Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Επιστολή συναδέλφου στο ΔΣ ΣΥΕΤΕ για τοποθετήσεις στελεχών εκτός κανονισμού εργασίας

15/6/2015

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Διάβασα το συνημμένο που στείλατε την Παρασκευή 12.06.2015 και πραγματικά εκτίμησα τον άμεσο τρόπο με τον οποίο παρενέβητε σε μία τοποθέτηση που καταστρατηγεί κάθε κανονισμό και κάθε κώδικα δικαίου. Συγχαρητήρια και μακάρι αυτό να συνεχιστεί μέχρι κάθε εξάμβλωμα εξωτερικής προέλευσης που αρμέγει αυτή την πολύπαθη τράπεζα εδώ και τόσο καιρό να πάει να παρασιτήσει σε κάποιο άλλο ξενιστή, μακριά από μας.

Ωστόσο, θα  μου επιτρέψετε να σας κάνω γνωστό, εάν δε σας είναι ήδη μέχρι τώρα, ότι αυτού του είδους τοποθετήσεις δε γίνονται μόνο σε εξωτερικούς φορείς αλλά και σε επιτήδειους «συναδέλφους» που έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εύνοια των κατάλληλων διοικούντων.

Αναφέρομαι στην ανάθεση καθηκόντων εποπτείας της Υποδιεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάλυσης Εναλλακτικών Δικτύων στον Μ. Ό., με υπογραφή του Διευθυντή κ. Κ. Σπυρόπουλου.

Σας αναφέρω ότι ο παραπάνω απέτυχε στα γραπτά τεστ του διαγωνισμού που διεξήχθη για την αξιοποίηση χαμηλόβαθμων στελεχών, κάτι που στο δικό μου μυαλό σημαίνει ότι είτε ο διαγωνισμός αυτός, ο οποίος έτυχε της αποδοχής του συλλόγου, ήταν απλώς μια κουρτίνα προκειμένου να τοποθετηθούν οι «ημέτεροι», είτε ο κάθε ένας που έχει πρόσβαση σε κάποιο μοχλό πίεσης μας δουλεύει (και εμένα και το σύλλογο και όλη την τράπεζα) ψιλό γαζί και καταφανώς γελάει εις βάρος μας μπροστά στα μούτρα μας. Γιατί το ανέχεστε; Για πόσο καιρό θα το ανέχεστε ακόμη;

Όπως και να ‘χει, ο Μ.Ο. από πέρσι την Άνοιξη εποπτεύει την υποδιεύθυνση, περιμένοντας καρτερικά το πλήρωμα του χρόνου μέχρι να γίνει Τμηματάρχης Α’ και να τοποθετηθεί με όλες τις τιμές με πράξη του Γ.Δ. Προσωπικού, ως οργανικός Υποδιευθυντής. Δοθέντος του μεγάλου διαστήματος στο οποίο εκτελεί χρέη εποπτεύοντα, καταρρίπτεται και το επιχείρημα που θέλει, σε ειδικές περιπτώσεις και για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, την προσωρινή τοποθέτηση κάποιου προκειμένου να καλυφθεί μία ανάγκη. Στην παραπάνω περίπτωση δεν ισχύει τίποτε τέτοιο και η μόνη ανάγκη που υπάρχει είναι η ετσιθελική τοποθέτηση του Μ.Ο. πάση θυσία, με ταυτόχρονο καπέλωμα άξιων στελεχών της Διεύθυνσης με μεγαλύτερη εμπειρία, γνώση και ικανότητες. Θα το αφήσετε να συμβεί;

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η περίπτωση του ανωτέρω, μεταξύ άλλων θεμάτων, ήταν αντικείμενο συζήτησης στην οποία κάλεσαν οι κ.κ. Γιαννακόπουλος & Κατσίκας τον κ. Σπυρόπουλο, μια συζήτηση που ωστόσο ποτέ δεν έγινε, ή τουλάχιστον εγώ δεν έλαβα ποτέ καμία ανακοίνωση ή ενημέρωση από το σύλλογο με τα αποτελέσματά της. Σας καλώ να την επισπεύσετε και να μην επιτρέψετε σε άλλους λακέδες, παρατρεχάμενους και δημοσιοσχεσίτες να συνεχίσουν να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης. Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτω την επιστολή του συλλόγου από 08.07.2014 στο παρόν μήνυμα (αριθμός πρωτοκόλλου 140148).

Θα το εκτιμούσα βαθύτατα, αγαπητοί και σεβαστοί συνάδελφοι του συλλόγου, εάν είχατε την ευγενή καλοσύνη να μου δώσετε μια απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα και να με κρατήσετε ενήμερο για τις κινήσεις σας προς την κατεύθυνση της άρσης της ασυδοσίας και της αποκατάστασης της ηθικής τάξης και της αξιοκρατίας στην τράπεζα που έχετε εκλεγεί να εκπροσωπήσετε.

Σας ευχαριστώ θερμά για την υπομονή που δείξατε να διαβάσετε το παρόν και για τις άμεσες ενέργειές σας.

             Με εκτίμηση
                
    Αποστόλης Ι. Ρούντης

Δεν υπάρχουν σχόλια: