Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ενημέρωση του Κοινού από τους Εργαζόμενους σε VODAFONE & WIND

Ενημέρωση του Κοινού από τους Εργαζόμενους σε VODAFONE & WIND
«Νέα Εταιρεία» από Vodafone και Wind
Πίσω από τα Κέρδη και τις Διαφημίσεις,
Μειώσεις Μισθών, Τρομοκρατία, Απολύσεις
 
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΜΑΣ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ
ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ “ΝΕΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ” – ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
 
Στις εταιρείες Vodafone  & Wind βρίσκεται σε εξέλιξη ένας σημαντικός αγώνας από τους εργαζόμενους. Είναι ο αγώνας για την αποτροπή της δημιουργίας μιας «νέας», εργολαβικής εταιρείας. Στο όνομα της συνεργασίας για την ενοποίηση μέρους του δικτύου τους οι διοικήσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν μια δήθεν «νέα» εταιρεία, όπου μεταφέρουν μεγάλο μέρος του τεχνικού προσωπικού και του τεχνικού έργου. Με βασικό στόχο την διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων και των Σωματείων στις δύο εταιρείες, φέρνοντας απολύσεις και μειώσεις μισθών.
Μεταφερόμενοι στη «νέα εταιρεία», εκατοντάδες συνάδελφοί μας θα βρεθούν χωρίς Συλλογική Σύμβαση, χωρίς Σωματείο να τους εκπροσωπεί και να τους καλύπτει. Επομένως, όλα όσα κατακτήθηκαν (αξιοπρεπείς μισθοί, επιδόματα γάμου, παιδιών, ειδικότητας, φροντίδας παιδιών κ.α.) στις Συλλογικές μας Συμβάσεις μέσα από τα Σωματεία μας, θα βρεθούν στον αέρα ή θα γίνουν αντικείμενο «ατομικής διαπραγμάτευσης» και θα καταργηθούν. Στις εργολαβικές εταιρίες επικρατούν οι χειρότεροι  όροι εργασίας και αυτή η εκμηδένιση του εργασιακού κόστους έχει οδηγήσει στην ευρεία διάδοσή τους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ως εκ τούτου στην εργολαβική «νέα εταιρεία» μισθοί και δικαιώματα θα πάρουν ταχύτατα τον κατήφορο.
Στα σχέδια των δυο εταιρειών οι εργαζόμενοι με τα σωματεία μας απαντήσαμε ενωτικά και δυναμικά. Ξεκινήσαμε άμεσα εκστρατεία ενημέρωσης τόσο των εργαζομένων όσο και της κοινωνίας. Παρεμβήκαμε σε κεντρικά σημεία όπου βρίσκονται καταστήματα των δυο εταιρειών μοιράζοντας ειδική ανακοίνωση προς το καταναλωτικό κοινό. Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων (πλην της Χρυσής Αυγής). Φτιάξαμε τηλεοπτικό σποτ που προβάλλεται στα ηλεκτρονικά μέσα, ενώ φιλοξενηθήκαμε και σε πάνελ της ΕΡΤ των εργαζομένων Πραγματοποιήσαμε συνελεύσεις, στάση εργασίας και μία 24ωρη απεργία στην κάθε εταιρεία με μεγάλη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή των εργαζομένων.
Η ταραχή των εργοδοσιών των δυο εταιρειών είναι μεγάλη προσπαθώντας με όλους τους τρόπους να εμποδίσουν, χωρίς αποτέλεσμα τις κινητοποιήσεις μας. 
Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα, μέχρι την τελική νίκη, μέχρι την οριστική ματαίωση των σχεδίων της εργοδοσίας για ίδρυση ‘νέας’ εταιρείας-εργολαβίας. Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, τους απολυμένους και ανέργους, τους νέους, τους καταναλωτές και σας ζητάμε την στήριξή τους στον αγώνα μας.
Σας καλούμε:
è  Να εκδώσετε ψηφίσματα συμπαράστασης από το Σωματείο σας, από τον σύλλογο της γειτονιάς ή της σχολής σας.
è  Να βομβαρδίζετε τις διοικήσεις των εταιρειών Vodafone και Wind με τηλέφωνα-φαξ-emails διαμαρτυρίας
 
Απαιτώντας:
·         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ».
·         Όχι στον κατακερματισμό των εργασιών σε εργολάβους, που έχει αποδειχτεί καταστροφικός για τα δικαιώματα των εργαζομένων και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
·        Οι εργαζόμενοι σε Vodafone και Wind, με την εξειδίκευσή μας, με την εμπειρία μας, με χρόνια συνεργασίας μεταξύ μας, μπορούμε και θέλουμε να υλοποιήσουμε κάθε έργο. Αλλά χωρίς να χάσουμε τα δικαιώματά μας, χωρίς να διαλυθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις και τα Σωματεία μας.
Για να εκφράσετε την διαμαρτυρία σας επικοινωνήστε:
è  Tηλέφωνα Διαμαρτυρίας
Vodafone: 210 6702000, 210 6703000
Wind: 210 6158000
è  Fax Διαμαρτυρίας
Vodafone: 210 6703200
Wind:210 5100001
è  Email – Ηλεκτρονική Φόρμα Επικοινωνίας Διαμαρτυρίας
(με κοινοποίηση προς Διευθ. Σύμβουλο & Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού στη Vodafone & στη Wind)
Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας: kysepes3@otenet.gr, gsepe@otenet.gr, gsepe@ypakp.gr, info@kegeroglou.gr; yfypourgos@yeka.gr
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων:  gge@yme.gov.gr, dtdy@yme.gov.gr                       
Επιθεώρηση Εργασίας Αγίας Παρασκευής (για τη Vodafone): tkeagpar@yeka.gr
Επιθεώρηση Εργασίας Νέας Ιωνίας(για τη Wind): tkenionias@yeka.gr
Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) info@eett.gr
Επιτροπή Ανταγωνισμού FAX: 21088091342108809134 & 132
 Οι τηλεπικοινωνίες πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλους, να είναι φτηνές και ποιοτικές. Γι’ αυτό πρέπει να σταματήσουμε τις πολιτικές που δίνουν τα πάντα στους εργοδότες, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας», της «ανάπτυξης», των «επενδύσεων» κ.λπ. Που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις του κλάδου να κερδοσκοπούν πατώντας πάνω στην εξαθλίωση των εργαζομένων τους.
Μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, παλεύουμε: Για σταθερή εργασία για όλους, ενάντια στον εφιάλτη της ανεργίας, των απολύσεων, των λουκέτων. Για μια αξιοπρεπή διαβίωση, χωρίς άλλες μειώσεις μισθών και διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών. Για Συλλογικές Συμβάσεις, ενάντια στην ζούγκλα του εργασιακού Μεσαίωνα που θέλουν οι εργοδότες.
 
 
τα site & τα e-mail των Σωματείων:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ:
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΙΜ (Wind):
 
Σωματεία Εργαζομένων σε Vodafone και Wind – Επιτροπή Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια: