Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Απεργία στην ΕΘΝΟDATA (Δελτίο Τύπου)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA

Αρ. Απ.Μ.Π.Πειρ. 21/10, Α.Μ. 4683, Ειδ.Αρ. 1395

Τηλ. 6984-073435, Web: www.seethnodata.gr, email: somateioethnodata@gmail.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20-06-2013
Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΟDATA ΕΠΕΙΔΗ… ΜΠΟΡΕΙ!
Υλοποιώντας σχετική απόφαση Γενικής Συνέλευσης καταθέσαμε στη διοίκηση της εταιρείας (100%θυγατρικής της ΕΤΕ)πρόταση για υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Το σχέδιο ΣΣΕ που υποβάλαμε προβλέπει τη διατήρηση: α) των θέσεων εργασίας και β) των μισθών στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν κατόπιν τον επαχθών μειώσεων (14.5% μεσοσταθμικά) που με εκβιαστικό τρόπο κλήθηκαν και υπέγραψαν οι συνάδελφοι στις ατομικές τους συμβάσεις πέρσι. Επίσης εισηγείται κάποια ελάχιστα αντισταθμιστικά οφέλη,ορισμένα εκ των οποίων ισχύουν ήδη, αλλά επιδιώκουμε τη θεσμοθέτησή τους.
Με δυο λόγια ζητήσαμε μόνο τη διασφάλιση της επιβίωσής μας.
Κι όμως!!
Σε μια περίοδο όπου:
· δεχόμαστε διαβεβαιώσεις από κάθε κατεύθυνση για Success StoryκαιGreecovery.
· ολοκληρώνεται με επιτυχία η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ,στην οποία κληθήκαμε κι εμείς να συμμετάσχουμε.
· είναι σχεδόν αδύνατο να υπολογίσει κανείς πόσα ακριβώς δισεκατομμύρια ευρώ έχει χρεωθεί ο ελληνικός λαός για τη διάσωση των τραπεζών και κυρίως των τραπεζιτών.
· ο Όμιλος της ΕΤΕ εμφανίζει κερδοφορία για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο καθώς τα καθαρά κέρδη του το α’τρίμηνο του 2013 διαμορφώθηκαν σε 186εκατ. ευρώ.
· ενώ οι μισθοί συνέχεια μειώνονται, συγχρόνως δε είχαμε σκανδαλώδη αύξηση στα έξοδα διοίκησης 58,5% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, δηλαδή 745.889ευρώ!!!
· τα κέρδη της Εθνοdata για το2012 ανήλθαν στα 976.393 ευρώ.
Σε μια τέτοια περίοδο, λοιπόν, όχι μόνο απορρίπτεται το σύνολο των κύριων αιτημάτων μας, αλλά ζητούν το αίμα και των πιο χαμηλόμισθων, που πέρσι κατορθώσαμε να διασώσουμε.Όσων δηλαδή, κινούνται στα όρια των "αείμνηστων" κλαδικών συμβάσεων.
Απαιτούν, υπό την απειλή απόλυσης, 6%μείωση για τους χαμηλόμισθους, με την αιτιολογία ότι"κανείς δεν μπορεί να μείνει αλώβητος από την κρίση", όπως μας διεμήνυσε ανώτερο στέλεχος της τράπεζας. Το συνολικό όφελος για την εταιρεία και τον όμιλο ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 210.000 ευρώ ετησίως.
Τόσες, περίπου,είναι και οι επίσημα δημοσιευμένες ετήσιες αμοιβές ενός και μόνου Γενικού Διευθυντή της τράπεζας.Και διαθέτει αρκετούς.
Απορρίπτουν δε κάθε επίκληση στην ανάγκη επιβίωσης των ανθρώπων, διότι αποτελεί, λένε, "άσκηση γενικής πολιτικής". Εντός της εταιρείας μετράνε μόνο τα νούμερα. 'Άλλωστε, "δεν έχουμε όλοι την ίδια αξία".
Αυτά συμβαίνουν στη"Μεγάλη μας φίλη", που επαίρεται για την κοινωνική της προσφορά και την προστασία των εργαζομένων της.
Τις νύχτες εμείς ξαγρυπνάμε αγωνιώντας για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Άραγε, έχει απομείνει αυτών των ανθρώπων έστω και ίχνος αξιοπρέπειας, ώστε να ταραχτεί ο δικός τους ύπνος;
Η μαζική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε σήμερα 20 Ιουνίου, αποφάσισε πως το δικαίωμά μας στη Ζωή και την Αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτο.
Αρνούμαστε να γίνουμε οι σύγχρονοι δούλοι τους!
Από την ερχόμενη Τρίτη (25/6) ξεκινάμε απεργιακές κινητοποιήσεις (24ωρες επαναλαμβανόμενες),μέχρις ότου γίνουν αποδεκτά τα δίκαια αιτήματά μας.
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata

Δεν υπάρχουν σχόλια: