Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Κείμενο συνέλευσης καταστήματος Πανόρμου

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΝΟΡΜΟΥ (064)
 
ΠΡΟΣ ΣΥΕΤΕ
 
 
Αθήνα, 08/08/2012
 
            Η συνέλευση του καταστήματος Πανόρμου (064) αποφάσισε τα εξής:

1.     Δεν εξουσιοδοτούμε το Σύλλογο να προβεί σε σύναψη επιχειρησιακής σύμβασης με αντικείμενο τη μείωση των αποδοχών μας στο όνομα της εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης και κοινού τόπου με τη Διοίκηση της ΕΤΕ την ίδια στιγμή που η Τράπεζα συζητάει να αγοράσει την Εμπορική. Είναι τουλάχιστον προκλητική η έκτακτη πρόσκληση για σύγκληση ΔΣ που έλαβε ο ΣΥΕΤΕ πριν δύο μέρες εν μέσω αδειών υπαλλήλων και συμβούλων. Η μείωση του λειτουργικού κόστους που επικαλείται η ΕΤΕ μπορεί να προέλθει από περικοπές σε διάφορα έξοδα, όπως προμήθειες, μισθούς συμβούλων κ.λπ. και όχι από το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων της. Ακόμα και τώρα προσλαμβάνονται νέα στελέχη από την αγορά , δίχως να γνωρίζει κανείς τους μισθούς τους . Υπενθυμίζουμε στο Σύλλογο την απόφαση περί μη αποδοχής μείωσης των μισθών μας, που πάρθηκε κατά πλειοψηφία στη φετινή Γ.Σ. Ζητούμε από το Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη Γ.Σ. επί του θέματος και να μην προχωρήσει σε καμία είδους συζήτηση με τη Διοίκηση αν δεν ενημερωθούν όλες οι παρατάξεις και οι σύλλογοι των εργαζομένων.
2.     Αρνούμαστε να μπούμε στη λογική του μη χειρότερου κακού και υπενθυμίζουμε ότι οι αποδοχές μας είναι στάσιμες για τουλάχιστον 4 χρόνια και μάλιστα κατά την εποχή της πολύ μεγάλης κερδοφορίας της ΕΤΕ και βαίνουν συνεχώς μειούμενες λόγω της συνεχούς αύξησης της φορολογίας και το σταμάτημα της μισθολογικής μας εξέλιξης.
 
3.     Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε και τη μείωση της μηνιαίας συνδρομής υπέρ του Συλλόγου, που είναι από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν, με παράλληλη μείωση ή και κατάργηση κάποιων λειτουργικών δαπανών, όπως είναι τα ποσά για την κάλυψη λογ/σμών κινητών τηλεφώνων, τα έξοδα για δημόσιες σχέσεις, το επίδομα περιοδείας κ.ά. Επίσης, αιτούμαστε την ουσιαστική στήριξη του απεργιακού μας ταμείου από τη συνδρομή των μελών του ΣΥΕΤΕ (κι όμως, είναι απολύτως εφικτό) κι όχι από τη λήψη δανείων από τον εργοδότη μας!

 
4.     Γίνεται πια φανερό ότι οι συνάδελφοι δε θέλουν και δεν αντέχουν καμία μείωση στο μισθό τους και δηλώνουν τις αγωνιστικές τους διαθέσεις ενάντια στις αποφάσεις τραπεζιτών και γραφειοκρατών συνδικαλιστών. Για αυτό κι εμείς συμπράττουμε με τα καταστήματα Λάρισας, Καλλιφρονά, Μοσχάτου. Ελευσίνας και άλλων πολλών που δηλώνουν την αντίθεση τους στη λαίλαπα που έρχεται στα δικαιώματα που οι συνάδελφοι έχουν κερδίσει με αγώνες πολλών χρόνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: