Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Αρνούνται τις Μειώσεις Μισθών οι Συνάδελφοι στο ΚΕΑΕΦ - Ανακοίνωση ΣΥΔΑΠΤΤ

Oλοι οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στο ΚΕΑΕΦ πραγματοποίηση σήμερα Συνέλευση και αποφάσισαν να μη δεχθούν τις μειώσεις. Παραβρέθηκαν όλοι στην ΟΤΟΕ, στο ΣΥΕΤΕ και στην εταιρεία ICAP. 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Αρ. Διατ. Μ.Π.Αθηνών 437 /30-11-2012 , Α.Μ. 29328 , Ειδ.Αρ. 6162, μέλος  Ο.Ι.Υ.Ε. &   Ε.Κ.Α.
Web:  sydaptt.org    Email:  sydaptt@gmail.com
7/4/2014

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Μετά από δεκατέσσερα (14) χρόνια δουλειάς στην Εθνική Τράπεζα και αφού έχουν αλλάξει 6 διαφορετικές εταιρείες από τις οποίες δανείζονται, οι συνάδελφοι που εργάζονται στο Κέντρο Φερεγγυότητας της Διεύθυνσης Εταιρικών Πιστοδοτήσεων πρέπει – κατά την εταιρεία – να δεχτούν και νέα βλαπτική μεταβολή. Τους ζητείται να υπογράψουν νέα σύμβαση εργασίας με 10% μείωση μισθού – η τρίτη από την αρχή της κρίσης. Σαν αντιστάθμισμα δίνεται ένα ποσό σε κουπόνια (ticket restaurant), μία παροχή που όμως "θα μπορεί να τροποποιηθεί ή να διακοπεί"  με την πρώτη ευκαιρία.
Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που με τις επιδόσεις τους στην εργασία έχουν στηρίξει την υπηρεσία και  έχουν δεχτεί επαίνους διότι σε σχέση με τον ανταγωνισμό τα ποσοστά επιστρεφόμενων επιταγών (ακάλυπτων επιταγών ) είναι τα χαμηλότερα. Έχουν ήδη δεχτεί μειώσεις μισθών και έχουν δει συναδέλφους τους να απολύονται ενώ την ίδια στιγμή γίνονται νέες προσλήψεις.
 Η εταιρεία είναι κερδοφόρα, έχοντας αποκομίσει άλλωστε, εδώ και χρόνια τεράστια κέρδη από την δική μας δουλειά. Η Τράπεζα, όπως και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες επιχορηγείται συστηματικά από το κράτος και επίσης παρουσιάζει κέρδη (809 εκ. ευρώ για το 2013). Για τους εργαζόμενους όμως επιφυλάσσουν μόνο μειώσεις μισθών ή/και απολύσεις.
Καλούμε σε Συνέλευση στον χώρο εργασίας τους εργαζόμενους στο Κέντρο Φερεγγυότητας για αύριο Τρίτη 8 Απριλίου, ώρα 8:30 π.μ.
Συνάδελφοι,
Ομολογήθηκε ανοιχτά από την εταιρεία ότι η κίνηση αυτή δεν θα αφορά μόνο το συγκεκριμένο τμήμα, δεν είναι παρά μόνο η αρχή για νέο κύκλο μειώσεων μετά τις περικοπές επιδομάτων και τις αυθαίρετες αλλαγές ειδικότητας που μας έχουν συνηθίσει.
Ζητάμε από την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να επανεξετάσει το θέμα και να μας εξηγήσει τους λόγους που δικαιολογούν αυτές τις κινήσεις από την πλευρά της εταιρείας .
Δεν δεχόμαστε και νέα βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας μας.

Το Δ.Σ.
του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: