Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση για επιχειρησιακή σύμβαση


ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ» ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

23-8-2012
Το θράσος των συνδικαλιστών των ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ δεν έχει όρια. Δε φτάνει που:
·       κρυφά, όταν οι μισοί συνάδελφοι έλειπαν σε άδεια στην καρδιά του Αυγούστου, πήραν απόφαση να υπογράψουν μειώσεις μισθών, κρύβοντας σκόπιμα τις προτάσεις της Τράπεζας
·       αγνόησαν επιδεικτικά το ψήφισμα της Γ. Συνέλευσης του ΣΥΕΤΕ, ότι δεν εξουσιοδοτούνται να υπογράψουν σύμβαση με μειώσεις μισθών, αδιαφόρησαν για τις εκατοντάδες υπογραφές – μηνύματα – αποφάσεις καταστημάτων και συναδέλφων που κατέκλυσαν το Σύλλογο, και που ζητούσαν έκτακτη Γενική Συνέλευση
·       κορόιδεψαν τους συναδέλφους στις εκλογές του Απριλίου, δηλώνοντας ότι δε θα δεχθούν μειώσεις.
Μας παρουσιάζουν τώρα τη σύμβαση ως «ισχυρό όπλο» στα χέρια των εργαζομένων. Μας παρουσιάζονται ως σωτήρες, ως υπεύθυνοι. Τρέχουν να υπογράψουν μειώσεις, πριν λήξει η επιχειρησιακή σύμβαση (Φλεβάρης 2013) και πριν καταγγελθεί από την Τράπεζα – και στις  δύο περιπτώσεις θα είχαμε περιθώριο 3 μήνες για να υπογράψουμε νέα σύμβαση (γιατί η Διοίκηση της Εθν. Ασφαλιστικής  αν και κατήγγειλε τη σύμβαση και έληξε η μετενέργεια, δεν εφάρμοσε το νόμο και διαπραγματεύεται ακόμα με τον πολύ πιο "αδύναμο" αριθμητικά Σύλλογό της που αρνήθηκε τις μειώσεις;). Έκλεισαν τα αυτιά στις καταγγελίες για τα χρήματα που σκορπά η ΕΤΕ σε στρατιές συμβούλων - μεγαλοστελεχών, σε εταιρείες, χορηγίες, δεξιώσεις εφοπλιστών, ενώ για τα δις που πήρε ως ανακεφαλαιοποίηση δεν έκαναν καμία νύξη.
Τι κερδίσαμε εμείς; Μετά από 3 χρόνια με καθηλωμένους μισθούς (και μειώσεις στο εισόδημα από χαράτσια, περικοπές επιδομάτων, πάγωμα ωρίμανσης κλπ) ανταμειφθήκαμε με μειώσεις 7-9%  στην πλειοψηφία μας.
Τι κέρδισε η Τράπεζα; 50 εκ για κάθε χρόνο + 1,6 εκ το χρόνο από τη διακοπή καταβολής για το ΔΗΛΟΣ, που προστίθενται στα 60 εκ που εξοικονομεί για τα επόμενα 2 χρόνια από τις αποχωρήσεις συναδέλφων λόγω συνταξιοδότησης και στα δεκάδες εκατομμύρια που κερδίζει από τη μείωση των ασφαλ. εισφορών.
Ποιον συμφέρει η Σύμβαση λοιπόν; Μήπως πετύχαμε κάτι ως προς την κάλυψη αναγκών σε προσωπικό, τους ενοικιαζόμενους, το επικουρικό ταμείο, το ταμείο αυτασφάλειας, τη Λέσχη, την ύπαρξη συμβούλων, το ΤΥΠΕΤ; Και πιθανόν να έρθει και η σειρά του επιδόματος ισολογισμού. Και σε ένα χρόνο, η Τράπεζα μπορεί να απαιτήσει να κόψει κι άλλα εκατομμύρια από τους μισθούς μας και να καταγγείλει τη σύμβαση, κάτι που δεν αρνείται κανείς από τους «άξιους» συνδικαλιστές μας.
Τι πήρατε ως αντάλλαγμα για το ξεπούλημα των συναδέλφων; Εσείς ευθύνεστε για τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, που αναδείξατε βουλευτές, υπουργούς, μεγαλοστελέχη. Ο εκπρόσωπος της Διαφάνειας δήλωσε «οι συνάδελφοι μας εξέλεξαν για να αποφασίζουμε». Όχι, σας εξέλεξαν να τους εκπροσωπείτε.

Συνάδελφοι, για μας η στάση των ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ήταν αναμενόμενη, από όταν σχημάτισαν το Προεδρείο, αποκλείοντάς μας. Όμως, έχουν ευθύνες και οι αριστερές παρατάξεις ΔΑΣ-ΕΝΙΑΙΑ, που συμμετέχουν στο Προεδρείο και έχουν αποσπασμένους, δεν ενημέρωσαν έγκαιρα τους συναδέλφους και άργησαν υπερβολικά να τους κινητοποιήσουν. Η δε ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ απουσίαζε και από τις 2 κρίσιμες συνεδριάσεις τον Αύγουστο.
Ως Πρόταση Προοπτικής ενημερώσαμε τους συναδέλφους για τις διαθέσεις των παρατάξεων και τους καλέσαμε στα γραφεία του Συλλόγου στις 17 Αυγούστου. Μέσα στη φαρσοκωμωδία που εκτυλίχτηκε (η σύμβαση μας παρουσιάστηκε προφορικά!), παλέψαμε μέχρι τέλους να γίνει Γ. Συνέλευση, καταγγείλαμε τις 3 παρατάξεις και την όλη διαδικασία, δηλώσαμε ότι καταψηφίζουμε και η σύμβουλος της κίνησής μας αποχώρησε. Έμειναν οι λιγοστοί συνάδελφοι που είχαν έρθει με αγωνία να αποτρέψουν το συνδικαλιστικό πραξικόπημα.
Είναι καιρός να πιστέψουμε στη δύναμή μας. Η Τράπεζα μας υπολογίζει, και γι αυτό δεν κατήγγειλε τη σύμβαση και ήθελε τη συναίνεση του Συλλόγου. Η πλειοψηφία του Συλλόγου μας φοβάται, γι αυτό αρνείται να κάνει Γ. Συνέλευση ή συνελεύσεις ανά νομό. Πρέπει ΟΛΟΙ να κινητοποιηθούμε: χρειάζονται λίγες δεκάδες υπογραφές για έκτακτη Γ. Συνέλευση (ήδη νέες αποφάσεις κατ/των στάλθηκαν και ζητούν να μην υπογραφεί σύμβαση με μειώσεις). Καλούμε ΔΑΣ και ΕΝΙΑΙΑ να συμβάλουν. Δεν είναι λύση να φύγουμε από το Σύλλογο και να αφήσουμε ανενόχλητες αυτές τις παρατάξεις να συνεχίσουν το «αξιόλογο» έργο τους. Ο Σύλλογος μας ανήκει. Δεν τον παραχωρούμε στην Τράπεζα και στα τσιράκια της.

επικοινωνήστε μαζί μας: 6974861242, 2103695042 (25042), 6977564578

Δεν υπάρχουν σχόλια: