Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης Συνταξιούχων Εθνικής για τη ΓΣ του ΣΣΕΤΕ 23/4Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ανησυχία για το αν θα έχουμε σύνταξη και πόση στο άμεσο μέλλον είναι παρούσα, αλλά δεν αρκεί για να μας προφυλάξει.  Είναι γελασμένοι όσοι θεωρούν ότι μπορούμε να σώσουμε τις συντάξεις μας, όταν η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Κ.Τ., ο Ο.Ο.Σ.Α. και όλοι οι «θεσμοί» υπαγορεύουν σταθερά και μόνιμα την πολιτική των κυβερνήσεων. Μια πολιτική που απαιτεί και άλλο αίμα για να προφυλαχτούν τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών, τα κέρδη των τραπεζών και η οικονομική ασυδοσία των ισχυρών του χρήματος.
Στο βωμό της πληρωμής των δόσεων των κρατικών δανείων μπαίνουν μισθοί, συντάξεις, εργατικά δικαιώματα, δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια. Η φτώχεια, η ανεργία, η μετανάστευση των νέων γιγαντώνονται.

Μήπως να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει ;
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιλέγει με συμβούλους ίδιους με των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να πληρώνει τις δόσεις των δανείων σε βάρος των δυνατοτήτων ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Λεφτά υπάρχουν για να δίνονται οι δόσεις στους δανειστές που έχουν φτάσει σε ιλιγγιώδες ύψος. Μόνο το Μάρτη οι συνολικές υποχρεώσεις προς τους δανειστές ήταν 7,27 δισ. € (1,7 δις στο ΔΝΤ), την ώρα που το σύνολο των προβλεπόμενων δαπανών των Υπουργείων  Υγείας και Παιδείας για μισθούς, συντάξεις, τη λειτουργία των νοσοκομείων και της εκπαίδευσης ήταν μόνο  0,7 δισ. €.. Και η κυβέρνηση για να μπορέσει λέει να καλύψει τώρα νέες κρατικές ανάγκες δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα πανεπιστημίων, δήμων, περιφερειών, κ.α. οργανισμών. Η δηλωμένη επιδίωξη της είναι ένας «έντιμος συμβιβασμός» και μια «νέα συμφωνία» με το σφαγείο.  Ας σκούζουν οι σαμαροβενιζελικοπαπανδρεϊκοθεοδωρακικοί  και τα παπαγαλάκια στα κανάλια και ότι θα χρεοκοπήσουμε αν δεν πληρώσουμε τις δόσεις, είναι φανερό ότι ο λαός με αυτή την πολιτική έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Να περιμένουμε τις νέες κινήσεις της κυβέρνησης και του συλλόγου μας;
Οι «θεσμοί» απαιτούν ανάμεσα στα άλλα μειώσεις συντάξεων, κατάργηση επικουρικών, σύστημα υπολογισμού με κεφαλαιποιητικά-επενδυτικά κριτήρια. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι παλεύει να μην υπάρχουν περαιτέρω μειώσεις και θα αναμορφώσει το σύστημα για να εξασφαλίσει βιωσιμότητα. Πουθενά λόγος για αναπλήρωση απωλειών από τη μνημονιακή λαίλαπα. Η ηγεσία του Συλλόγου μας, ως συνήθως μας καθησυχάζει ότι προσπαθεί και κάνει συναντήσεις με το Υπουργείο, τη διοίκηση της Τράπεζας , ότι φταίνε οι εν ενεργεία, κ.α.. Σφάζονται μεταξύ τους, διασπώνται και καταγγέλλει ο ένας τον άλλο. Μια ηγεσία παραγόντων με λογική συντεχνίας, με τακτική των διαδρόμων και όχι των αγώνων. Μια ηγεσία που χρησιμοποιεί και εκμεταλλεύεται τις υποδομές και τα οικονομικά του συλλόγου για να προβάλλει τις απόψεις της, να στήσει μηχανισμούς ημετέρων, που πνίγει κάθε διαφορετική φωνή, δεν δίνει λόγο και χώρο στις άλλες δυνάμεις, αποκλείει τις ανεξάρτητες, μικρότερες κινήσεις ακόμα και από τη συμμετοχή στις εκλογές. Αυτή η ηγεσία ήταν που έβαλε πλάτη στα σχέδια των προηγούμενων κυβερνήσεων για να φαληρίσουν τα ταμεία, έδωσε το πράσινο φως για την ασφάλιση των νέων στο ΙΚΑ, τις μειώσεις των εισφορών της τράπεζας, τις επενδύσεις των αποθεματικών στο χρηματιστήριο. Σχέδια που οδήγησαν στη σημερινή κατάληξη.

Καμιά λοιπόν εμπιστοσύνη και καμιά αναμονή ούτε σε αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα, ούτε σε κινήσεις της κυβέρνησης.


  • ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
  • ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ
  • ΟΥΤΕ ΕΝΑ € ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ – ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ –ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
arpasinta@gmail.com, http://aristeriparemvasintaxiouhon.blogspot.com,   τηλ. 6973 848654
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: