Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

Αποφάσεις σωματείων που καλούν σε συνέλευση την Τετάρτη

Δημοσιεύουμε 2 αποφάσεις σωματείων (του Αττικού Νοσοκομείου και του Δήμου Νέας Ιωνίας) που λάβαμε και προωθήσαμε στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ με την προτροπή να συμμετέχει  κι ο ΣΥΕΤΕ, και να μην περιμένει την ΟΤΟΕ. Το κάλεσμα είναι για την Τετάρτη στις 6.30 στο Πολυτεχνείο, ενόψει της κατάθεσης των μέτρων άμεσα! Ως Πρόταση Προοπτικής, συμφωνούμε και καλούμε κι εμείς στη συνέλευση αυτη όπου θα συμμετέχουμε κι εμείς για να δούμε τι αποφάσεις θα παρθούν.Σωματείο εργαζομένων
ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
«Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»    

                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το σωματείο εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου σε σημερινή του γενική συνέλευση  αποφάσισε την ενεργό συμμετοχή του σε συντονισμούς πρωτοβάθμιων σωματείων είτε στην υγεία είτε διακλαδικά και τη συμμετοχή του σε όλους τους απεργιακούς αγώνες που θα προκηρυχθούν μπροστά και στα νέα μέτρα που προωθούν η κυβέρνηση και η τρόϊκα.
Στα πλαίσια αυτά καλεί σε αγωνιστική σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, συνδικαλιστών και συλλογικοτήτων του μαζικού κινήματος για την κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στη σφαγιαστική επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, στα δικαιώματά μας την Τετάρτη 31/10/2012 το απόγευμα στις 6.30 σε χώρο που θα καθοριστεί σε συνεννόηση και με άλλα σωματεία.

Χαϊδάρι 24/10/2012
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πλαγιανάκος Γιάννης               Ρίζος Μιχάλης


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας σε συνεδρίαση του στις 24 -10 - 2012 αποφάσισε την συμμετοχή του σε κάθε  πρωτοβουλία  σωματείων και συνδικαλιστών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την προώθηση της ανάγκης του πανεργατικού παλλαϊκού ξεσηκωμού με πολύμορφο αγώνα διαρκείας για την αποτροπή των νέων βάρβαρων μέτρων.
Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν και η διαμαρτυρία δεν αρκεί.
Οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ με πολιτική απεργία διάρκειας, καταλήψεις και αποκλεισμούς , μαχητικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα μπορούν και πρέπει να γίνουν φραγμός στη γενική και τελική πλέον λεηλασία που ετοιμάζουν.

Τα ψέματα τέλειωσαν. Τα βήματα σημειωτόν,  οι αγωνιστικοί περίπατοι, οι 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, μια εδώ και μια εκεί, που οργανώνουν μέχρι σήμερα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ εάν θα συνεχιστούν δεν θα είναι απλώς ντουφεκιές στον αέρα.
Θα υπονομεύσουν την διάθεση και τον αναγκαίο αγώνα για τον φραγμό στα μετρά τους και την ανατροπή τους. Οι  αποσπασματικοί και  μεμονωμένοι αγώνες σε κλάδους χώρους  δεν μπορούν να οδηγήσουν στην συνολική αναχαίτιση της επίθεσης σήμερα.
Χρειάζεται συνολικός και πολίτικος αγώνας με όλα τα μέσα, με μαχητικότητα αποφασιστικότητα και διάρκεια. 

Τώρα είναι η ώρα να γίνουν πράξη οι αγωνιστικές διακηρύξεις των μιας σειράς συνδικάτων, ειδάλλως θα είναι «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και αγωνιστικές κορώνες για εσωτερική κατανάλωση και ιδιοτελείς πολιτικές σκοπιμότητες.
Ζωή για τους εργαζόμενους, την ελληνική κοινωνία ολόκληρη δεν μπορεί να υπάρξει όσο είμαστε εγκλωβισμένοι στην εξυπηρέτηση του χρέους και των τραπεζών που μας επιβάλλει η Ε.Ε. το Δ.Ν.Τ. τα κέρδη του κεφαλαίου. Ζωή με την πολιτική τους, τα μνημόνια και τα αντεργατικά αντιλαϊκά καταστροφικά μέτρα δεν υπάρχει, μόνο η φτώχεια και η  εξαθλίωση θα γιγαντώνεται.

Άλλος δρόμος μπορεί να ανοίξει με την διαγραφή του χρέους και την ταυτόχρονη εθνικοποίηση των τραπεζών, την ρήξη και αποδέσμευση από την Ε.Ε. και το ευρώ. Με την ανασυγκρότηση  της ελληνικής οικονομίας κόντρα στα συμφέροντα του κεφαλαίου και τα κέρδη τους

Με αυτή την διάθεση δηλώνουμε αποφασισμένοι να βρεθούμε μπροστά με όλες μας τις δυνάμεις, σε όλη την μάχη. Κάνουμε κάλεσμα προς όλες τις εργατικές και κοινωνικές συλλογικότητες και συσπειρώσεις, σε όλους  τους  αγωνιζομένους.

Επιδιώκουμε ανοιχτή συνέλευση-σύσκεψη την Τέταρτη 31/11/2012
να συγκεκριμενοποιήσουμε και να συντονίσουμε τις δράσεις μας, 
να συγκροτήσουμε μια μεγάλη πρωτοβουλία αντίστασης και ανατροπής.

Νέα Ιωνία24/10/2012 
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: