματος Λάρισας (397) αποφάσισε τα εξής:
&1;Δεν εξουσιοδοτούμε το Σύλλογο να προβεί σε σύναψη επιχειρησιακής σύμβασης με αντικείμενο τη μείωση των αποδοχών μας στο όνομα της εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης και κοινού τόπου με τη Διοίκηση της ΕΤΕ την ίδια στιγμή που η Τράπεζα συζητάει να αγοράσει την Εμπορική .Είναι τουλάχιστον προκλητική και αναίσχυντη η έκτακτη πρόσκληση για σύγκληση ΔΣ που έλαβε ο ΣΥΕΤΕ πριν δύο μέρες εν μέσω αδειών υπαλλήλων και συμβούλων  .
Η μείωση του λειτουργικού κόστους που επικαλείται η ΕΤΕ μπορεί να προέλθει από περικοπές σε διάφορα έξοδα, όπως προμήθειες, μισθούς συμβούλων κ.λπ. και όχι από το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων της. Ακόμα και τώρα προσλαμβάνονται νέα στελέχη από την αγορά , δίχως να γνωρίζει κανείς τους μισθούς τους (π.χ νέο Γενικό Διευθυντή)  .
Επιπλέον, αφού η κλαδική μας σύμβαση δεν έχει λήξει (ισχύει έως τον Φεβρουάριο του 2013) και δεν κινδυνεύουμε άμεσα από τη μετενέργεια, το προεδρείο δεν έχει λόγο να σύρεται σε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις. Υπενθυμίζουμε στο Σύλλογο την απόφαση περί μη αποδοχής μείωσης των μισθών μας, που πάρθηκε κατά πλειοψηφία στη φετινή Γ.Σ.
Ζητούμε από το Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη Γ.Σ. επί του θέματος και να μην προχωρήσει σε καμία είδους συζήτηση με τη Διοίκηση αν δεν ενημερωθούν όλες οι παρατάξεις και οι σύλλογοι των εργαζομένων.
2.;Αρνούμαστε να μπούμε στη λογική του μη χειρότερου κακού και ζητάμε αύξηση των αποδοχών μας, που είναι στάσιμες για τουλάχιστον 3 χρόνια και μάλιστα κατά την εποχή της πολύ μεγάλης κερδοφορίας της ΕΤΕ και βαίνουν συνεχώς μειούμενες λόγω της συνεχούς αύξησης της φορολογίας και το σταμάτημα της μισθολογικής μας εξέλιξης.
&;3. Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε και τη μείωση της μηνιαίας συνδρομής υπέρ του Συλλόγου, που είναι από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν, με παράλληλη μείωση ή και κατάργηση κάποιων λειτουργικών δαπανών, όπως είναι τα ποσά για την κάλυψη λογ/σμών κινητών τηλεφώνων, τα έξοδα για δημόσιες σχέσεις, το επίδομα περιοδείας κ.ά.
Επίσης, αιτούμαστε την ουσιαστική στήριξη του απεργιακού μας ταμείου από τη συνδρομή των μελών του ΣΥΕΤΕ (κι όμως, είναι απολύτως εφικτό) κι όχι από τη λήψη δανείων από τον εργοδότη μας!
;4.     Τέλος, συνεχίζουμε να εκφράζουμε συλλογικά τη διάθεση μας να αγωνιστούμε με όλες τις μορφές αγώνα, για την υπεράσπιση των μισθών μας, των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΕ 397



Δεν υπάρχουν σχόλια: