Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Απόφαση συνέλευσης καταστήματος Πλ. Πλυτά

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ  ΠΛ.ΠΛΥΤΑ (093)        
ΠΡΟΣ ΣΥΕΤΕ

Η Συνέλευση του Καταστήματος ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΛΥΤΑ (093), αποφάσισε τα εξής:
 Δεν εξουσιοδοτούμε τον Σύλλογο να προβεί σε σύναψη επιχειρησιακής σύμβασης για μείωση των αποδοχών μας. Κάτι τέτοιο  έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης 2012. Πέραν του ότι οι αποδοχές των εργαζομένων στην ΕΤΕ ήταν ανέκαθεν από τις  χαμηλότερες του κλάδου, το εισόδημά μας έχει ήδη μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια (πάγωμα ωριμάνσεων, περικοπές επιδομάτων, αύξηση φορολόγησης κλπ ). Δεν υπάρχουν  περιθώρια περαιτέρω μείωσης.
Θεωρούμε απαράδεκτο το ότι η συζήτηση αυτή γίνεται εσπευσμένα εν τω μέσω του Αυγούστου, όταν απουσιάζουν οι μισοί συνάδελφοι καθώς και πολλοί σύμβουλοι. Γιατί τόση βιασύνη, εφόσον  δεν κινδυνεύουμε άμεσα από τη λήξη της μετενέργειας ? 
Ζητάμε από τον Σύλλογο την άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης ώστε να ενημερωθεί το σύνολο των συναδέλφων και να αποφασίσει η βάση των εργαζομένων για τις επόμενες κινήσεις μας.  
               Ζητάμε  τη μείωση της μηνιαίας συνδρομής υπέρ του Συλλόγου. Οι συνδρομές μας να προορίζονται  κατά κύριο λόγο για την ενίσχυση  του απεργιακού ταμείου. Οι συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, πρέπει να έχουν ουσιαστική στήριξη ώστε να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις τις οποίες σήμερα αποφεύγουν λόγω δυσβάσταχτου κόστους. Είναι τουλάχιστον οξύμωρο, το απεργιακό μας ταμείο να εξαρτάται από δάνεια που χορηγεί στον ΣΥΕΤΕ η εργοδοσία!

                                                                                                                                                                                                                           Δάφνη 8/8/2012
                                                                                                                                                                                                              ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΕ (093)
                                                                                                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια: