Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ψήφισμα εργαζομένων κατ/τος Ζακύνθου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΚΑΤ/ΜΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (345)
Εμείς οι εργαζόμενοι στο Κατ/μα Ζακύνθου (345) της ΕΤΕ, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. να προχωρήσει σε υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης με μείωση των μισθών μας, υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον μας αλλά και το μέλλον των παιδιών μας. Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς και τις πιέσεις και δε δεχόμαστε καμία μείωση μισθών.
Καλούμε την πλειοψηφία του ΔΣ (ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ) ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. των εργαζομένων τον Μάρτιο του 2012, να θυμηθούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και να βγάλουν από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας τις αφίσες τους που προεκλογικά <<στόλιζαν>> τα καταστήματα, για να υφαρπάξουν την ψήφο των συναδέλφων.
Πιστεύουμε ότι η απόφαση αλλά και η λύση πρέπει να δοθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους και με το δεδομένο αυτό πρέπει άμεσα να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση, όπου οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν και να αποφασίσουν οι ίδιοι. Δεν εξουσιοδοτούμε κανέναν εν λευκώ να αποδεχτεί και να υπογράψει μειώσεις μισθών. Κάθε συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γ.Σ. των εργαζομένων.
Αρνούμαστε να μπούμε στη λογική του μη χειρότερου κακού και υπενθυμίζουμε ότι οι αποδοχές μας είναι στάσιμες για τουλάχιστον 4 χρόνια και μάλιστα από την εποχή της πολύ μεγάλης κερδοφορίας της ΕΤΕ και συνεχώς μειώνονται λόγω της συνεχούς αύξησης της φορολογίας και με το σταμάτημα της μισθολογικής μας εξέλιξης. Διεκδικούμε κλαδική σύμβαση που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.
Την κρίση και τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε καθημερινά όλοι οι εργαζόμενοι να την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν και όχι εμείς.
Το ψήφισμα υπογράφεται από 17 συναδέλφους
Ζάκυνθος 23/08/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: