Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ Γ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 10-12-2013 ΚΑΤ/ΤΟΣ ΣΟΛΩΝΟΣ 151

Ενημερώνουμε το ΔΣ του Συλλόγου ότι οι εργαζόμενοι στο κατ/μα Σόλωνος, συζητήσαμε και καταλήξαμε στα εξής, :
  • Η κατάσταση στο κατάστημα μετά την εθελουσία είναι τραγική. Εργαζόμαστε μόλις 19 συνάδελφοι σε κατάστημα 2ης κατηγορίας , που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (από 33 στις 31/12/2013). Το κατάστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτό το προσωπικό. Πολλές υπηρεσίες αποτελούνται πλέον από 1 μόνο συνάδελφο, κάποιοι μάλιστα έχουν αντικείμενα μόνο οι ίδιοι, οπότε αν λείψουν δεν υπάρχει αντικαταστάτης. Υπάρχουν ελάχιστοι συνάδελφοι με θέσεις ευθύνης, με συνέπεια να μην μπορούν να πάνε ούτε τουαλέτα συχνά. Η αίθουσα συναλλαγής και ο πρώτος όροφος έχουν περισσότερα άδεια γραφεία παρά με συναδέλφους. Ήδη προέκυψαν τα πρώτα προβλήματα υγείας σε συναδέλφους, λόγω της πολύ μεγάλης πίεσης. Πολλοί δεν κοιμούνται λόγω άγχους! Το ωράριο απειλείται καθημερινά κι είναι σχεδόν αδύνατο να φύγουμε στις 3.15, και είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα καλυφθούν όλες οι ώρες με υπερωρίες. Ήδη το κλείσιμο των καταστημάτων της περιοχής (Εξάρχεια, Βουκουρεστίου κλπ), χωρίς να έχει έρθει ούτε ένας συνάδελφος στο 151, είχε φορτώσει επιπλέον δουλειά και εκκρεμότητες στις αποδεκατισμένες υπηρεσίες.
  • Γνωρίζουμε ότι η μείωση του προσωπικού έχει πλήξει συντριπτικά τα καταστήματα, αλλά και πολλές δ/νσεις. Όμως μερικά καταστήματα έχουν υποστεί μείωση σχεδόν κατά το ήμισυ της δύναμής του, όπως πχ το Σόλωνος. Άρα, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία ότι γίνεται παντού αυτό, κι άρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Θεωρούμε ότι ο Σύλλογος έχει αδρανήσει. Πρέπει να διεκδικήσει από τη Διοίκηση μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού άμεσα, για να καλυφθεί το κενό των 2500 συναδέλφων που αποχώρησαν.  Οι προσωρινές λύσεις όχι μόνο δεν επαρκούν, αλλά δημιουργούν και ψεύτικη εικόνα ότι δήθεν η δουλειά βγαίνει με το υπάρχον προσωπικό. Η προσέλευση συναδέλφων με απόσπαση 2-3 ημερών στο κατάστημά μας, και δημιουργεί τρύπα στο κατάστημα που φεύγουν , αφού κανείς δεν περισσεύει, αλλά και δεν είναι πάγια λύση, αφού χρειάζονται μόνιμοι συνάδελφοι σε κάθε υπηρεσία.  Δεν μπορούμε να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τους πελάτες, οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με αυτές τις συνθήκες.

Καλούμε το Σύλλογο να μας στηρίξει στο δίκαιο αίτημά μας να έρθουν άμεσα αρκετοί συνάδελφοι στο κατάστημα.  Εδώ και ενάμιση μήνα περιμένουμε χωρίς ανταπόκριση. Γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογος και η διοίκηση έχουν ενημερωθεί για τα προβλήματα του καταστήματος από συναδέλφους. Σήμερα στη συνέλευσή μας, παρότι ενημερώσαμε το ΔΣ του Συλλόγου και καλέσαμε να παρευρεθείτε, δεν παρουσιάστηκε κανείς και δεν έχει έρθει κανείς να δει από κοντά την κατάσταση. Αν ως τέλη Μάρτη δεν έχουν καλυφθεί τα κενά, σκεφτόμαστε με νέα συνέλευση να προχωρήσουμε σε κάποια κινητοποίηση και καλούμε το Σύλλογο να μας καλύψει και να μας στηρίξει, ώστε να αναδειχθεί το τεράστιο πρόβλημα και προς τη Διοίκηση και δημόσια προς την πελατεία, που επίσης επιθυμεί την αναπλήρωση των κενών θέσεων με νέο προσωπικό. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, φοβούμαστε ότι θα συμβούν τα χειρότερα.
ΕΑΚ ΚΑΤ/ΤΟΣ ΣΟΛΩΝΟΣ 151

Δεν υπάρχουν σχόλια: