Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Αγροτικής για το Τ.Τ.

ΑΤΕ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

 Στην ΑΤΕ προηγήθηκε η μείωση σε δύο δόσεις (10% και 16%) των μισθών, έγινε το σπάσιμο σε καλή και κακή και χαρίστηκε άμεσα το καλό κομμάτι για να σωθεί η ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Στο ΤΤ έγινε το σπάσιμο, με την απειλή των απολύσεων ζητούν τη συνθηκολόγηση των εργαζομένων με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μείωση 30% και προετοιμάζουν το ξεπούλημα για τους επόμενους μήνες, αφού δεν έχουν να σώσουν άμεσα κάποια τράπεζα. 

Το κλείσιμο του ΤΤ σημαίνει: 
1) Εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στην τρόϊκα και τους δανειστές.
2) Κλοπή της περιουσίας 72.000 μικρομετόχων
3) Κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων 3.200 εργαζομένων.
4) Άμεση μείωση μισθού 30%
5) Καμία ουσιαστική διασφάλιση της εργασίας με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων σε μία μεταβατική τράπεζα με μερικούς μήνες χρόνο ζωής.

Η τρόϊκα, το ΤΧΣ, το Υπουργείο Οικονομικών και η τράπεζα της Ελλάδος υπό τη δαμόκλεια σπάθη των απολύσεων προσπαθούν στα γρήγορα να καθαρίσουν με το ΤΤ και να προετοιμάσουν το χάρισμά του στο ιδιωτικό τραπεζικό κατεστημένο.
Την ώρα που μας σερβίρουν τη συμφωνία για την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, πυκνώνουν τα δημοσιεύματα στον τύπο για 17.000 - 20.000 απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων τα επόμενα 2 χρόνια.
Όπως και οι υπάλληλοι της ΑΤΕ δεν είχαν υποστήριξη ούτε από την ΟΤΟΕ (με εξαίρεση μία τυπική 24ωρη απεργία) ούτε από τους συναδέλφους τους των άλλων τραπεζών, όπως δείχνουν τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής ακόμα και σε αυτή τη συμβολική απεργία.
Επιπλέον η θέση της ΟΤΟΕ και του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων στο ΤΤ , που θέτει σαν μοναδικό αίτημα την διασφάλιση των θέσεων εργασίας έχει κοντά ποδάρια  και δημιουργεί αυταπάτες στου εργαζόμενους ότι μπορούν να γλυτώσουν προσωρινά την απόλυση αποδεχόμενοι όμως όρους εργασίας γαλέρας.

Οι συνάδελφοι του ΤΤ στην κρίσιμη ΓΣ τους πρέπει ν' απαντήσουν στο δίλημμα που τους έχει τεθεί:
Απόλυση ή υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μείωση 30% χωρίς δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ στις 10 / 08 /2012 και μετά από 10 ημέρες απεργίας βρέθηκαν μπροστά στο ίδιο εκβιαστικό δίλλημα : Απόλυση ή υπογραφή  ατομικών συμβάσεων χωρίς καμία διασφάλιση των ήδη κατακτήσεων.
 Αυτή η εμπειρία των εργαζομένων της ΑΤΕ, μαζί με τις σημερινές συνθήκες εργασίας στην Πειραιώς , μας δείχνουν ότι ο  μόνος αποτελεσματικός δρόμος είναι:

1) Εκλογή - εξουσιοδότηση επιτροπής από τη ΓΣ για τη συνέχιση της διεκδίκησης για επιχειρησιακή σύμβαση με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Καμία υπογραφή σε ατομική σύμβαση, καμιά συμφωνία για μείωση μισθών.
2) Συνέχιση - κλιμάκωση του αγώνα με απεύθυνση για κοινή δράση σε μικρομετόχους, μικροκαταθέτες και σε όλο τον τραπεζικό κλάδο.
3) Άμεσες νομικές ενέργειες για να μπλοκάρει η απόφαση σπασίματος σε καλή και κακή τράπεζα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: