Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση για τις Μειώσεις και τις Απολύσεις στην ICAP

Kαταγγέλλουμε την μονομερή απόφαση της εργοδοσίας της εταιρίας ICAP για μείωση μισθών στους εργαζομένους των τηλεφωνικών κέντρων της (Call Centers) και για απολύσεις στη συνέχεια δεκάδων εργαζομένων που αρνήθηκαν να αποδεχτούν τις μειώσεις.  
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 28/3 η εργοδοσία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι από την 1/4 προχωρά σε περικοπές μισθών έως 20% σε 4ωρους εργαζόμενους (!), από 330 ευρώ σε 280 ευρώ. Οι μειώσεις αυτές αφορούν μόνο τους τηλεφωνητές-τριες και όχι τους προϊστάμενους/ τα στελέχη διοίκησης με τη δικαιολογία-πρόφαση από την πλευρά της εργοδοσίας ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται ήδη πολλά, οπότε η εταιρεία δεν είναι ανταγωνιστική και χάνει έργα. Και παρά το γεγονός ότι το προσωπικό είχε ήδη υποστεί κι άλλη μείωση μισθού τον Ιούλιο του 2012. Αλήθεια, τα στελέχη μπορούν να ζήσουν με 280 ευρώ;
Η εργοδοσία μάλιστα προχώρησε ήδη σε απολύσεις κάποιων που αρνήθηκαν να υπογράψουν τη νέα σύμβαση με μειώσεις, ενώ ήδη έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες . Στηρίζουμε την προσπάθεια των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα της ICAP που έκαναν συνέλευση και προσπάθησαν να οργανωθούν, παρά την εργοδοτική τρομοκρατία.
Οι μειώσεις μισθών στην ICAP έρχονται να προστεθούν σε τόσες άλλες ανάλογες αποφάσεις των εργοδοτών που απολύουν, κόβουν μισθούς, καταστρατηγούν δικαιώματα των εργαζομένων, ιδιαίτερα στα τηλεφωνικά κέντρα (Call Centers) που τείνουν να γίνουν τα σύγχρονα κάτεργα. Είναι φανερό ότι το κεφάλαιο κάνει «πάρτι» με τους νόμους της κυβέρνησης και τις πλάτες της Τρόικα. Τα ίδια συμβαίνουν και στην Εθνική Τράπεζα, όπου οι ενοικιαζόμενοι έχουν υποστεί 3 φορές μειώσεις μισθών και οι συνθήκες σύγχρονου δουλεμπορίου καλά κρατούν.
Για τους εργαζόμενους μοναδικά όπλα είναι οι ανυποχώρητοι συλλογικοί αγώνες με ενότητα και αλληλεγγύη, μακριά από λογικές ατομισμού και φόβου. Έτσι μόνο μπορούμε να ανατρέψουμε τις μεσαιωνικές συνθήκες εκμετάλλευσης και τρομοκρατίας που επιχειρούν να μας επιβάλλουν. Αγωνιστικά κι ενωτικά θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, την ίδια τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας.
Καλούμε συνδικάτα, σωματεία, συλλογικότητες, φορείς, κάθε εργαζόμενο και άνεργο, όλοι να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των τηλεφωνητών-τριών στη εταιρία ICAP, οι οποίοι διεκδικούν διατήρηση των θέσεων εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας.
- ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ
- ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: