Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Νέα απόλυση ενοικιαζόμενου συναδέλφου από την Εθνική Τράπεζα!

Συνάδελφος, υπάλληλος της εταιρείας ICAP, που δούλευε ως τηλεφωνητής για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας στο σύγχρονο κάτεργο του Μοσχάτου, το contact center, απολύθηκε πρόσφατα, με συνοπτικές διαδικασίες, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με πελάτη της τράπεζας και εξαιτίας αυτής της συνομιλίας, κατ’ απαίτηση του πελάτη, ο οποίος, καθώς φέρεται, είχε προηγουμένως βρίσει χυδαία και απειλήσει το συνάδελφο. Τόσο η ICAP όσο και η Εθνική Τράπεζα αγνόησαν το αίτημα του συναδέλφου  για απομαγνητοφώνηση της επίμαχης ηχογραφημένης συνομιλίας, αρνήθηκαν συνάντηση με το σωματείο του (το Σύλλογο Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα), και στοιχήθηκαν πλήρως (γιατί άραγε?) με τους ισχυρισμούς και τις αξιώσεις του πελάτη.
Θεωρούμε ότι η απόλυση του συναδέλφου είναι απαράδεκτη και καταχρηστική. Καταγγέλλουμε ως φασιστική την άρνηση τόσο της ICAP όσο και της Εθνικής να τεκμηριώσουν την απόφαση για την απόλυση του συναδέλφου και θεωρούμε ότι η απαγόρευση εισόδου των μελών του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα στις εγκαταστάσεις του contact center και στα γραφεία της ICAP για την υπεράσπιση του μέλους τους είναι άκρως προκλητική και ενδεικτική για το σεβασμό που τρέφουν οι δυο εταιρείες απέναντι στα συλλογικά όργανα των εργαζομένων, το εργατικό δίκαιο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Η εργοδοτική τρομοκρατία και οι απαράδεκτοι όροι εργασίας με μισθούς πείνας που επικρατούν στο contact center, ο εργοδοτικός αυταρχισμός και οι αυθαίρετες απολύσεις, όπως στην περίπτωση του συναδέλφου αλλά και παλιότερα, είναι εικόνες από το μέλλον που ετοιμάζουν για όλους μας, στην μετά ΑΜΚ εποχή, αν δεν αντισταθούμε σήμερα, όλοι, και με όλες μας τις δυνάμεις, αν δεν πολεμήσουμε την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται – ενάντια σε οποιονδήποτε και αν στρέφεται, αν δεν καταργήσουμε του επίπλαστους και διασπαστικούς διαχωρισμούς ανάμεσα σε μόνιμους και ενοικιαζόμενους.
Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του συναδέλφου, καθώς και να μην παρεμποδιστεί ποτέ ξανά η είσοδος σε όλους τους χώρους της τράπεζας των εμπλεκόμενων εργατικών σωματείων. Καλούμε τους συναδέλφους ενοικιαζόμενους να αντιδράσουν, με τη συσπείρωση γύρω από το σωματείο τους και με αποφάσεις συνελεύσεων να κινητοποιηθούν για την ανάκληση της απόλυσης. Θα βρεθούμε στο πλάι τους, όπως τόσα χρόνια σε άλλες απολύσεις ενοικιαζόμενων ή στις μειώσεις των μισθών τους με ατομικές συμβάσεις πέρυσι. Καλούμε με τη σειρά μας την ηγεσία του ΣΥΕΤΕ, μετά «την πλάτη» που «έβαλε» για να πετύχει η ΑΜΚ, να  «πατήσει» και λίγο «πόδι» για να μη γίνουμε όλοι θύματα του κάθε κακότροπου πελάτη με τις κατάλληλες διασυνδέσεις, για να μην φτάσουμε να πατάμε ειδικό κουδουνάκι για να μας επιτραπεί να πάμε στην τουαλέτα, κι όλα αυτά για λιγότερα από €600-700.

Δεν υπάρχουν σχόλια: