Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Απόφαση Γ. Συνέλευσης Δ/νσης Περιουσίας 5/2

Προς το   ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ

               ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ 5.2.14


Συνάδελφοι,
Η πρόσφατη εθελουσία αποδυνάμωσε τη Διεύθυνσή μας σε μεγάλο βαθμό, αφού είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσουν 24 συνάδελφοι, από τους 61 συνολικά.
     
Η Διεύθυνση Περιουσίας που στεγάζεται στην Αθήνα (κτίριο οδ. Γερανίου 30) εκτός των 5 Υποδιευθύνσεων που εδρεύουν εκεί, έχει και άλλες 3 Υποδιευθύνσεις στην Περιφέρεια (Θεσ/νίκη, Πάτρα και Λάρισα).

Μετά την συγχώνευση των Τραπεζών F.B.B. & PROBANK, η Διεύθυνση επιφορτίστηκε με την παρακολούθηση σημαντικού αριθμού νέων ακινήτων, ενώ το προσωπικό που παρακολουθούσε τα ακίνητα αυτά, διασκορπίστηκε σε άλλες Διευθύνσεις χωρίς να έρθει ούτε ένας στην Δ/νση μας.

Η πίεση από την τρέχουσα εργασία και τις επιπλέον υποθέσεις των παραπάνω ακινήτων έχει δημιουργήσει ασφυκτική πίεση στους συνάδελφους που έχουμε απομείνει στη Δ/νση και μας έχει φέρει όλους «στα όριά μας».

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:
·           Στις Υπηρεσίες Λογιστηρίου Φορολογίας και Αντικειμενικών Αξιών, έχουν μείνει δύο άτομα.
·           Από την Υποδ/νση της Θεσ/νίκης από τέσσερα άτομα έχει μείνει ένας υπάλληλος χωρίς δικαίωμα υπογραφής.
·           Οι περισσότερες υπηρεσίες «λειτουργούν» χωρίς Προϊσταμένους Τμημάτων και Υποδιευθυντές.
Η κατάσταση αυτή μας ωθεί να συμπεράνουμε ότι η Διοίκηση θεωρεί λογικό η Δ/νση Περιουσίας να λειτουργεί:
·         Χωρίς Διευθυντή.
·         Με έναν Υποδιευθυντή για όλη την Ελλάδα (από οκτώ Υποδιευθυντές οι έξι έφυγαν με την εθελούσια και ένας πήρε μετάθεση).
·         Με τέσσερις Προϊσταμένους Τμημάτων (από έντεκα).
 
Συνάδελφοι, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και είναι σαφές ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Οι κίνδυνοι και οι ευθύνες που προκύπτουν από το φόρτο εργασίας, την τήρηση προθεσμιών που υπάρχουν και την έλλειψη προσωπικού καθώς και το ενδεχόμενο να υπάρξουν λάθη και να κινδυνεύσουν συνάδελφοι να βρεθούν υπόλογοι έναντι της Διοίκησης εξαιτίας αυτής της κατάστασης είναι μεγάλοι.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πρέπει επιτέλους να αντιδράσουν σε αυτή την απαξίωση της Διεύθυνσής μας και να δράσουν αποφασιστικά.
Είναι επείγουσα ανάγκη να ασκηθεί πίεση στη Διοίκηση ώστε να αναβαθμίσει το υπάρχον έμπειρο προσωπικό και να στελεχώσει άμεσα την Διεύθυνση μας με νέο.
Συναδελφικά.
ΕΑΚ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: