Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Πρόταση Προοπτικής: Καταγγελία Απόλυσης Συνδικαλίστριας

Πρόταση Προοπτικής
Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής

Yπόψιν Γενικής Διευθύντριας Αθηνάς Παλιγγίνη και Προέδρου ΕΛΕΠΑΠ Μαριάννας Μόσχου (epikoinonia@elepap.gr)
Αθήνα 1-2-2013

   Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση της ειδικής παιδαγωγού Γαϊτανίδου Άννας πριν από δύο μέρες, για συνδικαλιστικούς λόγους, μέσω της μη ανανέωσης της σύμβασής της από την ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων).

 Η Γαϊτανίδου Άννα έχει  πλούσια συνδικαλιστική δράση, καθώς είναι γραμματέας του Δ.Σ. του κλαδικού σωματείου ειδικής αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής) και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν με σύμβαση ορισμένου χρόνου που ανανεωνόταν διαρκώς.

  Η εργαζόμενη τον προηγούμενο μήνα είχε προβεί σε εξώδικο μαζί με άλλους συναδέλφους της προκειμένου να υπερασπιστεί το κεκτημένο να μην εργαστούν τις ημέρες μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όπως ίσχυε επί δεκαετίες στην ΕΛΕΠΑΠ.

  Η διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ προφανώς προσπαθεί να τρομοκρατήσει με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης, ώστε να μην αντιδράσουν στα σχέδια της για ατομικές συμβάσεις εργασίας και μειώσεις στους μισθούς, καθώς στους επόμενους μήνες λήγουν οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού.

   Η απόλυση της Γαϊτανίδου έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά σειρά απολύσεων, μη ανανεώσεων συμβάσεων και τρομοκρατίας στους χώρους της ειδικής αγωγής και της ψυχικής υγείας, αλλά και σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Είναι απαράδεκτο παιδαγωγικός φορέας, που έχει πόρους από το δημόσιο αλλά και από τους γονείς των παιδιών, να προβαίνει σε εκδικητική απόλυση.

   Ζητάμε άμεσα την ανανέωση της σύμβασης της Γαϊτανίδου Άννας

Δεν υπάρχουν σχόλια: