Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση της Αγ. Συνεργασίας στην ΟΤΟΕ για συνδικαλιστική δίωξη στην Τράπεζα Πειραιώς

  Αγωνιστική Συνεργασία στην ΟΤΟΕ
 
Να σταματήσει τώρα η Τράπεζα Πειραιώς να τιμωρεί συνδικαλιστές!
Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή αντιδημοκρατική κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς, να απαγορεύσει σε εκλεγμένο συνδικαλιστή την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της τράπεζας.
Συγκεκριμένα, ο συνάδελφος Δ. Γεωργούλης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων στην πρώην Γενική Τράπεζα, εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΤΟΕ και στο ερχόμενο συνέδριο του ΕΚΑ, είναι αποκλεισμένος από την υπηρεσιακή αλληλογραφία εδώ και πάνω από 4 μήνες με εντολή της Διεύθυνσης Προσωπικού. Η αιτία ήταν η διακίνηση μιας συνδικαλιστικής ανακοίνωσης για το ζήτημα του ωραρίου εργασίας!  
Η Τράπεζα Πειραιώς, σε μια κατάφωρα συνδικαλιστική δίωξη, με στόχο την άσκηση εργοδοτικής τρομοκρατίας, εξάντλησε όλη της την αυστηρότητα στο πρόσωπο του συναδέλφου συνδικαλιστή, κάτι που έχει άμεση επίδραση στην υπηρεσιακή του καθημερινότητα και εργασία. Δεν είναι όμως τόσο τυπική στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, στο ζήτημα της τήρησης του ωραρίου ή όταν όταν χρωστούσε άδειες 5 χρόνων στους εργαζόμενους. Είναι γενικά επιλεκτική στην αντιμετώπιση των διαφόρων συνδικαλιστικών οργάνων, καθώς «βοηθάει» κάποιους Συλλόγους και αποκλείει άλλους από την επικοινωνία με τους συναδέλφους.. 
Είναι εμφανές ότι θέλουν να φιμώσουν τις φωνές αντίστασης και να σπείρουν την τρομοκρατία. Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τα κρούσματα συνδικαλιστικών διώξεων και εργοδοτικής τρομοκρατίας. Έτσι θα περάσουν καλύτερα τα αντεργατικά τους σχέδια για μείωση των θέσεων εργασίας και περικοπή των μισθών μας. Άλλωστε η Τράπεζα Πειραιώς έχει χιλιάδες καταγγελίες για απλήρωτες υπερωρίες και τρομακτική πίεση στο προσωπικό για ατομικούς στόχους .
Αυτά τα φαινόμενα δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα από το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα! Θεωρούμε απαράδεκτη την κίνηση της τράπεζας να απαγορέψει στο συνάδελφο την επικοινωνία με τους εργαζόμενους και να εμποδίσει την άσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων, ενώ  η άσκηση του δικαιώματος του συνδικαλισμού και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα. 
Απαιτούμε από την Τράπεζα Πειραιώς να επαναφέρει τώρα την ηλεκτρονική αλληλογραφία στο συνάδελφο. Καλούμε το ΕΚΑ και κάθε σωματείο και να δείξει την αλληλεγγύη του. Η ΟΤΟΕ έχει ενημερωθεί εδώ και καιρό και δεν μπορεί να σιωπά, αλλά πρέπει επιτέλους να πάρει θέση και έμπρακτα να παρέμβει μέχρι τη δικαίωση του συναδέλφου συνδικαλιστή.
29/2/2016
http://pantrapezikosxhma.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: