Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Επιστολή Αναγνώστη για τον σε εξέλιξη Διαγωνισμό Προσωπικού

Λάβαμε από αναγνώστη και αναδημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Βλέποντας τις παρεμβάσεις σας αποφάσισα να σας στείλω αυτό το e-mail γιατί με την προκήρυξη γραπτού διαγωνισμού, για προσλήψεις στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., που δημοσιεύθηκε αποκλείει από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, πρόσωπα που έχουν γεννηθεί προ της 01.01.1984.

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη συνιστά δυσμενή διάκριση λόγω ηλικίας, κατά την έννοια του ν. 3304/2005 304/2005 που προβλέπει την αρχή της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας, ο οποίος «πιάνει» ακόμα και τον τομέα της αναζήτησης εργασίας.

Εκτός από αυτό διαβάζοντας προσεκτικά την προκήρυξη βγαίνει το συμπέρασμα ότι αυτή είναι λάθος αφού δε συμφωνεί με τον κανονισμό εργασίας της Τράπεζας. Η προκήρυξη αναφέρει: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΠΑΡ.4 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Παραθέτω τις παραγράφους 4,5 & 7 του άρθρου 3.

Άρθρο 3
4.- Προσλήψεις στον Κλάδο Κύριου Προσωπικού γίνονται με δημόσιο διαγωνισμό, σε πανελλαδικό ή τοπικό επίπεδο, κατόπιν γραπτής δοκιμασίας, μεταξύ υποψηφίων που κατέχουν τουλάχιστον Απολυτήριο Λυκείου ή ισότιμης Σχολής, ενώπιον Επιτροπής, που ορίζεται με πράξη της Διοίκησης, η οποία και καθορίζει τη σύνθεση και τις αρμοδιότητες της.
5.- Κατ' εξαίρεση των ανωτέρω, η Τράπεζα μπορεί επίσης να προσλαμβάνει με δημόσιο διαγωνισμό κατόπιν γραπτής δοκιμασίας ενώπιον Επιτροπής, που ορίζεται με απόφαση της Διοίκησης, η οποία καθορίζει τη σύνθεση και τις αρμοδιότητές της, Πτυχιούχους Ανωτάτων Σχολών της ημεδαπής ή ισοτίμων της αλλοδαπής ή κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων .
Η βαθμολογική και μισθολογική ένταξη όσων προσλαμβάνονται με τον τρόπο αυτό, γίνεται με βάση τα εκάστοτε προβλεπόμενα από τις οικείες Διαιτητικές αποφάσεις, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις αποφάσεις της Διοίκησης.
7.Για να προσληφθεί κάποιος στην Τράπεζα θα πρέπει να είναι υγιής και να μην έχει ηλικία ανώτερη των 30 ετών, προκειμένου για πρόσληψη στον εισαγωγικό βαθμό και 35 ετών προκειμένου για πρόσληψη κατά τα στην παρ. 5 αναγραφόμενα.

Η παράγραφος 4 αναφέρεται σε κατόχους Απολυτήριου Λυκείου ή ισότιμης Σχολής.Για πρόσληψη πτυχιούχων ΠΕ ή ΤΕ ισχύει η παράγραφος 5 που σε συνδυασμό με την παράγραφο 7 ανεβάζει το όριο του διαγωνισμού στα 35 έτη.Οπως βλέπεται η προκήρυξη έχει γραφτεί λάθος (σκόπιμα;). Κατόπιν τούτων πιστεύεται ότι ο διαγωνισμός είναι άκυρος και χρειάζεται νεα προκήρυξη με την αναγραφή των σωστών άρθρων κι ορίου ηλικίας

Εγώ έχω γεννηθεί τις 18/8/1983 και σύμφωνα με την προκήρυξη μου απαγορεύεται να δώσω. Προφανώς υπάρχουν κι άλλοι άνεργοι οικονομολόγοι άνω των 30 ετών που τους απαγορεύεται από την προκήρυξη να δώσουν. Λόγω του ότι δεν δέχονται την αίτηση μου θα κινηθώ με νομικά μέσα για να μου επιτραπεί να δώσω αφού στον τόπο καταγωγής και κατοικίας μου έχουν προκηρυχθεί 2 θέσεις και το θεωρώ μεγάλη ευκαιρία για να ξεφύγω από τη λαιμητόμο της ανεργίας.
Σας παρακαλώ αν θέλετε δημοσιεύσετε το θέμα και με τις δυο πτυχές (της παρανομίας λόγω ηλικιακής διάκρισης και της αναντιστοιχίας της προκήρυξης με τον κανονισμό εργασίας) για να βοηθηθούν κι άλλοι που έχουν το πρόβλημα της ηλικίας όπως εγώ.

  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για τη δημοσίευση.

Ανώνυμος είπε...

Eνημερωθειτε για τα μειλ που εχουνε σταλθει στην ανταρσια.
Σχετιζονται με το θεμα του γηπεδου της Αεκ

Ανώνυμος είπε...

ma kai h par 4 leei toulaxiston apolitirio likiou ara den apokliei na perilamvanei periptoseis ΠΕ