Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA

12/10/2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Στις 10/10/2012 μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας μαζί με μέλη του σωματείου μας, παραστάθηκαν στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ με προεδρεύοντα τον πρόεδρο της ομοσπονδίας , κ. Σταύρο Κούκο. Στόχος μας ήταν για άλλη μια φορά να ζητήσουμε να τεθεί προς συζήτηση το θέμα της ένταξής μας στην ΟΤΟΕ την οποία έχουμε ζητήσει από τις 12/07/2010. Ζητήσαμε συγκεκριμένα να συζητηθεί στην παρούσα Εκτελεστική Γραμματεία και αν αυτό δεν ήταν δυνατόν σε μια επόμενη ή στο επόμενο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει για το δίκαιο αυτό αίτημά μας έχουμε λάβει έγγραφη στήριξη από:

Το ΔΣ του Συλλόγου της Τράπεζας Κύπρου
Το Προεδρείο του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank
Τον Ενωτικό Σύλλογο EFG Eurobank Ergasias
Από το ΔΣ του Συλλόγου της Πρώην Εθνοκάρτας
Την Πρόταση Προοπτικής, παράταξης που συμμετέχει στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ
Την ΔΑΣ παράταξης που συμμετέχει στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ

Επίσης σας θυμίζουμε ότι έχουμε μαζέψει τουλάχιστον 500 υπογραφές συναδέλφων και συναδελφισσών που ανήκουν στην ΕΤΕ και σε άλλες τράπεζες οι σύλλογοι των οποίων ανήκουν στην ΟΤΟΕ.

Τέλος στις 03/03/2012 ψηφίστηκε από την Γενική Συνέλευση του ΣΥΕΤΕ η ένταξη του Σωματείου της Εθνοdata στην ΟΤΟΕ.

Η αντίδραση αρχικά του κου Κούκου ήταν άκρως αρνητική απαγορεύοντας μας τον λόγο και αρνούμενος να επιτρέψει την ένταξη του αιτήματός μας σε οποιαδήποτε Εκτελεστική Γραμματεία, Γενικό Συμβούλιο ή Συνέδριο, λέγοντας ότι μας έχει ήδη απαντήσει ότι λόγω του καταστατικού της εταιρείας μας το οποίο αναφέρει ότι πρόκειται για επιχείρηση Μηχανογράφησης δεν δικαιούμαστε την ένταξή μας στην Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλλήλων.

Μετά την επιμονή την δική μας και την καθοριστική παρέμβαση και συμπαράσταση που βρήκαμε από συναδέλφισσα και συνάδελφους συνέδρους της ΟΤΟΕ μας επετράπη να πάρουμε το λόγο. Για μια ακόμη φορά εκθέσαμε τα επιχειρήματά μας προς επίρρωση του ηθικού και νόμιμου του αιτήματός μας. Τονίσαμε ότι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ «πελάτης» της Εθνοdata είναι η Εθνική Τράπεζα και ότι η σαρωτικά συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της επιτελούν τραπεζικό έργο στις Δ/νσεις της ΕΤΕ.

Αναφέραμε επίσης το παράδειγμα του σωματείου της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, θυγατρικής της ΕΤΕ, που παρά το γεγονός ότι δεν έχει σχέση με τραπεζικές εργασίες εντάχθηκε στους κόλπους της ΟΤΟΕ όπου και ανήκει έως και σήμερα.

Τονίσαμε επίσης ότι στους χαλεπούς καιρούς που καλούμαστε να προστατέψουμε το δικαίωμά μας στην εργασία και την αξιοπρέπειά μας είναι χρέος τους συνδικαλιστικό να μας συμπαρασταθούν και να κάνουν πράξη την αλληλεγγύη και την προστασία των επισφαλών εργαζομένων της Εθνοdata. Ζητήσαμε τέλος να μας δώσουν γραπτή την απόφασή τους και σε περίπτωση που είναι αρνητική να αναφέρουν τους λόγους και τις αιτίες της απόρριψης του αιτήματός μας.

Αποτέλεσμα της παρέμβασής μας ήταν η δέσμευση του κου Κούκου να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας και να μας δοθεί η τελική απάντηση. Καλούμε τον κο Κούκο να τηρήσει την δέσμευσή του και έπειτα από δύο χρόνια να έχουμε επιτέλους μία απόφαση επίσημη της ΟΤΟΕ ώστε να καθορίσουμε και εμείς την πορεία μας από εδώ και πέρα.

Συναδέλφισσες, -οι δυστυχώς η αλληλεγγύη και η ομόνοια του συνδικαλιστικού κινήματος δεν είναι δεδομένη. Θα πρέπει να την καλλιεργούμε, να την διαφυλάττουμε και να την προωθούμε σε κάθε μας βήμα και κάθε μας στιγμή. Ειδικά τώρα με την συγχώνευση ΕΤΕ και EFG EUROBANK είναι το μόνο μας καταφύγιο, το δικό μας και των υπολοίπων επισφαλών εργαζόμενων στην Εθνική Τράπεζα.

Σας καλούμε άλλη μια φορά να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από το σωματείο μας και να συμπράξουμε όλοι μαζί για την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας μας.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Συναδελφικά,

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata

Δεν υπάρχουν σχόλια: