Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοντάτα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟDATA
Τηλ. 6984-073435, Web: www.seethnodata.gr ,  email: somateioethnodata@gmail.com

  Το χρονικό  μιας εκλογής που δεν έγινε γιατί είμαστε «άλλη κατηγορία»

Την 13/12/2013 είχαν προγραμματιστεί  εκλογές στην Δ/νση Κανονιστικής Συμμόρφωσης  για την εκλογή Επιτροπής Αγώνα Καταστήματος. Στη σχετική ανακοίνωση της απελθούσας ΕΑΚ, δινόταν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις εκλογές ως υποψήφια μέλη και ως ψηφοφόροι «όλοι οι συνάδελφοι που εργάζονται στη ΔΚΣΤΟ (μέλη ΣΥΕΤΕ, ΣΕΠΕΤΕ, EΘΝODATA, τ.FBB, τ.PROBANK).»,
Το δικαίωμα συμμετοχής και εκλογής όλων των εργαζομένων στην Διεύθυνση Κανονιστικής  Συμμόρφωσης έτυχε πολύ καλής υποδοχής από τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους της ΕΤΕ οι οποίες/οι αναγνώρισαν το δικαίωμα όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως από τη σχέση εργασίας και από πού προέρχονται στην συμμετοχή τους στα θέματα που αφορούν στην Διεύθυνση.
Από την πλευρά των εργαζομένων στην Εθνοdata  τέθηκαν δύο υποψηφιότητες, αυτή της Γραμματέως του Συλλόγου μας Βρέττα Εύης και της συναδέλφισσας Λουκάτου  Ανδριανής.
Πλησιάζοντας όμως η ώρα των εκλογών κλήθηκαν οι υποψήφιες να ενημερωθούν ότι δεν μπορούν να πάρουν μέρος στις εκλογές διότι δεν αποτελούν μέλη του ΣΥΕΤΕ. Μάλιστα τα μέλη του ΣΥΕΤΕ που παρίσταντο, οι κ. Πούπκος Γιάννης και Δαμίγος Γιώργος, υπερθεμάτισαν πάνω στην ανάγκη διαφύλαξης του θεσμού! Δε μας εξήγησαν όμως, πώς ακριβώς απειλείται ο θεσμός από τη συμμετοχή ειδικά των εργαζομένων της Εθνodata, αλλά όχι των Ειδικών Συνεργατών ή των εργαζομένων της τ.FBB και της τ.PROBANK που επίσης δεν είναι μέλη του ΣΥΕΤΕ;;;!!!
Αναγκάστηκαν τελικά να αποσύρουν τη δυνατότητα συμμετοχής των Ειδικών Συνεργατών - στους οποίους σημειωτέον δεν παρέχεται επίσης δικαίωμα εγγραφής στο ΣΥΕΤΕ – διότι είναι προφανές ότι αν δικαιούνταν αυτοί να συμμετέχουν, τότε φυσικά μπορούσαμε κι εμείς.
Για να δικαιολογήσουν δε τη συμμετοχή των συναδέλφων της τ.FBB και της τ.PROBANK, ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι το καταστατικό του ΣΥΕΤΕ αναφέρεται ότι δύναται να συμμετέχουν επειδή είναι μέλη της ΟΤΟΕ, έστω κι αν δεν είναι μέλη του ΣΥΕΤΕ. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το   καταστατικό ορίζει την συμμετοχή μόνο των μελών του ΣΥΕΤΕ, ενώ ο Σύλλογος επιτρέπει την συμμετοχή μελών του ΣΕΠΕΤΕ και ΣΥΤΑΤΕ. Φαίνεται ότι τέτοιου είδους διασταλτικές ερμηνείες, δεν απειλούν το θεσμό…
Τέλος, ο κος Πούπκος δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι εμείς δεν προσληφθήκαμε με διαγωνισμό οπότε  «δεν ανήκουμε στην ίδια κατηγορία». Θυμίστε μας μόνο κύριε Πούπκο, με ποιο διαγωνισμό προσλήφθηκαν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες  της τ.FBB, της τ.PROBANK κοκ που ούτως ή άλλως έχουν αναφαίρετο δικαίωμα και το τονίζουμε αυτό, να συμμετέχουν σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες;
Κι όταν τα «επιχειρήματα» τους τέλειωσαν, μας κατηγόρησαν ότι επιδιώκουμε να εξυπηρετήσουμε «μικροπαραταξιακά συμφέροντα»!!! Έχει παγιωθεί πλέον η τακτική να λασπολογείτε όποιον εκφράζει άλλη γνώμη από αυτή του προεδρείου.
Τελικά οι εκλογές δεν πραγματοποιήθηκαν και αναβλήθηκαν για την επόμενη Πέμπτη 21/11/2013.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Εθνοdata, καταγγέλλουμε τη στάση του ΣΥΕΤΕ,  ο οποίος με την πρόφαση της διαφύλαξης των θεσμών, στερεί την ευκαιρία στους εργαζόμενους  και τις εργαζόμενες να δραστηριοποιηθούν σε θέματα που αφορούν στη Δ/νσή τους, παραγνωρίζοντας μάλιστα το γεγονός ότι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες στη Δ/νση Κανονιστικής Συμμόρφωσης είχαν αποδεχθεί τις υποψηφιότητές μας. Το προεδρείο γι’ άλλη μια φορά δηλαδή, όχι μόνο δεν αφουγκράστηκε τη βάση, άλλα έστειλε και τους αντιπροσώπους του να μας υποδείξουν για μια ακόμη φορά ότι είμαστε εργαζόμενοι Β’ κατηγορίας.
Κύριοι του ΣΥΕΤΕ που υποστηρίζετε τέτοιες απόψεις ,
Οι καιροί ου μενετοί. Οι θεσμοί δεν είναι κάτι παγιωμένο, άλλα εξελίσσονται και αλλάζουν, άλλοτε αργά με βάση τις κοινωνικές συνθήκες, άλλοτε  βίαια  με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και άλλοτε με βάση τους αγώνες των ανθρώπων για μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης. Και σ’ αυτή τη φάση οφείλατε να μπορείτε να καταλάβετε ότι ο θεσμός της ΕΑΚ ως αντιπροσωπευτικό συνδικαλιστικό όργανο πρέπει να εμπλουτιστεί με όλες και όλους εμάς από όπου και αν προερχόμαστε και μ’ αυτό τον τρόπο να ενισχυθεί και η δράση του Συλλόγου που εκπροσωπείτε.
Μπροστά σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν και με πίστη στην αλληλεγγύη μεταξύ όλων των εργαζομένων ζητάμε από όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες της ΕΤΕ να εκδηλώσουν - όπως πάντα άλλωστε - τη συμπαράστασή τους και να ασκήσουν πίεση στον ΣΥΕΤΕ ώστε να αποκτήσουμε και εμείς την θέση που μας αξίζει ως υπάλληλοι στην ΕΤΕ με όλα τα δικαιώματα εξασφαλισμένα και αυτό της συμμετοχής μας στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων που αφορά στην Δ/ΝΣΗ που εργαζόμαστε.
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata

Και η ανακοίνωση του ΣΥΕΤΕ για την εκλογή ΕΑΚ, το 2013...

Δεν υπάρχουν σχόλια: