Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής για απολύσεις ενοικιαζόμενων


ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Δύο συνάδελφοί μας που δούλευαν 4 και 6 χρόνια στην Εθνική ως ενοικιαζόμενοι της εταιρείας ICAP απολύθηκαν πριν λίγες μέρες. Εργάζονταν στη Δ/νση Καρτών.
Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικου Τραπεζικού Τομέα σε ανακοίνωσή του:   «Μετά από τέσσερα και έξι χρόνια δουλειάς και προσφοράς σε διευθύνσεις της Εθνικής Τράπεζας «αποκαλύφθηκε» ότι οι συνάδελφοι, εργαζόμενοι στην Διεύθυνση Καρτών μέσω της εταιρείας ICAP, ήταν μειωμένης αποδοτικότητας και έπρεπε να απολυθούν. Το αποτέλεσμα της αξιολόγησης και της υποτιθέμενης χαμηλής βαθμολογίας δεν κοινοποιήθηκε ποτέ σε κανέναν εργαζόμενο, έτσι ώστε να τεθούν τυχόν ενστάσεις αλλά και να υπάρξει έστω προσπάθεια βελτίωσης από την πλευρά τους. Οι λόγοι που προβλήθηκαν από τους υπεύθυνους της εταιρείας σαν αιτίες της απόλυσης των συναδέλφων είναι αντίστοιχης σοβαρότητας: «Έτρωγε στο γραφείο της». Υπάρχει εστιατόριο στο κτίριο και δεν το ξέρουμε; «Η απόδοσή του δεν ήταν η αναμενόμενη». Ποτέ δεν είχε γίνει καμία σύσταση ή παρατήρηση από τους προϊσταμένους του. «
Οι συνάδελφοι της ICAP ζητούν τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους για τη διασφάλιση του υπέρτατου δικαιώματος στη δουλειά.  Ενόψει της επερχόμενης συγχώνευσης, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι το θέμα της απόλυσης συναδέλφων μας, μας αφορά όλους τώρα περισσότερο από ποτέ.  Αν απολύονται οι φθηνοί, γιατί να μείνουν οι ακριβότεροι;  Η Τράπεζα έχει αποδείξει πολλές φορές τις «φιλεργατικές» της προθέσεις.  Επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό απαιτώντας από μια ολόκληρη κοινωνία να πληρώσει τα δικά της λάθη.  Με την άρνηση παροχής ρευστότητας στην οικονομία, «στραγγάλισε» την αγορά, κλείνοντας πολλές επιχειρήσεις και στέλνοντας πολλούς στην ανεργία.   Αφού μείωσε τις αποδοχές μας, τώρα μας ζητάει να πληρώσουμε και τα χρέη της.  Και το ευχαριστώ;  Να μη μιλάμε για να μην απολυθούμε! Και η όρεξή της θα συνεχίζει να μεγαλώνει αν δεν της την «κόψουμε». 
Η Πρόταση Προοπτικής στηρίζει των αγώνα των συναδέλφων μας για διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.
Ζητάμε επιτέλους την έμπρακτη συμπαράσταση του ΣΥΕΤΕ, ο οποίος εσχάτως δείχνει να ξεχνάει το παλαιότερο «κόκκινο πανί» της ύπαρξης ενοικιαζόμενου προσωπικού και εργαζομένων 2 ταχυτήτων. Όπως σωστά αναφέρει ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων: «Εάν δεν διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί στο πρώτο χτύπημα, δεν θα απομείνει κανείς να μιλήσει όταν έρθει η δικιά μας η σειρά!»
  • ·        Να ανακληθεί τώρα η απόλυση των δύο συναδέλφων.
  • ·        Η ΟΤΟΕ να εγγράψει τα σωματεία των ενοικιαζόμενων.
  • ·        Να σταματήσει το «δουλεμπόριο» της ενοικιαζόμενης εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 18/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: