Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Όλοι στη Γ. Συνέλευση του ΣΥΕΤΕ, Σάββατο 15/3, ώρα 9.30 στο κεντρικό (Αιόλου)



Γενική Συνέλευση ΣΥΕΤΕ: Να παρθεί απόφαση καταψήφισης των πεπραγμένων!

Στις 15 Μάρτη είναι η ευκαιρία των εργαζομένων – μελών του ΣΥΕΤΕ να διατρανώσουν αποφασιστικά την αντίθεσή τους στα πεπραγμένα ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και τη θέλησή τους να εκλέξουν έναν άλλο Σύλλογο την επόμενη μέρα. Γιατί το 2013 οι ηγετικές παρατάξεις του ΣΥΕΤΕ συνέχισαν την ίδια καταστροφική τακτική για τα συμφέροντά μας. Γιατί έχουν μετατρέψει το Σύλλογο σε γραφείο τύπου της Διοίκησης, γιατί η πρακτική τους διώχνει τους συναδέλφους από το σωματείο.
·         Υπέγραψαν τον Μάιο, εν μια νυκτί, νέα επιχειρησιακή σύμβαση, όπως τους ζήτησε η Εθνική, με την οποία καταργήθηκε η ρήτρα που προστάτευε τους μισθούς μας από ενδεχόμενη μείωση από την κλαδική σύμβαση. Αποτέλεσμα: νέα μείωση των μισθών μας κατά 10%!
·         Υπέγραψαν τέλη Οκτώβρη νέα επιχειρησιακή σύμβαση, πάλι κατ΄ απαίτηση της Διοίκησης, με την οποία τροποποιήθηκε ο κανονισμός εργασίας. Σκοπός η ανάδειξη νέας γενιάς στελεχών – γιάπηδων, κατά παρέκκλιση όσων ίσχυαν μέχρι σήμερα.
·         Όχι μόνο δεν αγωνίστηκαν ενάντια στη μείωση του εφάπαξ, αλλά οι εκπρόσωποι αυτών των παρατάξεων (και της ΔΑΣ) και ο Πρόεδρος του Συλλόγου ψήφισαν τέλη Δεκέμβρη στο ΔΣ του Ταμείου Αυτασφάλειας την πρόταση της Τράπεζας! Την ίδια πρακτική ακολούθησαν και το Φλεβάρη, σε κρυφές συνεννοήσεις με την Τράπεζα. Ταυτόχρονα άνοιξε ο δρόμος για να ανακοινώσει η  Διοίκηση την εθελουσία ακριβώς την επόμενη μέρα.
·         Έχουν καταντήσει το Σύλλογο σε ένα γραφειοκρατικό αντιδημοκρατικό μηχανισμό, ενεργώντας κρυφά από τους συναδέλφους κι ανακοινώνοντας εκ των υστέρων τις πράξεις τους, πανηγυρίζοντας που τα βρίσκουν σε όλα με την Διοίκηση, αδιαφορώντας για τα προβλήματα των εργαζομένων, που εκφράζονται με επιστολές της ΕΑΚ και αποφάσεις συνελεύσεων.

Συνάδελφοι, η μόνη μας επιλογή είναι η μαζική προσέλευση στη Γ. Συνέλευση στις 15 Μάρτη. Η Πρόταση Προοπτικής θα καταθέσει πρόταση για ψηφοφορία επί των πεπραγμένων με κάλπη, και καλούμε τους συναδέλφους και τις αριστερές παρατάξεις να τη στηρίξουν.  Ας μην επαναληφθεί το περυσινό φαινόμενο, όπου τα πεπραγμένα υπερψηφίστηκαν μόλις κατά 20 ψήφους. Η καταψήφιση των πεπραγμένων θα σημάνει άμεσα εκλογές. Είναι επικίνδυνο να παραμείνει αυτή η ηγεσία ως το 2015. Αυτό συνδέεται και με την πρόταση μομφής που θα καταθέσουμε κατά του Προέδρου του Συλλόγου, για τις ενέργειές του στο ΔΣ του Ταμείου Αυτασφάλειας. Ας πάρουμε στα χέρια μας το Σύλλογο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: