Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Εκεί Που Μας Χρωστούσανε Μας Πήραν Και το Βόδι - Έκτακτο ΔΣ Παρασκευή 03-10-2014


Έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΕΤΕ για αύριο Παρασκευή 03 Οκτωβρίου, ώρα 9.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του συλλόγου, συγκάλεσε μόλις εχτές, Τετάρτη 01 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος??? του συλλόγου Γιώργος Γιαννακόπουλος, με θέμα ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης τη Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, και μετά από αίτημα των τακτικών συμβούλων της ΔΑΚΕ και λοιπών, Παπαγιάννη  Θύμιου, Κατσίκα  Ευθύμιου, Δαμίγου Γεώργιου, Πολίτη Αλέκου, Ζαχαρόπουλου Ζαχαρία, Μανταζή Βασίλη, Πύλιου Κωνσταντίνου, Καραμούτσου Χρήστου, σύμφωνα με επιστολή τους που απεύθυναν στον πρόεδρο??? και που παρατίθεται παρακάτω:

Συνάδελφε πρόεδρε,
Στη σημερινή συζήτηση της αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις και δηλώσεις των πληρεξουσίων δικηγόρων, κατέστη σαφής η βούλησή όλων, για την πραγματοποίηση  Γενικής Συνέλευσης που θα αποφασίσει τη διενέργεια αρχαιρεσιών υπό την αυτονόητη προϋπόθεση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και στην ημερήσια διάταξη αυτής της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης.
Κατόπιν της ανωτέρω εξέλιξης και για να αποτρέψουμε όλοι μαζί την εμπλοκή του Συλλόγου μας σε αδιέξοδες αντιπαραθέσεις, σε καλούμε να ορίσεις έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 18 του καταστατικού μας, με θέματα ημερήσιας Διάταξης:
Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέματα :
1.      Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του έτους 2014 και προϋπολογισμός έτους 2015.
2.      Έκθεση ελεγκτών επί της οικονομικής διαχείρισης του Δ.Σ.  Απαλλαγή Δ.Σ. και ελεγκτών.
3.      Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για διενέργεια αρχαιρεσιών για το Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ, αντιπροσώπους στην ΟΤΟΕ, στο ΕΚΑ, τους αντιπροσώπους στο Δ.Σ. της Τράπεζας και στο Δ.Σ. του Ταμείου Αυτασφάλειας (εφάπαξ), καθώς και για τα Νομαρχιακά Παραρτήματα και τους αντιπροσώπους στα Τοπικά Εργατικά Κέντρα.
4.      Εξουσιοδότηση για διαπραγμάτευση και κατάρτιση Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για Οικονομικά και Θεσμικά θέματα του προσωπικού.
5.      Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για κήρυξη στάσεων εργασίας και απεργιακών κινητοποιήσεων.
6.      Ανανέωση της απόφασης για εκπροσώπηση του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε στη Γ.Σ.Ε.Ε μέσω της Ο.Τ.Ο.Ε.
Η Γενική Συνέλευση να συγκληθεί τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 17.00 στα γραφεία του ΣΥΕΤΕ, Σοφοκλέους 15, 3ος όροφος.
Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας συγκαλείται δεύτερη κατά σειρά Γενική Συνέλευση, την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα και με τα ίδια θέματα Η.Δ.
Εάν δεν υπάρξει απαρτία, η τρίτη κατά σειρά Γενική Συνέλευση συγκαλείται την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα και με τα ίδια θέματα Η.Δ.
Σε περίπτωση που και πάλι δεν επιτευχθεί απαρτία, συγκαλείται τέταρτη Γενική Συνέλευση με όσους παρόντες, με τα ίδια θέματα Ημερήσιας Διάταξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 9.30 π.μ. στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ Κατάστημα (040), Αιόλου 86.
Αθήνα 1-10-2014

Αυτοί που μετά τις αποκαλύψεις για προσλήψεις τέκνων τους και συγγενών ως ειδικών συμβούλων θα έπρεπε να έχουν ήδη παραιτηθεί, αυτοί που για τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις τους στην τελευταία απόπειρα ΔΣ εκκρεμεί δικαστική απόφαση, αυτοί που πλέον δεν νοείται με την υπογραφή τους ως μέλη του προεδρείου να δεσμεύουν τόσες χιλιάδες εργαζομένων, προσπαθούν να στήσουν μια Γενική Συνέλευση παρωδία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Θέλουν μια γενική συνέλευση άμαζη που θα γίνει πριν καλά καλά αποφασιστεί (μέσα σε 15 ημέρες), χωρίς το αναγκαίο χρονικό περιθώριο να οργανωθεί σωστά, ώστε να ενημερωθούν εγκαίρως όλοι οι συνάδελφοι και να μπορέσει να προγραμματιστεί κατάλληλα η προσέλευση των συναδέλφων από την επαρχία. Το κυριότερο, όμως, θέλουν να αποφύγουν κάθε συζήτηση για τη διαφαινόμενη συνδιαλλαγή τους με τη διοίκηση και να προλάβουν κάθε έννοια μομφής που δικαίως μπορεί να εγερθεί απέναντι στα πρόσωπά τους για την άκρως αντισυνδικαλιστική και αντιδημοκρατική τους συμπεριφορά.
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
Η γενική συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο απόφασης των εργαζομένων και καλό είναι να αποφασίζεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Όσοι φέρονται να έχουν δραστηριότητα ή συμφέροντα αντίθετα με το θεσμικό τους ρόλο ως εκπρόσωποι των εργαζομένων θα πρέπει να απολογηθούν δημόσια. Σας καλούμε έστω και τελευταία στιγμή να υπογράψετε το κείμενο για τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης που κυκλοφορεί (και που στα θέματα ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνει τη μομφή απέναντι στο μέλη του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ) και να μας αποστείλετε τις υπογραφές σας. Σας καλούμε επίσης, όσοι μπορείτε, να προσέλθετε στο ΔΣ αύριο Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, ακόμα και μετά το πέρας της δουλειάς (τα διοικητικά συμβούλια διαρκούν συνήθως μέχρι αργά το απόγευμα) για να προλάβουμε – παρεμποδίσουμε με την παρουσία μας τις κλοτσιές του κυρίου Πύλιου και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις όσων έχει «καεί πλέον η γούνα τους» και φέρονται σα να μην έχουν τίποτα να χάσουν. Να απαιτήσουμε να τεθεί ζήτημα εμπιστοσύνης για όλους αυτούς που με τις πράξεις τους έχουν εκθέσει το σύλλογο και το συνδικαλιστικό κίνημα και έχουν πάρει στο λαιμό τους χιλιάδες εργαζομένων αλλά και συνταξιούχων.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: