Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση του ΣΥΔΑΠΤΤ για την απεργία 6/11

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ


24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία – Τετάρτη 6 Νοεμβρίου

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Δεν είναι τυχαίο ότι για την δεινή θέση της χώρας, για τα μνημόνια, και την ολοκληρωτική ισοπέδωση των εργασιακών κεκτημένων, το 30% των Ελλήνων Πολιτών καταλογίζει ευθύνες στις Τράπεζες, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια με τις δόλιες διαφημιστικές εκστρατείες του τύπου «η Τράπεζα είναι φίλη μου» χορηγούσαν αφειδώς δάνεια μειωμένης εξασφάλισης και κάρτες σαν να ήταν ζεστά ψωμάκια. Έδιναν (και δίνουν!!!) εκατομμύρια bonus σε διευθυντικά στελέχη και διοικητικούς συμβούλους  και ταυτόχρονα άνοιγαν την βασιλική οδό για την καταστρατήγηση όλων των θεμελιωδών εργασιακών κεκτημένων: τις υπεργολαβίες, με τις διάφορες εταιρείες ενοικίασης  προσωπικού, που τείνει να γίνει πλέον καθεστώς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Όλοι εμείς οι οποίοι βρεθήκαμε δέσμιοι αυτού του μοντέλου εργασίας, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει να δουλεύεις με τα μισά χρήματα από τον διπλανό σου, να εξαγοράζουν «μη συστημικές» τράπεζες και να δέχονται με ίσους όρους το προσωπικό τους ενώ εμάς που εργαζόμαστε, μέσω τρίτων εταιρειών, επί σειρά ετών (ακόμη και 18..) μας απαξιώνουν συστηματικά. Έχουμε υποστεί μειώσεις μισθών και ωραρίου, αλλαγές ειδικότητας και τους τελευταίους μήνες είχαμε μια σειρά από αναίτιες απολύσεις συναδέλφων την ίδια στιγμή που η ανεργία έχει χτυπήσει ποσοστά ρεκόρ. 

 Την περίοδο 2010-2013 έχουν χαθεί πανελλαδικά 1.000.000 θέσεις εργασίας που σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΙΝΕ/ΓΣΕΕ είναι αδύνατο να ανακτηθούν τα επόμενα 20 χρόνια. Το μνημονιακό τέχνασμα της  «οικονομίας του χρέους» στηρίχτηκε στην υποτίμηση της εργασίας και οδήγησε όλους εμάς:

  • Στην κατακρήμνιση των πενιχρών μισθών μας και στον αφανισμό των εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Στις πραγματικές μειώσεις των κρατικών δαπανών σε όλους τους τομείς της πρόνοιας (υγεία, κοινωνική ασφάλιση, παιδεία, πολιτισμό).
  • Στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν τη μια και μοναδική μέρα ανάπαυσης .
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ – ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ - ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ.

Προσυγκέντρωση: Μάρνη και Πατησίων, ώρα 11:00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: