Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου Δομής Αλληλεγγύςη "Άρτεμις" εργαζομένων ΕΚΠΑ

Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ                                     Αθήνα, 29-01-2014
Πανεπιστημίου 30, Αθήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Ντανάκα Τριανταφυλλιά: 6948954045
Τριγάζης Ζαχαρίας: 6978413780
Τσέα Άννα:  6937132581

Blogartemis-da.blogspot.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2013 οι εργαζόμενοι στις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες των Δημοσίων Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμια-ΤΕΙ) ξεκινήσαμε έναν μεγάλο απεργιακό αγώνα, που κράτησε 96 μέρες, κατά της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων και της αποψίλωσής τους από ανθρώπινο δυναμικό, με απώτερο σκοπό τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η συμπαράσταση κοινωνικών φορέων, συλλογικοτήτων, των φοιτητών μας και  του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας μας βοήθησαν να αντέξουμε και να αντισταθούμε σθεναρά επί τρεισήμισι μήνες.
Ωστόσο, μετά τη λήξη της μακρόχρονης αυτής απεργίας, βρεθήκαμε και πάλι μπροστά στην απειλή της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, που με μαθηματική ακρίβεια θα μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση. Ήδη βρισκόμαστε μπροστά σε σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης, δεδομένου ότι,  τουλάχιστον για τους επόμενους τέσσερις μήνες, θα παραμείνουμε με ελάχιστες αποδοχές.
Αλλά δεν παραιτούμαστε. Προκειμένου να στηριχθούμε εμείς και οι οικογένειές μας συγκροτήσαμε τη Δομή Αλληλεγγύης «Άρτεμις» για την, με κάθε τρόπο, συνδρομή και υποστήριξη όσων από εμάς αντιμετωπίζουν σοβαρά και επείγοντα προβλήματα. Μέσα  απ’αυτήν, λοιπόν, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον ηθικά, πρακτικά, ουσιαστικά, όπως εξάλλου κάναμε οι αγωνιζόμενοι συνάδελφοι επί τόσους μήνες, ώστε να αντιμετωπίσουμε  όλοι μαζί την ανθρωπιστική κρίση, αποτέλεσμα της πολιτικής αναλγησίας της Κυβέρνησης.
Φιλοδοξούμε η νεοσυσταθείσα Δομή Αλληλεγγύης να υπερβεί τα στενά όρια των επιπτώσεων της κρίσης στους Διοικητικούς και να διευρυνθεί, αποτελώντας μια σταθερά, η οποία θα συντελεί συστηματικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας (φοιτητών, Διοικητικών, μελών ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, κ.λ.π), με γνώμονα το συλλογικό πνεύμα και την αλληλεγγύη, και η οποία θα λειτουργεί παράλληλα με το απεργιακό ταμείο μας, που δημιουργήθηκε με απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την ενίσχυση των συναδέλφων με επείγουσες και ανελαστικές ανάγκες (λογαριασμός αριθ. GR0601101510000015163638735-Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, υπόλογοι: Σαλονικίδης Σέργιος, Ντανάκα Τριανταφυλλιά).
Γι’αυτό σας προσκαλούμε στην πρώτη ανοιχτή Συνέλευση της «Άρτεμης» την Παρασκευή 31-01-2014, ώρα 16:00 στο αμφιθέατρο Άλκη Αργυριάδη, Πανεπιστημίου 30, για να κουβεντιάσουμε όλοι μαζί, με τη συμμετοχή και άλλων Δομών Αλληλεγγύης, Κοινωνικών Φορέων και Δικτύων, τις ιδέες, τις ενέργειες, τους τρόπους που θα δραστηριοποιηθούμε από’δω και μπρος, καθώς και τον συντονισμό τους, προκειμένου να δημιουργήσουμε μεταξύ μας μια στέρεα αλυσίδα αλληλεγγύης και να βρούμε από κοινού λύσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών του μέτρου της διαθεσιμότητας, που απειλεί την επιβίωσή μας, ώστε κανείς να μη μείνει μόνος.

Σας περιμένουμε,

Τα μέλη της Δομής «Άρτεμις»

Δεν υπάρχουν σχόλια: