Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή του ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ. προς τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Αρ. Διατ. Μ.Π.Αθηνών 437 /30-11-2012 , Α.Μ. 29328 , Ειδ.Αρ. 6162

Web:  sydaptt.net    Email:  sydaptt@gmail.com

Ανοιχτή επιστολή του ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ. προς τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.

Αρ. Πρωτ.  40

18/10/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι -ισσες,
όπως έχετε ήδη ενημερωθεί από προηγούμενη επιστολή μας προς τον πρόεδρου του συλλόγου σας η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας,  έχει απαγορεύσει την είσοδο σε εκπροσώπους του συλλόγου μας, μέλη του ΔΣ,  στο κτίριο του τηλεφωνικού κέντρου επί της οδού Θεσσαλονίκης 125 στο Μοσχάτο. Έχουμε ήδη προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας της Καλλιθέας και έχει οριστεί συνάντηση για την επίλυση της εργατικής διαφοράς στις 25 Οκτωβρίου. Πιστεύουμε ότι δεν είναι τυχαία και μεμονωμένη η παραπάνω κίνηση της Διοίκησης και δεν στοχεύει μόνο στο ενοικιαζόμενο προσωπικό. Ζητάμε από όλες τις παρατάξεις του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. την έκφραση της διαφωνίας τους με τις παραπάνω ενέργειες που παραβιάζουν κατάφωρα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ένα σωματείο στα πόδια τους που βάζει εμπόδια στην εργοδοτική αυθαιρεσία είναι ενοχλητικό. Καταγγέλλουμε ότι την παραμονή της στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει το σωματείο μας από 8:00 έως 11:00π.μ. στις  19 /9/2013, οι προϊστάμενοι απαίτησαν από τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους να αλλάξουν το ωράριο τους για την επόμενη ημέρα και αντί για 9π.μ. – 5 μ.μ. να προσέλθουν 11π.μ. – 7μ.μ. Τους ανακοίνωσαν την αλλαγή πέντε λεπτά πριν την αναχώρησή τους και ποτέ δεν έκαναν αναγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.  Εάν όμως κάποιος εργαζόμενος–η ζητήσει για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους ή λόγους υγείας, να αλλάξει βάρδια αρνούνται επικαλούμενοι δήθεν πρόβλημα με την  Επιθεώρηση Εργασίας. 

Διαδίδουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει με την σύμβαση πρόσληψής τους ότι δεν θα συμμετέχουν σε σωματείο(!) και άρα δεν έχουν δικαίωμα να εγγραφούν σαν μέλη. Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι στην προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων συμμετέχουν και υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι, οι ίδιοι έχουν ευεργετηθεί παντοιοτρόπως σε όλο τον εργασιακό τους βίο από τους συλλογικούς αγώνες του συλλόγου σας.  Ζητούνται τα ονόματα όσων συμμετέχουν στην περιφρούρηση της απεργίας ή γίνονται  «φιλικές» παραινέσεις προς τους συναδέλφους για το αν είναι τελικά προς το συμφέρον τους να απεργήσουν (!).

Ζητάμε από το ιστορικό σωματείο του ΣΥΕΤΕ και όλες τις παρατάξεις του να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες ενέργειες.   

Ζητάμε την συμπαράστασή σας με παρουσία σας την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας (Αραπάκη 6) στην επίλυση της εργατικής διαφοράς του ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ. με την Διοίκηση της Ε.Τ.Ε. για παρακώλυση συνδικαλιστικής δράσης.

Δεν έχουμε δικαίωμα να εθελοτυφλούμε και να μην βλέπουμε ότι σταδιακά επιφυλάσσεται η ίδια αντιμετώπιση προς όλους τους εργαζόμενους. Απαγορεύουν την δράση των σωματείων στον χώρο εργασίας για να έρθουν και να βάλουν και την τελική ταφόπλακα σε κάθε φωνή που αντιστέκεται και υποστηρίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στα αρπακτικά της αγοράς. Ας μιλήσουμε τώρα πριν να είναι αργά.

Το ΔΣ του ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: