Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Κείμενο συναδέλφου στην Εμπορική Τράπεζα

Εργαζόμενος σε κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας της πόλης των Ιωαννίνων, δέχτηκε επίθεση από πελάτη.

Στην μνήμη του συναδέλφου ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΑΡΟΚΑΠΗ, που έφυγε τόσο άδικα και σε μικρή ηλικία από κοντά μας . Ο Θοδωρής εργαζόταν στο κατάστημα ΑΡΤΑΣ και των τελευταίο καιρό ήταν αποσπασμένος στην ΠΡΕΒΕΖΑ , πριν λίγο καιρό ήταν πάλι αποσπασμένος στην ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ .
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει συνάδελφε ,φίλε, πατριώτη ΘΟΔΩΡΗ . 
Γιάννης Πολύζος
Εργαζόμενος σε κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας της πόλης των Ιωαννίνων, δέχτηκε επίθεση από πελάτη, γιατί του πρότεινε επενδυτικό προϊόν, από το οποίο έχει ζημιωθεί. Ο πελάτης τον έπιασε από το λαιμό για να τον πνίξει , το συμβάν έγινε στην κεντρική πλατεία των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ .
Ο Συναλλασσόμενος πελάτης για σαράντα χρόνια με την Εμπορική τράπεζα έχοντας εμπιστοσύνη στα λόγια και στην επιμονή του διευθυντή καταστήματος, έβαλε όλα τα χρήματα του σε ομόλογα περίπου 750.000€ , προϊόν κόπων όλης της οικογένειας του, που εργαζόταν στην Γερμάνια .Αποτέλεσμα να χάσει το 65% των χρημάτων του και να αρρωστήσει από το πολύ άγχος και στενοχώρια. Με αποτέλεσμα να κάνει εγχείρηση καρδιάς .
Εκατοντάδες περιστατικά μαρτυρούν το τεράστιο πρόβλημα που μας δημιουργείται στην εργασία μας, από την παράνομη ,αντιδεοντολογική και απάνθρωπη συμπεριφορά, αρκετών στελεχών της τράπεζας, όπου για να έχουν οι ίδιοι bonus και εξέλιξη, μας βάζουν να κάνουμε πράγματα που δεν θα έκαναν στον εαυτό τους ,και στις οικογένειες τους
Είμαστε εργαζόμενοι και δεν είμαστε μέτοχοι. Αναφερόμαστε στην κοινωνία, είμαστε εκτός από εργαζόμενοι και πολίτες και κρίνουμε και αυτούς που παριστάνουν τα αφεντικά μας..
Λέω που παριστάνουν τα αφεντικά μας, γιατί τώρα με την ανακεφαλαιοποίση και αυτούς και εμάς μας πληρώνει ο Λαός, ας μη το παρακάνουν με την συμπεριφορά τους.
Ο υποκειμενισμός του καθενός είναι δικαίωμα του ,είναι όμως, δικαίωμα, του κάθε εργαζόμενου να προστατεύει την αξιοπρέπεια του ,την κοινωνικότητα του, και πάνω απ΄ όλα την υγεία του.
Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ
Οι ατομικοί στόχοι αντιβαίνουν στην υπάρχουσα νομοθεσία .
Οι ατομικοί στόχοι και η σύνδεσή τους με την αξιολόγηση είναι παράνομο διότι :
Παραβαίνουν το άρθρο 648 του Αστικού κώδικα και την Εργατική Νομοθεσία.
Παραβιάζουν το Οργανισμό Προσωπικού ο οποίος έχει ισχύ νόμου και τις Συμβάσεις που έχουμε υπογράψει , γιατί σύμφωνα με αυτά ο εργαζόμενος έχει την ευθύνη να παρέχει εργασία και όχι εγγυήσεις αποτελεσμάτων και κερδοφορίας στην επιχείρηση όπου εργάζεται , αφού η κερδοφορία εξαρτάται κύρια από παράγοντες που είναι ευθύνη του ΚΑΘΕ εργοδότη.
Είναι αντίθετοι με το Σύνταγμα :
” οποιαδήποτε σωματική κάκωση , βλάβη υγείας η άσκηση ψυχολογικής βίας , καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απαγορεύονται και τιμωρούνται . ( Σύνταγμα της Ελλάδος , άρθρο 7 , παρ. 2 ) και
΄΄ Η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας η προς βλάβη της εθνικής οικονομίας . ( Σύνταγμα της Ελλάδος , άρθρο 106 , παρ. 2 ) .
Ανακοίνωση Νο 20/ 05-02-2009 του ΣΕΕΤ :
΄΄ Πουθενά δεν προβλέπεται από την σύμβαση εργασίας που έχουμε υπογράψει ότι η εξέλιξη και οι αμοιβές μας συνδέονται με την παραγωγή .Έχουμε εξάλλου στα χέρια μας απόφαση της Επιθεώρησης εργασίας που σε απάντηση προσφυγής άλλου Συλλόγου εργαζομένων για το ίδιο ζήτημα , αποφαίνεται ρητά και κατηγορηματικά ότι η ατομική στοχοθεσία για Τραπεζοϋπαλλήλους είναι παράνομη.”
Επίσης είναι αντίθετοι με το πλαίσιο διεκδικήσεων της ΟΤΟΕ .
Απόσπασμα από την απόφαση του Γ. Σ της ΟΤΟΕ ( Ανακοίνωση Νο 41 / 19-02-2009 ) : ” .. 11 .Κατάργηση της ατομικής στοχοθεσίας και των συνεπειών που προκαλεί σε βάρος της απασχόλησης … ΄΄
‘Αρθρο του Τάσου Πετρόπουλου , Νομικού Συμβούλου της ΟΤΟΕ ( για την ατομική στοχοθεσία ) . Το άρθρο 648 Α.Κ όπως και κάθε αντίστοιχο νομοθέτημα διεθνώς , προέβλεψε ότι ΄΄ Με τη σύμβαση εργασίας ο εργαζόμενος έχει υποχρέωση να παρέχει για ορισμένο η αόριστο χρόνο , την εργασία του στον εργοδότη και αυτός να καταβάλλει το συμφωνημένο μισθό ΄΄ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: