Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Απογευματινά "Φροντιστήρια" για "Στελέχη" στο Δίκτυο - Ανταπόκριση από την Πάτρα

Λάβαμε την ακόλουθη επιστολή-ανταπόκριση από συνάδελφο στην Πάτρα και αναδημοσιεύουμε :

Συναδελφοι καλημερα,

  Χτες στην Πατρα ειχαμε συναντηση οι διευθυντες και τα πολυπαθα στελεχη ‘’personal’’ από διαφορες περιοχες της περιφερειας Ε’ για να ενημερωθουμε ξανα για τα τραπεζοασφαλιστικα προιοντα που προωθει η τραπεζα.
  Πρωτα από όλα θελω να σχολιασω πως η συναντηση –όπως βεβαια και κάθε συναντηση τετοιου ειδους-  εγινε εκτος ωραριου, μετα τις 15:00, οποτε και τελειωσε κατά τις 18:00, πραγμα που αποτελει τρομερη παραβιαση του προσωπικου μας χρονου και καταστρατηγηση του δικαιωματος μας στη ξεκουραση και στη διαθεση του ελευθερου χρονου μας όπως εμεις θελουμε. Φυσικα δε νομιζω πως το αμφισβητει κανεις αυτό, γι’ αυτό και δε θα σταθω σε αυτό το γεγονος, μολο που είναι κατά τη γνωμη μου παρα πολύ σημαντικο, διοτι σιγα σιγα ερχεται –αν δεν εχει ηδη ερθει- εργασιακος μεσαιωνας.
  Η συναντηση ειχε, όπως προανεφερα, θεμα τα τραπεζοασφαλιστικα προιοντα με κυριο στοχο την ενημερωση μας ως προς αυτά. Εφαπαξ, εφαπαξ μηνιαιο, ασφαλειες αυτοκινητων, ασφαλειες υγειας, ασφαλειες ακινητων και γενικα κάθε ειδους ασφαλιστικη καλυψη που υποτιθεται πως μπορει η τραπεζα να πουλησει στον πελατη. Η κεντρικη ιδεα ηταν πως πλεον θα ειμαστε σε πελατοκεντρικο επιπεδο και ο κάθε ενας από εμας ΠΡΕΠΕΙ να πουλαει τα παντα στον πελατη!! Φυσικα αυτο το πανηγυρακι συνοδευτικε από μαθημα τεχνικων προκειμενου να πεισουμε το πελατη, όπως και καθε ειδους εκδηλωση χαρας από τα στελεχη της bankassurrance και της διοικησης, για τα πλεονεκτηματα που εχουν όλα αυτά τα προιοντα για τον πελατη- σα να λεμε χαρη του κανουμε!!- και επισης το ότι ειμαστε τρομερα ικανα στελεχη ολοι μας- το κακοπληρωμενα κι αδικημενα δεν τους ταιριαζε φαινεται στη παρουσιαση- ώστε να μπορουμε να πουλησουμε εκατομμυρια τετοιων προιοντων!! Σχολιαστηκε από τον διδιαρχη μας πως πηγαμε τοσο καλα στο 2013 ώστε ακομα και η ΑΕΕΓΑ παραδεχτηκε πως ειχαμε καλυτερα αποτελεσματα πωλησεων από τους πρακτορες ασφαλειων που εχει στο δικτυο της, και μας ανακοινωθηκε από τον παρουσιαστη αυτης της παρωδιας πως για το 2014 η τραπεζα θελει τα διπλασια αποτελεσματα από το 2013, για τους προφανεις λογους ότι μπορουμε και διοτι η τραπεζα εισπραττει πολύ μεγαλες προμηθειες από αυτά τα προιοντα. Μας ειπαν πως υπαρχουν συναδελφοι με 1500 ατομα στο personal πελατολογιο τους, κι αυτοι οι μαυροι πώς να τα καταφερουν όλα που εχουν τοσες δουλειες να κανουν?? Ενώ εμεις που καθομαστε εως αργα το απογευμα κάθε μερα για να καλυφθουν ολες οι αναγκες, που κανουμε από ενημερωση εως και σκουπισμα και σιδερωμα μεσα στο καταστημα, μαλλον θα ειμαστε αχρηστοι για να μη μπορουμε  να πουλησουμε αυτά τα τοσο καταπληκτικα προιοντα, ειδικα μεσα στην οικονομικη κριση που οι ανεργια εχει ξεπερασει κάθε οριο και σχεδον ο μισος πληθυσμος ζει –αν όχι κατω- στα ορια της φτωχειας. Μαλλον θεωρουν πως δε λειπει  τιποτα από τα νοικοκυρια τα οποια εξυπηρετουμε ως τραπεζα και θα τρεχουν ολοι να κανουν αποταμιευτικα προγραμματα γιατι –όπως μας ειπαν και χθες- μπροστα τους θα τα βρουν αυτά τα λεφτα που θα δωσουν με το καταπληκτικο επιτοκιο του 2,8% για 10 χρονια!! Η παρωδια συνεχιστηκε και χρησιμοποιηθηκαν παραδειγματα όπως η Κεφαλλονια, πως δηλαδη τωρα που χρειαζονται οι ανθρωποι εκει λεφτα για να επισκευασουν τα σπιτια τους που επληγησαν από τον Εγκελαδο, αν ειχαν τετοια αποταμιευτικα προγραμματα, τωρα δε θα ανησυχουσαν για τιποτα και θα ειχαν  τα χρηματα να κανουν μονοι τους επισκευες και να μην εχουν αναγκη το κρατος. Φυσικα δε ξερω αν αυτά τα λεγομενα θα επρεπε να μας προκαλεσουν γελιο η κλαμμα..
  Κατι άλλο που αναφερθηκε είναι πως πλεον τα προιοντα θα εχουν τοσο πελατοκεντρικο χαρακτηρα, οποτε ολοι μας θα κανουμε ολες τις δουλειες, και μαλλον θα ερχομαστε ο ενας συναδελφος απεναντι στον αλλον –διαιρει και βασιλευε δηλαδη- καθως θα τραβαμε μαλλον το πελατη για να κανουμε ΕΜΕΙΣ το κάθε συμβολαιο και όχι ο συναδλρφος. Θα πρεπει ΕΜΕΙΣ να φανουμε οι καλοι και εξυπηρετικοι, καθως όπως μας ειπαν ειμαστε η τραπεζα των μεγαλων ουρών, αλλα με τη καλη μας εξυπηρετηση ολοι θα ερχονται σε εμας και θα μενουν σε εμας και ετσι ουτε γατα ουτε ζημια!! Ο πελατης με το ανυπαρκτο του πλεον εισοδημα θα αγοραζει ό,τι μα ό,τι του πουλαμε, διοτι όπως προειπα αυτά τα προιοντα είναι καταπληκτικα και στην ουσια τον συμφερουν, δε του αδειαζουν απλα τις τσεπες κάθε λιγο και λιγακι.
  Θα σχολιασω και λιγο την συμπεριφορα των συναδελφων από FBB και PROBANK. Ήταν σχετικα τρομοκρατημενοι, οσο κι αν δεν ηθελαν να το δειξουν, και οσο κι αν μακαριζαν τη τυχη τους που πλέον είναι υπαλληλοι της ΕΤΕ. Τα σχολια που εκαναν όπως και οι ερωτησεις ηταν αυτό που λεμε να ευλογαμε τα γενια μας, όπως και ζητηθηκε από καποιον αυτή η παρουσιαση που εγινε χτες να γινει και στα καταστηματα-προφανως για να κατσουν ολοι οι συναδελφοι μεχρι αργα το απογευμα στη δουλεια και για να πουλανε ολοι σαν τρελλοι τραπεζοασφαλιστικα.
 Δε θα σταθω σε αλλα σχολια που εγιναν από τη διοικηση και τη παρουσιαστρια του σεμιναριου, η γευση που μας εμεινε ηταν πως θελουμε δε θελουμε, θα τα υλοποιησουμε και μαλιστα με ανεφικτους στοχους. Τωρα μαλλον δε θυμουνται πως η στοχοθεσια είναι κατι παρανομο και δε θα επρεπε να υπαρχει.
  Ευχαριστω ολους τους συναδελφους για το χρονο σας και σας ζητω συγγνωμη για τυχον λαθη και παραλλειψεις μεσα στο κειμενο.

1 σχόλιο:

Paraskevas είπε...

Γιατί βρε παιδιά υποκύπτετε στο πειθαναγκασμό της απλήρωτης δουλειάς?
Μια φορά να μην πάτε, μείνετε σταθεροί και δεν κάνετε πίσω, δεν θα σας ξαναενοχλήσουν...
Σας το λέω από πείρα !

ο πρώην