Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΑΠΡΙΛΗ.


Συνεδρίασε την Πέμπτη 20/3 η επιτροπή των εργατικών σχημάτων σε ιδιωτικό τομέα και ΔΕΚΟ, όπως είχε αποφασιστεί στη συνέλευση της 24/2.
Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των ΑΤΕ ΕΚΑ, ΕΑΣ ΕΘΕΛ, Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών, Πρωτοβουλία Οικοδόμων, Πρόταση Προοπτικής Εθνικής, ΑΣΕ-ΟΤΕ, Αυτόνομες Ριζ. Παρεμβάσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών, Πρωτοβουλία Γένοβα Ιντρακόμ, συζήτησαν και κατέληξαν στην εξής πρόταση προς τα εργατικά σχήματα :

-          Νέα συνέλευση των εργατικών σχημάτων τη Δευτέρα 14/4 στις 6.30 στο Πολυτεχνείο. Βασικό θέμα της συνέλευσης θα είναι το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, το περιεχόμενό τους στη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, καθώς και η οργάνωση της πάλης για την υπογραφή τους.
-          Ορισμένες σκέψεις για τις δράσεις που θα συμβάλουν σ αυτήν την κατεύθυνση, που θα μπουν εισηγητικά στη συνέλευση, και για τις οποίες θα θέλαμε την τοποθέτηση των σχημάτων, είναι οι παρακάτω:
-          Διερεύνηση κοινών δράσεων (πχ απεργιακών φρουρών) την ημέρα της απεργίας ΓΣΕΕ 9/4, κοινό μπλοκ των εργατικών σχημάτων στη συγκέντρωση στο Μουσείο.
-          Στήριξη όλων των σχημάτων στη απεργία στον κλάδο του εμπορίου την Κυριακή 13/4, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
-          Εκδήλωση τέλη Απρίλη των εργατικών σχημάτων για τις συλλογικές συμβάσεις: το νομοθετικό πλαίσιο και η πραγματικότητα (παρουσία εργατολόγου), η απάντηση του ταξικού εργατικού κινήματος, με παρουσία συνδικαλιστών των σχημάτων.
-          Διαδήλωση την Πρωτομαγιά στο Μουσείο με κεντρικό αίτημα τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενάντια στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις και την ανεργία, τη σύγχρονη σκλαβιά της εργατικής τάξης.
Στη συζήτηση ήρθε η εμπειρία από τους χώρους, η δράση των εργατικών σχημάτων, η εικόνα των υπόλοιπων συνδικαλιστικών ρευμάτων, η ανάγκη για ενοποίηση και κοινή δράση των εργατικών σχημάτων.

 Τέλος, προτείνεται επιπλέον η στήριξη και συμμετοχή των σχημάτων και στη διαδήλωση που ήδη έχει αποφασιστεί την Πέμπτη 1 Απρίλη  στις 6 στα Προπύλαια, ενάντια στη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Εκοφίν) στην Αθήνα στις 1-2 Απρίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: