Πληροφορίες για Εκλογές

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 3349911 (19911) ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ 6980925499

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

Κείμενο συναδέλφων καταστήματος Σόλωνος

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΟΛΩΝΟΣ 151
ΠΡΟΣ ΔΣ ΣΥΕΤΕ

Αθήνα, 13/8/2012
Μάθαμε ότι στις 17/8 υπάρχει συνεδρίαση του Συλλόγου με θέμα την επιχειρησιακή σύμβαση και η πρόταση είναι για υπογραφή μειώσεων μισθών. Σας δηλώνουμε ότι δεν εξουσιοδοτούμε το Σύλλογο να προβεί σε σύναψη επιχειρησιακής σύμβασης με αντικείμενο τη μείωση των αποδοχών μας στο όνομα της εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης και κοινού τόπου με τη Διοίκηση της ΕΤΕ την ίδια στιγμή που η Τράπεζα συζητάει να αγοράσει την Εμπορική .Είναι τουλάχιστον προκλητική και αναίσχυντη η έκτακτη πρόσκληση για σύγκληση ΔΣ άρον άρον μέσα στο Δεκαπενταύγουστο όταν λείπουν οι συνάδελφοι.
Η μείωση του λειτουργικού κόστους που επικαλείται η ΕΤΕ μπορεί να προέλθει από περικοπές σε διάφορα έξοδα, όπως προμήθειες, μισθούς συμβούλων κ.λπ. και όχι από το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων της. Με 50 εκ ευρώ η Εθνική τι θα κερδίσει; Ακόμα και τώρα προσλαμβάνονται νέα στελέχη από την αγορά , δίχως να γνωρίζει κανείς τους μισθούς τους (π.χ νέο Γενικό Διευθυντή) ενώ αν αγοράσει την Εμπορική θα λάβει 2,5 δις από την ανακεφαλαιοποίηση.
Επιπλέον, αφού η κλαδική μας σύμβαση δεν έχει λήξει (ισχύει έως τον Φεβρουάριο του 2013) και η επιχειρησιακή σύμβαση δεν έχει καταγγελθεί και δεν κινδυνεύουμε άμεσα από τη μετενέργεια, το προεδρείο δεν έχει λόγο να βιάζεται να υπογράψει μειώσεις. Υπενθυμίζουμε στο Σύλλογο την απόφαση περί μη αποδοχής μείωσης των μισθών μας, που πάρθηκε κατά πλειοψηφία στη φετινή Γ.Σ. το Μάρτη και που πρέπει να σεβαστείτε!
Ζητούμε από το Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη Γ.Σ. επί του θέματος και να μην προχωρήσει σε καμία είδους συζήτηση με τη Διοίκηση χωρίς τη γνώμη των συναδέλφων.
Αρνούμαστε να μπούμε στη λογική του μη χειρότερου κακού εφόσον οι μισθοί μας είναι στάσιμοι για τουλάχιστον 3 χρόνια και μάλιστα κατά την εποχή της πολύ μεγάλης κερδοφορίας της ΕΤΕ και βαίνουν συνεχώς μειούμενες λόγω της συνεχούς αύξησης της φορολογίας και το σταμάτημα της μισθολογικής μας εξέλιξης καθώς και με την περικοπή κάποιων επιδομάτων πέρυσι.
Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε και τη μείωση της μηνιαίας συνδρομής υπέρ του Συλλόγου, που είναι από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν, με παράλληλη μείωση ή και κατάργηση κάποιων λειτουργικών δαπανών, όπως είναι τα ποσά για την κάλυψη λογ/σμών κινητών τηλεφώνων, τα έξοδα για δημόσιες σχέσεις και άλλα συνδικαλιστικά αριστοκρατικά προνόμια.
Επίσης, αιτούμαστε την ουσιαστική στήριξη του απεργιακού μας ταμείου από τη συνδρομή των μελών του ΣΥΕΤΕ (κι όμως, είναι απολύτως εφικτό) κι όχι από τη λήψη δανείων από τον εργοδότη μας!
Τέλος, συνεχίζουμε να εκφράζουμε συλλογικά τη διάθεση μας να αγωνιστούμε με όλες τις μορφές αγώνα, για την υπεράσπιση των μισθών μας, των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. 

Οι εργαζόμενοι του καταστήματος Σόλωνος 151 ( ακολουθούν υπογραφές 20 συναδέλφων σε σύνολο 22 παρόντων που στάλθηκαν και με φαξ στο Σύλλογο) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: