Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις στην φαρμακευτική GLAXO

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
(Συμμετέχει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας)

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ GLAXO SMITH KLINE

Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων στο φάρμακο, που εδώ και λίγες μέρες παλεύουν για την ανάκληση των απολύσεων στην πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία GLAXO SMITH KLINE. Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της εταιρείας, που παρά τη μεγάλη κερδοφορία, παρά τον πρόσφατο εξαναγκασμό σε εθελούσιες αποχωρήσεις, τώρα προχωράει και σε 10 απολύσεις εργαζομένων που εργάζονταν πολλά χρόνια στον κλάδο. Μάλιστα, οι 2 εργαζόμενοι είναι εκλεγμένοι συνδικαλιστές στο ΔΣ του ΣΙΕΕ - ΦΣΕΚ.
Οι πρόσφατες απολύσεις στην Glaxo (20/6) είναι μόνο το τελευταίο κρούσμα στο κύμα απολύσεων τα τελευταία χρόνια στο χώρο του φαρμάκου και της υγείας γενικότερα. Στην τελευταία τριετία, οι απολύσεις που έχουν γίνει σε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες ξεπερνούν το 50-60% των εργαζομένων και στον κλάδο των ιατρικών επισκεπτών το 80%. Πρόκειται όχι μόνο για μικρές εταιρίες αλλά και για εταιρίες-κολοσσούς, όπως η Glaxo, με τεράστια κερδοφορία όλα τα προηγούμενα χρόνια, ανεξάρτητα από την μείωση του τζίρου τους η όχι. Την ίδια στιγμή, στην εταιρεία Unifarma καλούν τους εργαζόμενους να εργαστούν το Σάββατο χωρίς έξτρα αμοιβή.
Οι απολύσεις είναι η αγαπημένη πρακτική των εργοδοτών, με τραγική συνέπεια την αύξηση των ανέργων που έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο. Σε αυτή τη γραμμή κινείται συνολικά το κεφάλαιο, μαζί με την κυβέρνηση και την ΕΕ. Απλήρωτη δουλειά, χιλιάδες απολύσεις, διάλυση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όλα για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου και την επιβολή μιας άνευ προηγουμένου εκμετάλλευσης και καταπίεσης.. Και όλα αυτά, μαζί με την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, το χτύπημα του συλλογικού αγώνα.
Οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Να παλέψουμε συλλογικά για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Να μην συναινέσουμε στο να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Με γενικές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα. Με όπλο την ενότητα και την αλληλεγγύη, με εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις, μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση, να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας.
Καλούμε όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό των συναδέλφων. Ο αγώνας τους, είναι αγώνας όλων μας για αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς κι εργασιακές σχέσεις, κόντρα στην εργασιακή ζούγκλα που θέλουν να επιβάλουν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ.
-      Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις στην Glaxo
-      Να υπογραφεί άμεσα αξιοπρεπής συλλογική σύμβαση εργασίας.

Καλούμε στη Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Σωματείου, Πέμπτη 3/7 στις 8.00 έξω από τη φαρμακευτική Glaxo, Κηφισίας 266 Χαλάνδρι

Δεν υπάρχουν σχόλια: