Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Συναγερμός: Νέα συνεδρίαση αύριο του ΔΣ του Ταμείου Αυτασφάλειας!

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες

Στα κρυφά γίνεται αύριο Παρασκευή (μάλλον στις 12) νέα συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου Αυτασφάλειας, πριν το ΔΣ της Τράπεζας που θα αποφασίσει σχετικά με την εθελουσία.

Πληροφορίες λένε ότι η Τράπεζα προτείνει (και οι 5 συνδικαλιστές στο ΔΣ μάλλον θα συμφωνήσουν):  επαναφορά της εργοδοτικής εισφοράς μόλις  στο 2% (αντί για 4,5% για το οποίο έχει γίνει και αγωγή , που προφανώς μένει στις καλένδες) , μείωση της παροχής εφάπαξ (ίσως 15%), και αλλαγή του κανονισμού ώστε  ώστε η παροχή να δίνεται με την συνταξιοδότηση και όχι με τη λύση της σύμβασης (προφανώς για να καθυστερήσουν όσους κάνουν χρήση του προγράμματος και συνταξιοδοτούνται ως το 2016).

Συνάδελφοι, απαιτούμε πλήρη ενημέρωση από τις 4  παρατάξεις και να μην παρθεί καμιά απόφαση σε συμφωνία με την Τράπεζα, που τη διευκολύνει για την εθελουσία,  εις βάρος των δικαιωμάτων μας. Η ένοχη σιωπή που τηρούν αυτές τις μέρες οι 4 παρατάξεις (ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΔΑΣ) για το εφάπαξ και την εθελουσία τους καθιστά υπεύθυνους! Δεν θα δεχθούμε νέο ξεπούλημα ερήμην των εργαζόμενων και προειδοποιούμε ότι η αντίδραση των εργαζόμενων θα είναι σκληρή!

Τώρα ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε επαναφορά της εργοδοτικής εισφοράς 4,5% στο Ταμείο Αυτασφάλειας (η μόνη βιώσιμη λύση μακροπρόθεσμα και δίκαιη ταυτόχρονα), να καταβληθούν τα κλεμμένα, να σταματήσει το τζογάρισμα,  να παραιτηθούν όσοι έφεραν το Ταμείο μας ως εδώ με τη διαχείρισή τους και την απόκρυψη της αλήθειας.
Κανένας συνδικαλιστής να μην ψηφίσει μείωση της παροχής ή αλλαγή του κανονισμού ή νέα δάνεια!

Όσοι πριν 1 χρόνο πήραν την ψήφο των συναδέλφων και εκλέχτηκαν, λογοδοτούν σε αυτούς  και έχουν ευθύνη απέναντί τους!
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΝΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: