Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής


Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών, που στις 29/3 καταδίκασε 3 εργαζόμενους συνδικαλιστές των ΟΤΑ, τους Ν. Αδαμόπουλο, μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, Β. Καραγεώργου, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής και πρώην μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Ν. Μαυρουδή, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας και εκλεγμένο μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, σε 6-μηνη φυλάκιση επειδή «παραβρέθηκαν» και στήριξαν τον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων τους στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής το 2007(!!!).
Η απόφαση μάλιστα πάρθηκε μετά από διαδικασία 2 ωρών, κατά την οποία δεν προέκυψε καμία αξιόποινη πράξη, ενώ ακόμα και οι καταθέσεις αστυνομικών και άλλων μαρτύρων επέμειναν ότι δεν υπήρξε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο. Χαρακτηριστικό της απόφασης η αγόρευση του εισαγγελέα ο οποίος δήλωσε πως παρόλο που δεν προκύπτουν εμφανή στοιχεία «και μόνο η παρουσία των 3 συνδικαλιστών στον απεργιακό αγώνα, ασκεί ψυχολογική βία σε αυτούς που ήθελαν να εργαστούν» και πρότεινε την καταδίκη τους! Η καταδίκη τους με τον νέο νόμο της τρικομματικής χούντας ανοίγει το δρόμο της αργίας και απόλυσης.
Μετά τις επιστρατεύσεις των απεργών, το ξύλο και τις συλλήψεις κατά απεργών και συνδικαλιστών, τα σχέδια για περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας, ήρθε άλλη μια ενέργεια με στόχο να τρομοκρατηθούν όσοι αγωνίζονται, να φιμώσει τους αγώνες, να απαγορεύσει την αλληλεγγύη. Ο αυταρχισμός άλλωστε πάει χέρι χέρι με το πέρασμα αυτής της πολιτικής και των αντεργατικών μέτρων.
Όπως οι ίδιοι αναφέρουν στη δήλωσή τους: «Είναι γελασμένοι αν θεωρούν πως με τις αποφάσεις τους θα μας φοβίσουν, θα μας τρομοκρατήσουν και θα κάμψουν τους αγώνες μας, τους αγώνες των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος. Με οποιοδήποτε τίμημα και κόστος αν χρειαστεί, με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων μαζί με τους συναδέλφους μας. Το ποτάμι της οργής δεν γυρίζει πίσω ό,τι κι αν κάνουν. Η ώρα της ανατροπής τους ζυγώνει.»
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους καταδικασθέντες και στέλνουμε μήνυμα ότι η απόφαση αυτή θα βρει απέναντι όλο το εργατικό κίνημα.
Καλούμε τους συναδέλφους στις τράπεζες, το ΣΥΕΤΕ, την ΟΤΟΕ και όλα τα σωματεία του κλάδου να δηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να καταδικάσουν την πρωτοφανή δίωξη κατά της συλλογικής και συνδικαλιστικής δράσης.
  • Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των 3 συνδικαλιστών.
  • Καμία ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, όχι στην καταστολή των εργατικών αγώνων.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει!
1-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: