Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΜΙΑ ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ!

Ενώ Σαμαράς και Στουρνάρας παριστάνουν πως διαπραγματεύονται «σκληρά» με την Τρόικα να για «μην υπάρξουν νέα μέτρα και νέο μνημόνιο», τα βάρβαρα μέτρα έχουν ήδη αποφασιστεί και προχωράνε. Στον προϋπολογισμό του 2014 αποφασίζουν περικοπές 1,8 δις ευρώ από την κοινωνική ασφάλιση, οδηγώντας σε διάλυση τις συντάξεις και τα ταμεία. Την ίδια στιγμή, 505 Έλληνες είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται από 50 δις € το 2012 σε 60 το 2013!
Οι παροχές και τα ασφαλιστικά ταμεία διαλύονται, το σύστημα δημόσιας υγείας καταρρέει, με δεκάδες νοσοκομεία να κλείνουν ή να υπολειτουργούν χωρίς προσωπικό - πόρους -εξοπλισμό, όσα δημόσια αγαθά απέμειναν (νερό, ενέργεια, ορυκτός πλούτος, λιμάνια, μεταφορές) έχουν βγει στο σφυρί, η δημόσια εκπαίδευση πεθαίνει, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας είναι προ των πυλών. Χιλιάδες διαθεσιμότητες συνεχίζονται και οι απολύσεις απελευθερώνονται, η επταήμερη εργασία επανέρχεται με πρόβα τζενεράλε το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές, το συνταξιοδοτικό αλλάζει ώστε να δουλεύουμε μέχρι τον τάφο μας. Η ανεργία αναμένεται να φτάσει στο 30%.
Απέναντι σε όλα αυτά, για άλλη μια φορά, η ΓΣΕΕ, κάτω από την πίεση των εργαζομένων, αλλά και πιστή στις παραδόσεις της, ανακοίνωσε μια 24ωρη, επετειακού χαρακτήρα, απεργία. Η ηγεσία του συμβιβασμένου κυβερνητικού συνδικαλισμού, αντί να ενώσει τις κινητοποιήσεις επιμέρους κλάδων και να τους οργανώσει σε αγώνα ουσίας και σύγκρουσης ενάντια στην λαίλαπα των μέτρων που έρχεται, προτιμά και πάλι να απορροφά τους κραδασμούς της λαϊκής οργής με μια απεργία-ντουφεκιά στον αέρα.
Στο χώρο μας, η Διοίκηση της ΕΤΕ, μέρα με τη μέρα, μας δείχνει το αληθινό της πρόσωπο: απολύσεις του ενοικιαζόμενου προσωπικού, απλήρωτες υπερωρίες στον Γέρακα, απίστευτη εντατικοποίηση στα καταστήματα, καταστρατήγηση του Κανονισμού Εργασίας με τους συμβούλους και τα μεγαλοστελέχη από την αγορά να παρελαύνουν. Η τακτική των εργαζομένων των 2-3 ταχυτήτων (ποιος ξέρει με τι όρους θα ενταχθεί το προσωπικό της πρώην Probank και της FBB) στοχεύει να αποδομήσει τη συνοχή του εργατικού δυναμικού, και φυσικά να αυξήσει τα κέρδη της. Η εθελουσία που σχεδιάζουν θα πλήξει ακόμα περισσότερο τα ασφαλιστικά μας ταμεία, που βρίσκονται υπό κατάρρευση: Επικουρικό, ΤΥΠΕΤ, ταμείο Αυτασφάλειας. Οι υψηλές εισφορές που χρόνια τώρα πληρώνουμε όλοι μας , θα καταλήξουν και αυτές βορά στις αδηφάγες ορέξεις τους.
Η τράπεζα προχωρά ανενόχλητη, αφού έχει τη συναίνεση της ηγεσίας του Συλλόγου μας. ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ αποφάσισαν να συνδράμουν πάλι τη διοίκηση, υπογράφοντας σύμβαση για σύστημα ανάδειξης νέων γιάπηδων. Έτσι, θα παγιωθούν οι ειδικοί συνεργάτες που λειτουργούν ως παράσιτα τόσα χρόνια με μισθούς χιλιάδων ευρώ, επί Αράπογλου, Ταμβακάκη, Ράπανου. Τι να περιμένεις από τους συνδικαλιστές που έδωσαν 800.000 € από τα χρήματα του Συλλόγου για συμμετοχή στην ΑΜΚ της ΕΤΕ, και τώρα μας λένε ότι το απεργιακό ταμείο δεν έχει λεφτά. Είναι έκθετοι στα μάτια των συναδέλφων, να παραιτηθούν εδώ και τώρα! Ο Σύλλογος στα χέρια των όλων των εργαζόμενων, όλη η εξουσία στη Γενική του Συνέλευση!
Συνάδελφοι, παρά το γεγονός ότι για τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ η απεργία είναι προσχηματική, εμείς οφείλουμε να δώσουμε το παρόν και να συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις, με οργάνωσή τους από τα κάτω μέσω απεργιακών επιτροπών και συντονισμό με άλλους κλάδους. Αν δεν θέλουμε και να υποστούμε τα νέα μέτρα μαζί με τα παλιά και να αφήσουμε να τεθεί υπό αμφισβήτηση η δυνατότητά μας να απεργούμε στο μέλλον, πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς εργοδοσία και κυβέρνηση. Το συνδικαλιστικό κίνημα βάλλεται, η θεωρία των δύο άκρων ενισχύεται μέρα με τη μέρα, οι σημαντικές απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, κηρύχτηκαν παράνομες ή κατέληξαν σε επιστρατεύσεις των απεργών, στόχος τους είναι να μας καταστήσουν ανίσχυρους να αντιδράσουμε.
Να συσπειρωθούμε με όσους ακόμα στέκονται όρθιοι. Τους διοικητικούς των Πανεπιστημίων που συνεχίζουν για δεύτερο μήνα τον μεγαλειώδη αγώνα τους, τους εργαζομένους της ΕΡΤ, που σε πείσμα της σκοταδιστικής κυβέρνησης, παραδίδουν από το καλοκαίρι μαθήματα υψηλής δημοσιογραφίας, τα σωματεία βάσης που οργανώνονται και μάχονται σε κοινό μέτωπο, τους κατοίκους των Σκουριών που παλεύουν για το δικαίωμά τους στη ζωή και το καθαρό περιβάλλον. Ο συντονισμός των αγώνων είναι το όπλο μας και ο φόβος τους.
Η παθητικότητα, η απογοήτευση, η μοιρολατρεία δεν μας ταιριάζει. Είναι τα καλύτερα δώρα στην εργοδοσία που καραδοκεί, στα κοράκια της ΕΕ και του ΔΝΤ που ζητούν γη και ύδωρ και την ψυχή μας ακόμη. Είναι βούτυρο στο ψωμί των κυβερνητικών συνδικαλιστών, από τους οποίους θέλουμε να απαλλαγούμε. Γι αυτό ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, για τα δικαιώματά μας, τη ζωή και το μέλλον μας, το δικό μας και των παιδιών μας.
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να καταστρέψουν την εργατική τάξη και το λαό! Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ τη μαύρη χούντα κυβέρνησης – Τρόικας. Μπορούμε να επιβάλλουμε τη δική μας θέληση. Μας χτυπούν γιατί μας φοβούνται. Είναι λίγοι και είμαστε πολλοί

- KΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ.
- ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ
- ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
- ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
- ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΡΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: