Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του Προέδρου του ΣΥΕΤΕ δεν έχει τέρμα!


Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή λεκτική επίθεση του κ. Γιαννακόπουλου κατά της εκλεγμένης στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ συναδέλφισσας, Μ. Ξιφαρά, πριν από λίγες μέρες. Ο πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ το πρωί της 6/2, τηλεφώνησε στη συναδέλφισσα στο κατ/μα Σόλωνος όπου εργάζεται, και προέβη σε χυδαία σεξιστική επίθεση εναντίον της.
Το περιστατικό συνέβη 5 μέρες αφότου η σφ/σα Ξιφαρά είχε στείλει επιστολή στο Συμβούλιο για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κατ/μα της μετά την εθελουσία, και 1 μέρα αφότου η κίνησή μας είχε ζητήσει εγγράφως έκτακτη σύγκληση του ΔΣ του Συλλόγου. Κι αντί ο Πρόεδρος του ΣΥΕΤΕ να στηρίξει τον αγώνα της και να προστρέξει σε υποστήριξη της ΕΑΚ στο κατ/μα, που είχε συγκαλέσει συνέλευση δυο μέρες μετά, προτίμησε, με τρόπο τραμπούκικο και ενεργώντας πέρα από κάθε ηθική, να εγκαλέσει με βρισιές τη συνδικαλίστρια για τη δράση της. Η συναδέλφισσα προχώρησε την ίδια μέρα σε καταγγελία στη Γραμματεία Ισότητας της ΟΤΟΕ, καθώς και στη Γραμματεία Ισότητας του ΕΚΑ, και έγινε αμέσως παρέμβαση στο συνδικαλιστή της ΔΗΣΥΕ από τους αρμόδιους συνδικαλιστικούς φορείς.
Περιμέναμε από τη «μεγάλη δημοκρατική παράταξη» μια άλλη αντίληψη για το δικαίωμα των γυναικών στο συνδικαλισμό, ίσως όμως δεν είναι τυχαίο ότι από τη ΔΗΣΥΕ δεν έχει αναδειχτεί καμιά συνδικαλίστρια εδώ και πολλά χρόνια. Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος ενός σωματείου οφείλει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η θέση, και θεωρούμε ότι όποιος δεν μπορεί να ξεπεράσει το συντηρητισμό και το μισογυνισμό, δεν μπορεί να είναι πρόεδρος.
Επιπλέον, ο κος Γιαννακόπουλος έχει την εντύπωση ότι μπορεί με περισσή αλαζονεία να τηλεφωνεί από το γραφείο του στο Σύλλογο και να «πουλάει τσαμπουκάδες» σε όποιον θέλει. Πληθαίνουν άλλωστε οι καταγγελίες για την αντιδημοκρατική του συμπεριφορά (π.χ. προσπάθεια απαγόρευσης της συνέλευσης εργαζομένων στη Θες/κη στο χώρο του Εργ. Κέντρου στις 14/2), που πάει πακέτο με τη συμπεριφορά του ως «κράτος εν κράτει» στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ αλλά και στο Ταμείο Αυτασφάλειας, όπου ψηφίζει ό,τι θέλει χωρίς να ενημερώνει το ΔΣ.
Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν θα σιωπήσουμε, ούτε θα υποταχτούμε στην οπισθοδρομική άσκηση εξουσίας που ασκούν οι εργοδοτικοί - κυβερνητικοί συνδικαλιστές. Είναι απόδειξη του φόβου τους για τις ανυπότακτες φωνές και το ρεύμα αγανάκτησης που εκφράζουν ανοιχτά πλέον οι συνάδελφοι της Εθνικής. Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε τις αντιδημοκρατικές ενέργειες.
Απαιτούμε από το ΔΣ του Συλλόγου να καταδικάσει την άνανδρη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου. Οποιαδήποτε ανοχή απέναντι σε τέτοιες ενέργειες αποτελεί συνενοχή με αυτές και νομιμοποιεί πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: