Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πρόταση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για την Πρωτομαγιά

1η ΜΑΗ: ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ 10.30 πμ, ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε
Η φετινή πρωτομαγιά συμπίπτει με τα δύο χρόνια που το μαύρο μέτωπο (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) και το κεφάλαιο μας οδήγησαν στην νέα βαρβαρότητα των διαδοχικών μνημονίων του κεφαλαίου, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Ακόμα συμπίπτει με τα δύο χρόνια διαρκούς κινητοποίησης των εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά μέτρα.
Επιπλέον, γίνεται σε ένα εκρηκτικό διεθνές περιβάλλον, που σφραγίζεται από την παγκόσμια κρίση του συστήματος, που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ το 2008, με την Ελλάδα να είναι ένα από τα πολλά ενεργά «ηφαίστεια», ενός μεγάλου κοινωνικού πολέμου στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η φετινή πρωτομαγιά αποτελεί επίσης την πρώτη μεγάλη κρίσιμη πανεργατική αναμέτρηση μετά την ψήφιση της νέας «δανειακής σύμβασης» που αποτελεί το μανιφέστο του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία.
Το μέλλον που μπορούν να μας εγγυηθούν δεν είναι άλλο παρά: Δέσμευση κάθε πόρου για την αποπληρωμή του χρέους, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ατομικές συμβάσεις με κινεζοποίηση των μισθών, καθημερινά αμέτρητα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, ανεργία με ποσοστά της τάξης 30% και 50-60% για τους νέους, 150.000 απολύσεις στο δημόσιο ως το 2015, τσάμπα νέους εργαζόμενους, κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων μετά το «κούρεμα», ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές και στο διεθνές και ευρωπαϊκό κεφάλαιο.
Τολμούν να εκβιάζουν με το «ευρώ ή χάος», όταν είναι πια φανερό πως με το σύμφωνο για το Ευρώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο Νταχάου για τους λαούς, ενώ ζητούν «νωπή λαϊκή εντολή» που θα νομιμοποιεί μια ακόμα πιο βάρβαρη και κανιβαλική πολιτική.
Ένας άλλος δρόμος για την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τη νεολαία
Ο αντίπαλος κινήθηκε αποφασιστικά, στρατηγικά, επιβάλλοντας βίαια μια νέα κατάσταση. Οι εργαζόμενοι, το εργατικό κίνημα πρέπει να δουν την κατάσταση αυτή ως ένα «σημείο μηδέν», και να ανασυγκροτηθούν ταξικά σε νέες βάσεις. Μακριά από τις λογικές του εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες που αναπαράγουν την λογική των κοινωνικών εταίρων και τα κυρίαρχα διλήμματα: είτε «συντεταγμένη» μείωση των μισθών ή «χαοτικές» μειώσεις άνω του 50% σε περίπτωση που δεν υπογραφούν νέες συμβάσεις που θα εμπεριέχουν την μείωση.
Κάθε χώρος δουλειάς πρέπει να γίνει χώρος μάχης των συλλογικών εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων. Με γενικές συνελεύσεις, με επιτροπές αγώνα, να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη για να επιβάλλουμε αξιοπρεπείς μισθούς, εργασιακές σχέσεις και συλλογικές συμβάσεις, με κριτήριο τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.
Ο αγώνας των εργαζόμενων της χαλυβουργίας που νίκησαν το φόβο, τους εκβιασμούς, και γι’ αυτό είναι ήδη νικητές μας δείχνει το δρόμο για να συναντηθούμε και να βαδίσουμε με αξιοπρέπεια. Να ενισχύσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας με νέους πιο αποτελεσματικούς τρόπους. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, να συγκροτήσουμε ένα πανεργατικό μέτωπο για να ανατρέψουμε το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, τις κυβερνήσεις των κομμάτων του κεφαλαίου, το διαρκές σφαγείο των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του ευρώ και της ΕΕ.
Η φετινή πρωτομαγιά, πρέπει να βρει τον κόσμο της εργασίας όχι κάτω από προεκλογικά μπαλκόνια του σάπιου πολιτικού κατεστημένου, αλλά στους δρόμους του αγώνα και της αναζήτησης ενός νέου εργατικού Σικάγο, αντίστοιχου με τις τρομακτικές δυνατότητες που υπάρχουν, αρκεί η κοινωνία απαλλαγεί από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της ολοκληρωτικής υπαγωγής του ανθρώπου, στην κερδοφορία των «αγορών» και του κεφαλαίου.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλο το λαό, να συμβάλλουν αποφασιστικά ώστε να γίνει η 1η Μάη μέρα αντίστασης και κλιμάκωσης σε όλη την Ελλάδα. Να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής και αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης και τη νικηφόρα σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και το σύστημά του.

Συγκέντρωση εργατικής Πρωτομαγιάς, Μουσείο, 10.30 π.μ.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Επιστολή Ταμβακάκη προς Γιαννακόπουλο για διαβούλευση

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το νέο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ ακόμη δεν έχει οριστεί, καθώς αυτές τις ημέρες καταμετρώνται ακόμη οι σταυροί των 2 μεγάλων παρατάξεων που έχουν μείνει τελευταίοι. Ελπίζουμε αυτή τη βδομάδα να χουμε την τελική σύνθεση. Δεν έχουν ακόμη ανοιχτεί οι κάλπες για τα Εργατικά Κέντρα και το Ταμείο Αυτασφάλειας.
Ενημερωθήκαμε προχθές ότι την προηγούμενη βδομάδα ο Δ/νων Σύμβουλος έστειλε επιστολή προς τον πρώην Πρόεδρο του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ (αλήθεια για ποιο λόγο αυτή η κίνηση εφόσον αυτή τη στιγμή τυπικά δεν εκπροσωπεί το Σύλλογο), όπου ζητούσε συνάντηση και διαβούλευση μέχρι τις 27/4. Ο συνάδελφος Γιαννακόπουλος δεν μας έχει δώσει την επιστολή. Η απάντηση, όπως μάθαμε, ήταν ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά συνάντηση αν δεν συγκροτηθεί Διοικητικό Συμβούλιο και Προεδρείο του Συλλόγου.
Θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις, καθότι απαιτείται εγρήγορση όλων των συναδέλφων.

Εκ μέρους της Πρότασης Προοπτικής

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση Του Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
 
19-4-2012
 
Η ICAP OUTSOURCING SOLUTIONS, εργοδότης εκατοντάδων εργαζομένων, τους οποίους υπενοικιάζει σε επιχειρήσεις, ανήκει στον όμιλο ICAP GROUP, τον μεγαλύτερο όμιλο παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Όπως καυχιέται στο επίσημο site της μόνο μέσα στο 2011, και εν μέσω οικονομικής κρίσης, σημείωσε αύξηση κέρδους κατά 5,2% και τζίρο 63 εκατομμύρια ευρώ (!)  απασχολώντας 1.250 εργαζόμενους (!).
 
Η αύξηση αυτή προέρχεται από το προσωπικό, εκατοντάδες εργαζόμενους οι οποίοι σπρωγμένοι από την ανάγκη να βρουν μια θέση εργασίας, έστω με  κατώτερες αποδοχές,-αποδοχές που δεν αντιστοιχούν ούτε στα προσόντα τους ούτε στα καθήκοντα και τις ευθύνες τις οποίες αναλαμβάνουν - αναγκάζονται να εργάζονται σε καθεστώς υπενοικίασης υπηρετώντας ταυτόχρονα δύο εργοδότες. Γνωρίζουν το εργασιακό αυτό καθεστώς από την στιγμή της πρόσληψής τους αλλά είναι η μόνη ελπίδα για να μην πέσουν στον Καιάδα της ανεργίας.
 
Η ICAP GROUP και δη η θυγατρική της ICAP OUTSOURCING SOLUTIONS «νοιάζεται» και «μεριμνά» για τους πελάτες της που δεν είναι άλλοι από αντίστοιχες επιχειρήσεις και τράπεζες  κολοσσοί όπως η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αφού κερδίζουν και οι δύο.
 
Η αύξηση των κερδών της εταιρείας και του ομίλου δεν καθιστά το εργασιακό περιβάλλον πιο ασφαλές για τους εργαζόμενούς της. Αντίθετα η ανησυχία κορυφώνεται για τον εργαζόμενο, όταν υπό το συγκεκριμένο καθεστώς σύγχρονης εργασιακής δουλείας, ο εργοδότης προβαίνει σε επίδειξη ισχύος έναντι των εργαζομένων με κινήσεις που σέβονται μόνο τα συμφέροντα και τους τζίρους των μεγάλων συνεργατών της και όχι τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων της.
 
H εταιρεία παρουσίασε στο τέλος του 2011 νέες συμβάσεις στους εργαζόμενους στις οποίες γινόταν αλλαγή ειδικότητας από Χειριστές Η/Υ σε Υπαλλήλους Γραφείου. Η μισθολογική διαφορά που προέκυπτε λόγω και του επιδόματος χειριστή   και του διαφορετικού ύψους του χειριστή, δόθηκε σαν επίδομα ελευθεριότητας στους εργαζόμενους μαζί με την διαβεβαίωση ότι ουσιαστικά τίποτα δεν θα αλλάξει.
 
Δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες και η εταιρεία κάλεσε εκ νέου τους συναδέλφους για να τους ζητήσει την συναίνεσή τους για την περικοπή του επιδόματος ελευθεριότητας (!). (Περικόπηκαν επίσης και επιδόματα που προβλέπονται από την οικεία κλαδική συλλογική σύμβαση π.χ. επίδομα ξένης γλώσσας.)
 
Το παράδοξο είναι ότι, όσοι υπάλληλοι δεν συναίνεσαν και δεν συμβιβάστηκαν με τις νέες επιταγές της διοίκησης της εταιρείας, διαπίστωσαν ότι παρά τη μη συναίνεσή τους σε νέα μεταβολή των όρων της σύμβασης, δέχτηκαν τις ίδιες συνέπειες με τους συναδέλφους τους που είχαν συναινέσει στην περικοπή, υπογράφοντας νέα σύμβαση αφού περικόπηκαν επίσης οι αποδοχές τους.
 
Όταν η αλλαγή ειδικότητας αποτελεί το ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ της επερχόμενης αυθαιρεσίας του εργοδότη στη μισθολογική κλίμακα, προφανώς έχει έρθει ήδη το πλήρωμα του χρόνου προς αντίδραση στη δράση που δεχόμαστε..
 
Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
Του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

"Για Εσωτερική Ενημέρωση"



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ                                                                    Αθήνα, 11 Απριλίου 2012
Προς τους
Συλλόγους – Μέλη της ΟΤΟΕ         (Να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στις τράπεζες)

Οι προσπάθειες της ΟΤΟΕ απέδωσαν καρπούς
ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Επιτυχία θεσμικής αξίας με προοπτική για τον τομέα της Υγείας όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων των τραπεζών αποτελεί η ψήφιση της παραγράφου 13 του άρθρου 45 του Νόμου: «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και λοιπές διατάξεις».
Η προσθήκη στο άρθρο 45 του παραπάνω νόμου με την παράγραφο 13 αναφέρει τα εξής:  «Μέχρι τις 31/12/2012 και μετά τη σύνταξη αναλογιστικής μελέτης που θα αποδεικνύει τη βιωσιμότητά τους, Ταμεία, Τομείς και Κλάδοι Υγείας που υπήχθησαν ή προβλέπεται να υπαχθούν στον ΕΟΠΥΥ, δύνανται με αποφάσεις των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των Ασφαλισμένων κάθε Ταμείου ή Τομέα ή Κλάδου να εξαιρούνται από την ένταξη του ΕΟΠΥΥ, μετατρεπόμενοι αυτοδίκαια σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) υποχρεωτικής ασφάλισης κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 7 και 8 του νόμου 3029/2002 (Α’ 160). Με τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ απαγορεύεται οποιαδήποτε χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».
Η μεθοδική, επίμονη και επίπονη προσπάθεια της ΟΤΟΕ να προωθήσει – και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία – την υπόθεση της δημιουργίας Ενιαίου Ταμείου Υγείας στις τράπεζες, που αποτελεί παλαιό στόχο του κλάδου, είχε αποτέλεσμα. Το πρώτο καθοριστικό βήμα έγινε.
Η άμεση, αποφασιστική και τεκμηριωμένη αντίδραση της ΟΤΟΕ στην επιλογή της Κυβέρνησης να εντάξει τα Ταμεία Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων [Ταμείο Ασφάλισης Ασθενείας Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως, Γενικής και Αμέρικαν Εξπρές (ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ)], ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ και ΕΤΒΑ που είναι ΝΠΔΔ και ανήκουν στο ΤΑΥΤΕΚΩ] στον ΕΟΠΥΥ έφερε καρπούς.
Η ΟΤΟΕ ζήτησε αποφασιστικά και με επιχειρήματα να μην ενταχθούν τα Ταμεία Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ, από τους Υπουργούς Υγείας Α. Λοβέρδο και Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, οι οποίοι τελικά αποδέχτηκαν το αίτημα του κλάδου μας και έδωσαν τη δυνατότητα της εξαίρεσης στον Νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Οι υπουργοί της κυβέρνησης ανταποκρίθηκαν θετικά, αφού κατάλαβαν ότι τα Ταμεία Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων είναι οικονομικά αυτοδύναμα, δεν έχουν επιβαρύνει ποτέ τον κρατικό προϋπολογισμό και μπορούν να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους.
Στην ίδια κατεύθυνση στήριξης της προσπάθειάς μας οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, ότι κινήθηκαν και ορισμένες μεγάλες τράπεζες με επιστολή τους στον Υπουργό Υγείας τις προηγούμενες ημέρες.
Μετά από την εξέλιξη αυτή και με βάση τις δυνατότητες που παρέχονται από το Νόμο που ψηφίστηκε χθες, η ΟΤΟΕ θα δρομολογήσει τις διαδικασίες εξαίρεσης των Ταμείων Υγείας ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ, ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ και ΕΤΒΑ από τον ΕΟΠΥΥ, ξεκινώντας ταυτόχρονα τη σύνταξη της Αναλογιστικής μελέτης βιωσιμότητας.
Η μεγάλη προσπάθεια να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ο στόχος του κλάδου για Ενιαίο Ταμείο Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων τώρα αρχίζει.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να χτίσουμε ένα θεσμό διαχρονικής αξίας και ιδιαίτερης σημασίας για όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους των τραπεζών. Τον θεσμό της Υγείας – που αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο – τον οποίο μπορούμε να καταστήσουμε φάρο ασφάλειας και ελπίδας για όλους.
Η ΟΤΟΕ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               Σταύρος ΚΟΥΚΟΣ               Αχιλλέας Μυλωνόπουλος
"

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Απαγορεύεται η είσοδος σε πολίτες με αναπηρία!

Τη Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012, το μεσημέρι, μου απαγορεύτηκε η είσοδος στην Εθνική τράπεζα της Ελλάδος, στο υποκατάστημα των Βριλησσίων, με την πρόφαση ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν κάποιο άλλο άτομο με αμαξίδιο μπήκε στην τράπεζα και πυροβόλησε κάποιον υπάλληλο. Από τότε, η πολιτική της τράπεζας είναι να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την είσοδο σε άτομα με αναπηρία και να τα εξυπηρετεί έξω από το κατάστημα, στο πεζοδρόμιο.

Όταν ζήτησα από κάποιον υπεύθυνο που βγήκε έξω να μου δώσει εξηγήσεις για αυτήν την απαγόρευση και να μου εξηγήσει ποια είναι η μέριμνα της τράπεζας για την είσοδο των ανθρώπων με καροτσάκι, αυτός με αγνόησε επιδεικτικά και μπήκε μέσα. Όταν κατάφερα, με κίνδυνο της σωματικής μου ακεραιότητας να μπω στην τράπεζα, αφήνοντας το αναπηρικό μου αμαξίδιο απ’έξω, αυτός δε δίστασε να μου επιτεθεί φραστικά και ίσως και σωματικά, αν δεν είχε υπάρξει παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Ερωτώμενος ο διευθυντής της τράπεζας γιατί δε φροντίζει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στις θύρες ασφαλείας έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι με αμαξίδιο, αυτός απάντησε: «Αυτά δεν είναι δική μου δικαιοδοσία, με πόρτες θα κάθομαι να ασχολούμαι;».

Φεύγοντας από εκεί τηλεφώνησα στην αρμόδια υπηρεσία παραπόνων της τράπεζας και κατήγγειλα το περιστατικό (Αρ. παραπόνου 1008929-12).
Την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012, μου τηλεφώνησε κάποια κυρία, εκπρόσωπος της τράπεζας, η οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό με τον πυροβολισμό του υπαλλήλου από κάποιο άτομο με αμαξίδιο και «εξήγησε» ότι μετά από αυτό οι υπάλληλοι είναι επιφυλακτικοί στο να αφήσουν κάποιο άτομο με καρότσι να μπει μέσα στην τράπεζα. Ως μόνη απάντηση σε όλο αυτό το ρατσιστικό περιστατικό είχε να πει ότι θα φροντίσει να ενεργοποιηθεί το κουμπί για ΑΜΕΑ που υπάρχει έξω από τις τράπεζες, αλλά που ποτέ δε δουλεύει. Κατά τα άλλα να μην είμαι πολύ «απαιτητικός», γιατί «έτσι είναι τα πράγματα στην Ελλάδα με την προσβασιμότητα, δεν τα ξέρεις τώρα;».

Θεωρώ τη συμπεριφορά των υπαλλήλων, καθώς και την πολιτική της τράπεζας άκρως ρατσιστική για αυτό και θα ήθελα να τα καταγγείλω σε οποιονδήποτε αρμόδιο φορέα, μέσο μαζικής ενημέρωσης και όποιον άλλο ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο θέμα. Απαίτηση μου είναι ο σεβασμός και η ίση μεταχείριση, όπως και η άμεση μέριμνα όλων των τραπεζών, και όχι μόνο της συγκεκριμένης, στα θέματα προσβασιμότητας.

Το τηλέφωνο μου είναι: 6977937984, e-mail: moumtol@hotmail.com

Με εκτίμηση,

Απόστολος Μουμτζόγλου
(αθλητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο)

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου Συνδικάτου ΙΓΜΕ για βάρβαρη επίθεση ΜΑΤ κατά Μ. Λώλου

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αχαρνές, 9-4-2012

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ καταδικάζουν την απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση  των ΜΑΤ  εναντίον του πρόεδρου της ΕΝΩΣΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Φ.Ε.) Μάριου Λώλου.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν χτυπηθεί, απλοί διερχόμενοι, διαδηλωτές, οι άνθρωποι του τύπου μέχρι θανάτου.
Δεν είναι τυχαίο που ο συγκεκριμένος άνθρωπος, για δεύτερη φορά δέχεται επίθεση με τον ίδιο τρόπο – πισώπλατα και στο κεφάλι – την ώρα της δουλειάς τους, την ώρα άσκησης του λειτουργήματός του.
Και φυσικά ο λαλίστατος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σιωπά και με αυτόν τον τρόπο καλύπτει τις φασιστικές τακτικές της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.
Θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα με αποδέκτες όλους αυτούς (Κυβέρνηση, Τρόϊκα, ΕΛ.ΑΣ.) που με τέτοιες ενέργειες προσπαθούν να καθυποτάξουν το δικαίωμα της διαδήλωσης, της διαμαρτυρίας και της ενημέρωσης των πολιτών ότι το μόνο που μπορείτε να καταφέρετε είναι να ατσαλώσετε τον δίκαιο αγώνα του λαού ενάντια στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, αλλά και των εργαζομένων στην ενημέρωση για τη βία που προκαλείτε.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, απαιτούμε ν’ αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην κουκουλωθεί και αυτό το έγκλημα.
Το Συνδικάτο ΙΓΜΕ απαιτεί να παραιτηθεί τώρα ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
   
Το Δ.Σ.

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΤΑ πλήρη αποτελέσματα των εκλογών ΣΥΕΤΕ

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΣ ΣΥΕΤΕ 2012  % ΕΔΡΕΣ ΔΣ ΣΥΕΤΕ 2009 % ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ
ΔΗΣΥΕ 2542 37,80 9,45 9
4142 53,79 -1600
ΔΑΚΕ 1002 14,90 3,72 4
1534 19,92 -532
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ 734 10,91 2,73 3   ΑΓΩΝ   ΠΑΡ. 126 1,64
ΔΑΣ 968 14,39 3,60 4
931 12,09 37
ΕΝΙΑΙΑ 710 10,56 2,64 3
613 7,96 97
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ  355 5,28 1,32 1
172 2,23 183
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ 304 4,52 1,13 1   ΔΑΚΕ ΑΛΛΗΛ. 142 1,84
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 110 1,64 0,41

41 0,40
ΣΥΝΟΛΟ 6725 100,00 25 25
7701 100 -976
ΑΚΥΡΑ/ ΛΕΥΚΑ 379



317

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ 7104 76,97


8018 77,61 -914
ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ 9230



10331

ΜΕΤΡΟ 269






Ενημερωτικά για εκλογές ΣΥΕΤΕ και κάποιους φακέλους

ΣΤα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν θα προστεθούν οι φάκελοι των εκλογικών τμημάτων των καταστημάτων Φαρσάλων, Κυθήρων και Αλμυρός Βόλου, που έχουν καθυστερήσει να φτάσουν.
Αντίθετα, με απόφαση της εφορευτικής επιτροπής απορρίφθησαν και καταστράφηκαν οι φάκελοι των 3 καταστημάτων Λουτρακίου, Ελασσόνας και Ιστιαίας, επειδή δεν ήρθαν μέσω του συστήματος ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ αλλά με απλή συστημένη αλληλογραφία μέσω ΕΛΤΑ οι 2 και μέσω ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ της Τράπεζας ο ένας. Η Πρόταση Προοπτικής επέμεινε μέχρι τέλους να συμπεριεληφθούν κανονικά γιατί ήταν καθαρά τυπικό και γραφειοκρατικό το θέμα και οι φάκελοι δεν είχαν κανένα ίχνος παραβίασης και δεν ήταν σωστό να μην επιτρέψουμε στους συναδέλφους να εκφραστούν με την ψήφο τους.  Όμως η εφορευτική επιτροπή έλαβε απόφαση με ψήφους 3-3 (ψήφισαν να μη ληφθούν υπόψιν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ΔΑΣ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ο δικαστικός αντιπρόσωπος) οι φάκελοι να απορριφθούν. Καταστράφηκαν λοιπόν και τότε φάνηκε ότι οι τα ψηφοδέλτια ήταν διασφαλισμένα κανονικά με νέο φάκελο (βουλοκέρι, κορδέλα κλπ) κι άρα ήταν εντελώς λάθος η απόφαση να απορριφθούν.
Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξουν και οι κάλπες και για τα υπόλοιπα τμήματα (ΔΣ ΕΤΕ, ΕΡγατικά Κέντρα και Ταμείο Αυτασφάλειας).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΕΛΑΒΕ 355 ΨΗΦΟΥΣ (ΑΠΟ 172 ΤΟ 2009) ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΟ 5,3 (ΑΠΟ 2,2) ΚΑΙ 1 ΕΔΡΑ!
ΨΗΦΟΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΔΡΕΣ

ΔΗΣΥΕ 2542 37,80% 9
ΔΑΚΕ 1002 14,90% 4
ΔΑΣ 968 14,39 %4
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ 734 10,91% 3
ΕΝΙΑΙΑ 710 10,56% 3
ΠΡ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ 355 5,28% 1
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ 304 4,52% 1
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 110 1,64%
ΣΥΝΟΛΟ 6725 100,00 25
 Η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 77% (όσο και το 2009)
Εκλέξαμε 5 αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΤΟΕ (από 2 το 2009)

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Σύσκεψη σωματείων Εθνικής Τράπεζας για λογαριασμό επικούρησης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ε.Τ.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΣΤΟΕ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΤΕ(ΣΕΠΕΤΕ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΕ(ΣΥΤΑΤΕ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΤΕ
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αιτία πολέμου για Εργαζόμενους και Συνταξιούχους

η επίθεση στο Λογ/μο Επικούρησης


Σήμερα 28 Μαρτίου 2012, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΤΕ ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή μελών των Διοικήσεων και εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων Εργαζομένων και Συνταξιούχων (δεν παρευρέθησαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ και του ΣΥΕΤΕ) κατά την οποία συζητήθηκαν ζητήματα συντονισμού των ενεργειών προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι προθέσεις της  Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας για το Λογ/μο Επικούρησης που τις προσδιόρισε για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, και που προοιωνίζουν δυσμενείς για όλους μας επιπτώσεις.
Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε ομόφωνα άλλη μια φορά η ενιαία άποψη των συνδικαλιστικών φορέων Εργαζομένων και Συνταξιούχων ότι:
Ο Λογαριασμός Επικούρησης λειτουργεί, από συστάσεώς  του (1949) ως κοινός λογαριασμός περιουσίας των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΕΤΕ και
1. Είναι λογαριασμός εγγυημένων παροχών
2. Την εν γένει ευθύνη διαχείρισης του  Λογαριασμού Επικούρησης και της περιουσίας του, είχε και έχει η εκάστοτε Διοίκηση της ΕΤΕ η οποία και λαμβάνει όλες τις σχετικές αποφάσεις
3. Ειδικότερα η Διοίκηση της ΕΤΕ έχει την ευθύνη της αποκατάστασης των τυχόν δυσμενών επιπτώσεων στην εύρυθμη λειτουργία του λογαριασμού που προκλήθηκαν από τις δικές της επιχειρηματικές επιλογές (εθελούσιες έξοδοι, ανασφάλιστοι Σύμβουλοι, διαχείριση περιουσίας του κλπ)
 
Με βάση τα παραπάνω διακηρύσσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι για εμάς, οποιαδήποτε ενέργεια που θα έχει στόχο τον Λογαριασμό Επικούρησης αποτελεί κόκκινη γραμμή αντίστασης, αντιπαράθεσης  και αιτία μετωπικής σύγκρουσης για την υπεράσπιση ενός από τα πλέον κατοχυρωμένα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
 
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Όλοι στις εκλογές του Συλλόγου και σε όλες τις μάχες!

Η ευκαιρία μας να έχουμε άλλο Σύλλογο κι άλλο συνδικαλισμό έφτασε! Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στις Εκλογές του Συλλόγου! Όσοι συνάδελφοι τυχόν δεν μπορέσουν τις ημέρες που ψηφίζει η μονάδα τους, μπορούν όλοι από την επόμενη μέρα ως και το Σάββατο να ψηφίσουν στα γραφεία του ΣΥΕΤΕ Σοφοκλέους 15. Επικοινωνήστε μαζί μας για οτιδήποτε χρειαστείτε ή αν δε βρείτε τα ψηφοδέλτιά μας σε κάποιο εκλογικό κέντρο!
Συνάδελφοι μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να ξεπεράσουμε τη μοιρολατρεία και την παθητικότητα! Να έχουμε ένα σωματείο όπλο στα χέρια μας που να στηρίζεται στους ίδιους τους εργαζόμενους! Οι παρατάξεις του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού ήρθε η ώρα να εξαφανιστούν από το συνδικαλιστικό χάρτη!

Ανακοίνωση σωματείου Εθνοντάτα για αλληλεγγύη συναδέλφων ΕΤΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA
 
 28-3-2012
Συναδέλφισσες, -οι
Στην πολύ επιτυχημένη 48ωρη απεργία που πραγματοποίησε το σωματείο μας με αφορμή τη μείωση των μισθών εκ μέρους της Διοίκησης, φάνηκε έμπρακτα η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη των συναδέλφων της Εθνικής Τράπεζας. Σε μια τόσο κρίσιμη εποχή για τους εργαζόμενους, βλέποντας  και οι ίδιοι  ότι στη συνέχεια έρχεται η σειρά τους να πληγούν από την λαίλαπα της κατάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της μείωσης των μισθών, ενίσχυσαν το απεργιακό μας ταμείο με το ποσό των 1.267,00 ¤.  Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Πρόταση Προοπτικής που αν και μικρή παράταξη του ΣΥΕΤΕ μας ενίσχυσε με το ποσό των 300 ¤.  
Κλείνοντας, καλούμε για άλλη μια φορά την ΟΤΟΕ και τον ΣΥΕΤΕ να αφήσουν κατά μέρος τα παραταξιακά τους συμφέροντα και να απλώσουν  επιτέλους το χέρι  στο Σωματείο μας, συμπράττοντας  έτσι ώστε όλοι μαζί  να χτίσουμε ένα  τοίχος προστασίας για τους εργαζόμενους στις τράπεζες και όχι μόνο, ενοικιαζόμενους και μη.  
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Συνάδελφοι που δήλωσαν ότι δεν θέλουν να συμμετέχουν σε ψηφοδέλτιο!

http://www.syete.gr/Portals/0/anakoinoseis/2012/ypopsifioi.pdf

Γίναμε δέκτες παραπόνων από συναδέλφους ότι είδαν τα ονόματά τους στα ψηφοδέλτια κάποιων παρατάξεων (ΔΗΣΥΕ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ΔΑΚΕ ) χωρίς να το επιθυμούν. Κάποιοι συνάδελφοι δήλωσαν στην εφορευτική επιτροπή γραπτώς ότι δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους, ενώ βρέθηκε και όνομα συναδέλφου σε 2 παρατάξεις ταυτόχρονα!
Καλούμε τους συναδέλφους που μπήκαν χωρίς τη θέλησή τους σε ψηφοδέλτια να ενημερώσουν τους συναδέλφους δημοσίως. Ο σάπιος συνδικαλισμός επιτέλους πρέπει να τελειώσει και η ευκαιρία είναι στο χέρι όλων των συναδέλφων!

Ψέμματα η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για τη Λέσχη του ΣΥΕΤΕ!

ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ ΖΗΤΟΥΝ ΨΗΦΟ ΕΝΩ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΧΗ!

1-4-2012

Συνάδελφοι, ενημερωθήκαμε μόλις σήμερα ότι δεν έχουν κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα για το κλείσιμο της Λέσχης, όπως ψευδώς είχε αναφερθεί στην ανακοίνωση του Συλλόγου. Τι έχουν να πουν τώρα οι ΔΗΣΥΕ αλλά και η ΔΑΚΕ; Γιατί δεν κατέθεσαν τα ασφαλιστικά μέτρα που ήταν βέβαιο ότι θα κερδηθούν λόγω παλιότερης δικαστικής απόφασης; Ποιος φταίει για το κλείσιμο της Λέσχης τελικά; Ποιος φταίει που οι 4 απολυμένες συναδέλφισσες όχι μόνο απολύθηκαν, αλλά και πήραν πολύ μικρές αποζημιώσεις (1700 ευρώ περίπου), επειδή ο Σύλλογος είχε δεχθεί να δουλεύουν ως ενοικιαζόμενες μέσω συνεργείου; Αληθεύουν οι φήμες ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος ζητάει να αγοράσει τον όροφο της Λέσχης κι άρα ίσως έχει υπάρξει συμφωνία;
Συνάδελφοι, τα είπαμε στην ανακοίνωσή μας (30 Ιανουαρίου). Οι ευθύνες των παρατάξεων της πλειοψηφίας είναι εγκληματικές κι όποιος σιωπά επίσης έχει ευθύνη.
Με θράσος ζητούν την ψήφο των συναδέλφων.
Συνάδελφοι σας καλούμε σε έναν άλλο συνδικαλιστικό δρόμο, μάχης και νίκης.
Όχι στον υποταγμένο συνδικαλισμό!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!!!

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ