Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση για την ΟΤΟΕ: Ναι στα αφεντικά, Ναι στο μνημόνιο, Ναι στο κούρεμα



OTOE:  NAI ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Με την πιο κατάπτυστη ανακοίνωση στην ιστορία της, η ιστορική ΟΤΟΕ συντάσσεται ανερυθρίαστα στο πλευρό των δανειστών του σφαγείου της ΕΕ, των νεοφιλελεύθερων τσακαλιών του ΔΝΤ και των φιλομνημονιακών κομμάτων. Η ανακοίνωσή της δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την τρομολαγνεία των δελτίων ειδήσεων των ΣΚΑΙ και MEGA, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να επηρεάσει την ψήφο των τραπεζοϋπαλλήλων. 

Ενδεικτικά αναφέρει:
·         Ότι ο λαός έχει διαλέξει συνειδητά και σταθερά την Ευρώπη. Μάλλον μόνο εμείς θυμόμαστε την σιδηρά άρνηση της κυβέρνησης Σημίτη να θέσει το ερώτημα της εισόδου στο Ευρώ σε δημοψήφισμα γιατί τα αποτελέσματα θα ήταν καταδικαστικά. Μια είσοδο στο Ευρώ που σήμερα, ακόμα και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι παραδέχονται ότι δεν έπρεπε να έχει γίνει ποτέ. Η πραγματικότητα είναι ότι ο λαός δεν διάλεξε ποτέ την Ευρώπη, μιας και ποτέ δεν του τέθηκε το ερώτημα ΝΑΙ Ή ΟΧΙ στο Ευρώ.
·         Η ΟΤΟΕ ανακάλυψε στις κλειστές τράπεζες και τις ουρές των ΑΤΜ την καταβαράθρωση της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας και τα τρομαγμένα βλέμματα του λαού. Οι ουρές των ανέργων στον ΟΑΕΔ, οι ουρές στα συσσίτια, οι άστεγοι στους δρόμους, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι αυτοκτονίες μάλλον δεν ήταν αρκετές για να συγκινήσουν τους συναδέλφους της Ομοσπονδίας. Στα κλειστά ΑΤΜ όμως έσπασαν και κατέρρευσαν με δάκρυα για τον εξευτελισμό των Ελλήνων. Το αφήνουμε ασχολίαστο στην κρίση του αναγνώστη..

Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν, εκ των προτέρων, πως αν βρεθούμε εκτός ΕΕ και Ευρώ, η πραγματικότητα θα είναι εφιαλτική, όπως δεν το γνωρίζει και κανείς άλλος, μιας και δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο. Οι τραπεζοϋπάλληλοι δεν έχουν μαντικές ικανότητες. Έχουν όμως την ικανότητα της κοινής λογικής και δυστυχώς για τους θιασώτες του ΝΑΙ, γνωρίζουν όλοι ανάγνωση. Έτσι, αυτό που οι τραπεζοϋπάλληλοι όντως γνωρίζουν πολύ καλά είναι πως η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που εντάσσεται στις προτάσεις της τρόικα έχει καθαρά και αποκλειστικά στόχο τις απολύσεις στις τράπεζες. Γιατί εμείς κύριοι της ΟΤΟΕ τα διαβάζουμε τα μνημόνια, και ας μην τα υπογράφουμε.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έκανε τραγικά λάθη, εγκλωβισμένη σε μια λάθος γραμμή. Έπεσε από τα σύννεφα επειδή η τρόικα πολέμησε τη νέα κυβέρνηση με κάθε βρώμικο μέσο που είχε στην διάθεση της, λες και περίμενε ότι θα την υποδεχτούν με τριαντάφυλλα. Δεν μπόρεσε να αποφύγει το κλείσιμο των τραπεζών, μιας και δεν επέβαλε περιορισμό στην κίνηση των κεφαλαίων από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ώστε να αποφύγει το «στέγνωμα» των ταμείων και των θησαυροφυλακίων. Τα έδωσε όλα στους δανειστές, πληρώνοντας τη μία δόση μετά την άλλη χωρίς να λαμβάνει ούτε τη συμφωνημένη ρευστότητα, με αποτέλεσμα να φτάσει στην τελευταία στιγμή με το τραπεζικό σύστημα όμηρο της ΕΚΤ. Και όντως το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι μια πρόφαση. 

Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι επιτέλους δίνεται η ευκαιρία στον κόσμο να εκφράσει την αντίθεση του στα μνημόνια που φτωχοποίησαν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με απανωτές μειώσεις εδώ και 5 χρόνια, που γέμισαν τις λίστες ανέργων του ΟΑΕΔ, που ξεπούλησαν οργανισμούς και φιλέτα του κράτους στα ιδιωτικά μονοπώλια, που έκλεισαν σχολεία και νοσοκομεία, που έστειλαν όλη τη νέα γενιά να ψάχνει ένα καλύτερο μέλλον μακρυά από την Ελλάδα. Δίνεται η ευκαιρία να πει ένα ΟΧΙ σε αυτό που και ο ίδιος ο Ντάϊσελμπλουμ δήλωσε, πως ένα ΝΑΙ σημαίνει ναι στην άγρια λιτότητα.

Στο μεγάλο ΝΑΙ της ΟΤΟΕ απαντάμε με ένα μεγαλύτερο, αγωνιστικότερο και ταξικότατο ΟΧΙ στην ΕΕ και το Ευρώ, ένα ΟΧΙ στα συμφέροντα των αφεντικών και των μονοπωλίων, ένα ΟΧΙ σε ένα τρίτο μνημόνιο ταφόπλακα της ελληνικής κοινωνίας. Και στην ανακοίνωση της ΟΤΟΕ απαντάμε απλά: ο καθένας με τα συμφέροντα της τάξης του, κύριοι «συνάδελφοι».

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail:protasiprooptikis@gmail.com, Ιστοσελίδα:www.protasiprooptikis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: