Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Επιστολή συναδέλφισσας για τα επιδόματα κατασκηνωτικό και προσχολικής μέριμνας

Λάβαμε σήμερα την παρακάτω επιστολή από συναδέλφισσα και την αναδημοσιεύουμε. Το θέμα έχει επισημανθεί πολλές φορές στο ΔΣ του ΣΥΕΤΕ, και στον πρόσφατο προγραμματισμό δράσης, όμως ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ δεν απάντησαν αν θα κάνουν κάτι ή όχι. Διαβιβάσαμε στο ΔΣ του Συλλόγου και περιμένουμε απάντηση..

Υπάρχει ένα θέμα οικονομικής φύσεως, το οποίο απασχολεί αρκετούς συναδέλφους (μεταξύ των οποίων και εμένα προσωπικά) και θα ήθελα να το θέσω προκειμένου να με ενημερώσετε αν έχουν γίνει ή αν πρόκειται να γίνουν κάποιες ενέργειες για την τακτοποίησή του και τι προοπτικές υπάρχουν.

Πρόκειται για το “κατασκηνωτικό επίδομα”, το οποίο αναφέρεται και στο Βιβλίο Εργασιακών Σχέσεων του Σεπτεμβρίου 2010 (σελ.12). Το επίδομα αυτό  (724€) καταβάλλεται κατ΄ έτος για κάθε τέκνο μέχρι τη συμπλήρωση της ηλικίας των 7 ετών (Βλ. παρακάτω εικόνα 1 από τη σχετική αναφορά στο site του ΣΥΕΤΕ www. syete.gr ).
Σύμφωνα  και με τον Κανονισμό Ασφάλισης & Παροχών ΤΥ.ΠΕ.Τ. που μας διανεμήθηκε πρόσφατα (Αθήνα, 22 Μαΐου 2013, σελ.19, παρ. ζ), αναγράφεται το “επίδομα προσχολικής μέριμνας” (Βλ. παρακάτω εικόνα 2 από τη σχετική αναφορά στο site του ΤΥΠΕΤ (www.typet.gr ).Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΤΥΠΕΤ, πληροφορήθηκα ότι τα δύο αυτά επιδόματα ταυτίζονται.(«κατασκηνωτικό επίδομα» και «επίδομα προσχολικής μέριμνας»

Όμως,  τελευταία φορά που πιστώθηκε στους λογ/σμούς των εργαζομένων το επίδομα αυτό ήταν το 2009 (τηλ. Επικοινωνία με κ. Πλεξουσάκη, τηλ: 2103341353 ). Έκτοτε, δεν καταβλήθηκε ξανά.
Η τελευταία αναφορά του κατασκηνωτικού επιδόματος σε κλαδική γίνεται το 2006 , άρθρο 5 (βλ. εικόνα 3).

Δεν έχω εντοπίσει  καμία εγκύκλιο της τράπεζας που να αναφέρει την κατάργηση του επιδόματος, ούτε έχω βρει κάποια σύμβαση εργασίας που να παραπέμπει σε διακοπή του.

Σε περίπτωση που η καταβολή του ορθώς έχει διακοπεί, θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε βάσει ποιας απόφασης σταμάτησε η παροχή αυτή. Διαφορετικά, θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναδρομική καταβολή του στους δικαιούχους.

Εν αναμονή της απάντησής σας,
Με εκτίμηση,





4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπογράψαμε καινούρια επιχειρησιακή σύμβαση σήμερα. Ετέθη το ζήτημα του επιδόματος προσχολικής μέριμνας ή ο σύλλογος πάλι σφυράει αδιάφορα;

Μαρία Ξιφαρά είπε...

Όχι συνάδελφε, η πλειοψηφία του Συλλόγου (ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΔΑΣ) δεν το πρόσθεσε το θέμα του επιδόματος αυτού και στο πλαίσιο που ψηφίστηκε για συμφωνία η επαναφορά του επιδόματος προσχολικής μέριμνας δεν υπάρχει, όπως κι άλλα επιδόματα που έχουμε χάσει.

samuel είπε...

Πάντως στον κανονισμό ασφάλισης και παροχών του ΤΥΠΕΤ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από τον 04/2017 το γράφει κανονικά.

samuel είπε...

Εχθές αναρτήθηκε ο νέος κανονισμός ασφάλισης και παροχών του ΤΥΠΕΤ ο οποίος προκλητικά επαναλαμβάνει τη υποχρέωση του ταμείου να καταβάλει το επίδομα. Μας δουλεύουν κανονικά;