Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΛΕΠΑΠ

Sent: Sunday, February 03, 2013 11:59 PM
Subject: επιστολή διαμαρτυρίας 
 
ΠΡΟΣ
ΕΛΕΠΑΠ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 
Κύριοι,
ως ευαισθητοποιημένη εργαζόμενη και πολίτης, ως γυναίκα και εν δυνάμει μητέρα, μέχρι πρότινος θεωρούσα πως η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων, δεν ήταν άλλη μία "Εταιρεία" με τις δομές και την φιλοσοφία των πολυεθνικών και της αγοράς. Πίστευα πως ο θεσμικός της ρόλος και ο σπουδαίος ανθρωπιστικός σκοπός της, τη διαφοροποιούσε εξ ορισμού από τους εργοδότες με τις ανθρωποφαγικές ορέξεις που συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίζουμε.
Δυστυχώς, διαπίστωσα με απογοήτευση και οργή, πως η αυθαιρεσία, ο αυταρχισμός και η εργοδοτική τρομοκρατία, διάβρωσαν και την ΕΛΕΠΑΠ. Η εκδικητική απόλυση (που βαφτίστηκε "διακοπή της σύμβασης") της επί χρόνια εργαζομένης στις δομές σας Άννας Γαιτανίδου, είναι ξεκάθαρο ότι έγινε λόγω της πλούσιας συνδικαλιστικής της δράσης και όχι λόγω της έλλειψης πόρων που επικαλεστήκατε. Πολύ περισσότερο, όταν φημολογείται πως αναμένονται κονδύλια μέσω του ΕΣΠΑ που θα ενισχύσουν την χρηματοδότησή σας.
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, για ένα κέντρο που υποτίθεται πως στοχεύει στην αρωγή της ευάλωτης κοινωνικής ομάδας των ανάπηρων παιδιών και των οικογενειών τους, να απολύει μια -κατα γενική ομολογία- άξια εργαζόμενη, διαρρηγνύοντας ταυτόχρονα την προσωποπαγή σχέση παιδιού/παιδαγωγού –θεμέλιο κάθε θεραπευτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας.
Την ίδια ώρα, ο χώρος της ειδικής αγωγής και της ψυχικής υγείας υφίσταται συρρίκνωση και εμπορευματοποίηση, φαινόμενα στα οποία εσείς οι ίδιοι πρώτοι θα έπρεπε να αντισταθείτε, για να κρατήσετε μια ποιότητα δουλειάς υψηλού επιπέδου και να υποστηρίξετε το ανθρώπινο πρόσωπο που θα έπρεπε να έχει η ΕΛΕΠΑΠ. Οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να βρίσκουν σε εσάς συμμάχους και συμπαραστάτες, ώστε να εκτελούν το δύσκολο έργο τους κάτω από συνθήκες αξιοπρεπείς και όχι υπό καθεστώς τρομοκρατίας και ανασφάλειας.
Κύριοι,
σας μεταφέρω τις σκέψεις τόσο τις δικές μου όσο και των συναδέλφων μου αλλά και κάθε σκεπτόμενου και δραστήριου πολίτη. Σας καλώ να ανακαλέσετε την απόφασή σας για την απόλυση της Άννας Γαιτανίδου, όχι μόνο γιατί απαξιώνετε την ΕΛΕΠΑΠ στα μάτια της κοινωνίας, αλλά και γιατί η ενέργειά σας συσπειρώνει απέναντί σας σωματεία εργαζομένων που θα υπερασπιστούν με κάθε μέσο το δικαίωμα στην εργασία και την συνδικαλιστική ελευθερία και δράση. Οι προσπάθειες φίμωσης και τρομοκράτησης δε μας τρομάζουν, μας ενώνουν. 
 
Μαρία Ξιφαρά
Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΟΤΟΕ
Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΕΤΕ (Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: