Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Πολιτική δήλωση εκ μέρους της Πρότασης Προοπτικής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
Αθήνα, 27-1-2016

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Πληροφορηθήκαμε χθες το πρωί από δελτία τύπου του ΣΥΕΤΕ προς τα ΜΜΕ ότι στην εκδήλωση που οργανώνει ο Σύλλογος σήμερα για το φετινό ημερολόγιο , είναι προσκεκλημένοι η Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ, ο δήμαρχος Αθήνας και δήμαρχοι άλλων δήμων, εκπρόσωπος του Υπουργείου Μετανάστευσης, κλπ.  

Το φετινό ημερολόγιο με θέμα την προσφυγιά και τη μετανάστευση είναι μια θετική πρωτοβουλία , αν είχε κιόλας συνοδευτεί και με άλλες δράσεις. Θυμίζουμε ότι το Σεπτέμβρη είχαμε προτείνει να δοθούν οι κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ για λίγες μέρες προς ανακούφιση στους πρόσφυγες, χωρίς απάντηση από το Σύλλογο.

Σήμερα, συγκλονισμένοι ζούμε το δράμα των προσφύγων που φεύγουν κυνηγημένοι από τον πόλεμο και τις βόμβες, αλλά και των οικονομικών μεταναστών  που τους αρνούνται την πρόσβαση στις χώρες της Ευρώπης. Χιλιάδες πνίγονται στο Αιγαίο, από την πολιτική της ΕΕ, των συνθηκών Δουβλίνου, τα κλειστά σύνορα και τον φράχτη του Έβρου που αρνείται να ρίξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Το να καλείς λοιπόν τους εκπροσώπους των δήμων και του κράτους, αυτούς που υπηρετούν αυτήν την πολιτική, που υποτάσσονται στην ΕΕ και τη Frontex και ευθύνονται για θανάτους χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, ενώ δεν καλείς εκπροσώπους των εκατοντάδων δομών αλληλεγγύης και συλλογικοτήτων που έχουν οικοδομηθεί στα νησιά του Αιγαίου και στην Αθήνα και συμμετέχουν ενεργά στη βοήθεια προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, είναι το ελάχιστο υποκρισία! 

Τη στιγμή δε που η Διοίκηση της Τράπεζας αρνείται να υπογράψει νέα επιχειρησιακή σύμβαση, ενώ έχει λήξει από 31/12/15 και συμφώνησε στην παράτασή της με ένα αμφιβόλου ισχύος «ιδιωτικό συμφωνητικό σύμβασης» που ακόμα δεν έχει υπογραφεί, δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο Σύλλογος την καλεί στην εκδήλωση, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.  

Η προσφυγιά και η μετανάστευση δεν αντιμετωπίζονται με γκλαμουράτες εκδηλώσεις και φιλανθρωπικά γκαλά, όπου αφεντικά, κράτος και εργαζόμενοι είναι όλοι αγαπημένοι και θρηνούν δήθεν για το δράμα των προσφύγων, αλλά με πολιτική σύγκρουσης και ταξική αλληλεγγύη.

Ο Σύλλογος έπρεπε να λαμβάνει ενεργά μέρος μαζί με δεκάδες σωματεία και συλλογικότητες σε ένα αντιιμπεριαλιστικό εργατικό λαϊκό κίνημα διεθνιστικής αλληλεγγύης, αλλά και να οργανώνει τον αγώνα για την υπογραφή της επιχειρησιακής και κλαδικής σύμβασης στους χώρους δουλειάς κινητοποιώντας τους συναδέλφους, κόντρα στα σχέδια της Διοίκησης, αντί για φιέστες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίζουμε συνειδητά να μην συμμετάσχουμε στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Εκ μέρους της Πρότασης Προοπτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: