Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΩΡΑ – ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

4/4/2016 - ΕΠΕΙΓΟΝ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Κοινή εκτίμηση όλων είναι πως η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απρίλη θα επιχειρήσει να καταθέσει πρόταση-πακέτο μαζί με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση και νέα φόρο - ληστρικά μέτρα, όπως έχουν ήδη συμφωνήσει για την εφαρμογή του 3ου μνημονίου. Ταυτόχρονα, μεθοδεύουν την παράδοση όλων των δανείων σε funds με μηχανισμούς για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων και το ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας και οργανισμών το επόμενο διάστημα. Ζούμε πάλι το ίδιο σκηνικό διαπραγμάτευσης, όπου Τρόικα και κυβέρνηση συζητούν πώς θα πετσοκόψουν τα δικαιώματά μας.
Βρισκόμαστε πραγματικά μπροστά σε μια νέα αντεργατική και αντιλαϊκή καταιγίδα τις επόμενες μέρες που θα σαρώσει τα πάντα. Αναμονή και παθητική στάση θα είναι τραγική για το παρόν και το μέλλον μας.
Η αποκλιμάκωση των αγώνων και η αδράνεια  που υπάρχει τους τελευταίους 2 μήνες, καθώς και η στασιμότητα μετά τη μεγάλη απεργία στις 4 Φλεβάρη, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας οδηγήσει σαν τα πρόβατα σε σφαγή. Να δώσουμε τη μάχη τώρα!
 Η ΑΔΕΔΥ ήδη έχει κηρύξει απεργία στις 7 Απρίλη, ενώ κι άλλα σωματεία και συνδικαλιστικοί φορείς προκηρύσσουν κινητοποιήσεις. Όλα αυτά τα μέτρα πλήττουν συντριπτικά τους τραπεζοϋπαλλήλους, όμως η ΟΤΟΕ δεν παίρνει καμιά πρωτοβουλία και ακολουθεί τη ΓΣΕΕ στην απραξία και τις ηττοπαθείς κινητοποιήσεις.
Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε συνδικαλιστή που θέλει να είναι αξιοπρεπής και να δώσει τη μάχη που απαιτείται. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο έτσι. Πρέπει να υπάρξει συντονισμός και δράση!
Γι αυτό, κι αφού στη ΓΣ της 2/4 η ηγεσία του ΣΥΕΤΕ δεν επέτρεψε καν την κατάθεση πρόταση ούτε για την επιχειρησιακή σύμβαση, επανερχόμαστε και προτείνουμε την κήρυξη από το ΣΥΕΤΕ στάσης εργασίας ή απεργίας την Πέμπτη 7/4/2016 και απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις. Η κινητοποίηση αυτή μπορεί και πρέπει να γίνει αφετηρία μιας παρατεταμένης συγκρουσιακής μάχης με πανεργατικά και παλλαϊκά χαρακτηριστικά ενάντια στα σχέδια τους.  

Αποφασιστική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τώρα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: