Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Απόφαση Γ. Συνέλευσης κατ/τος Αμφιλοχίας


ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ 321

Εμείς, οι εργαζόμενοι στο Κατάστημα Αμφιλοχίας της ΕΤΕ, στη Γενική μας Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 22/8/2012, ομόφωνα καταγγέλλουμε την προκλητική και αντιδημοκρατική απόφαση της πλειοψηφίας (ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ - ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ) του Δ.Σ.  να προχωρήσει σε υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης με μείωση των μισθών μας, αγνοώντας απόφαση των εργαζομένων τον Μάρτιο του 2012.
Διαπιστώνοντας πως οι τελευταίες εξελίξεις τοποθετούν οριστικά την πλειοψηφία του ΣΥΕΤΕ στην εργοδοτική όχθη, πιστεύουμε ότι η απόφαση αλλά και η λύση πρέπει να δοθεί από τους ίδιους τους συναδέλφους και με το δεδομένο αυτό  απαιτούμε άμεσα την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, όπου οι εργαζόμενοι θα  ενημερωθούν και θα αποφασίσουν οι ίδιοι.
Τα αφεντικά του κλάδου μας, αφού «έσκασαν» από τα  κέρδη, στηριγμένοι στη δουλειά των εργαζόμενων από το πρωί μέχρι το βράδυ, με εκατομμύρια εργατοώρες υπερωριών απλήρωτες και κλεμμένες, με πάγωμα  μισθών εδώ και καιρό, στηριγμένοι πάνω στα ληστρικά επιτόκια και τα παιχνίδια του χρηματιστηρίου, θέλουν να ισοφαρίσουν μέρος των απωλειών τους και σε συντονισμό μεταξύ τους, προχωράνε σε δραστικές μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, παντού για να ανοίξουν νέους δρόμους κερδοφορίας, πατώντας στο πτώμα των εργατικών δικαιωμάτων.
Δεν θα σταματήσουν εδώ. Η υποχώρηση θα τους ανοίξει την όρεξη για νέα επίθεση σε μισθούς, δικαιώματα. Μαζικά – συλλογικά – οργανωμένα – αποφασιστικά – χωρίς φόβο, να κάνουμε τους τραπεζίτες να φοβηθούν αυτοί. Η οργάνωση όμως ενός ταξικού, αποτελεσματικού αγώνα δεν μπορεί να είναι υπόθεση των ηγεσιών που άνοιξαν το δρόμο για όσα ζούμε σήμερα. Είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζόμενων.
Για εμάς το δίλλημα, και σε τελευταία ανάλυση, έχει τεθεί: ή θα εξαθλιωθούν οι εργαζόμενοι ή οι δυνάμεις του κεφαλαίου θα χάσουν την εξουσία τους.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ 6 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: