Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Η πρώτη απόλυση στον ΟΤΕ λόγω χαμηλής αξιολόγησης!



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

Ιστοσελίδα: www.ase-ote.gr    E Mail: aseote@yahoo.gr


Η διοίκηση της Deutsche Telekom προχώρησε
στην πρώτη καταχρηστική και παράνομη απόλυση!


Η ΟΜΕ-ΟΤΕ παριστάνει τον πόντιο Πιλάτο.


  
   Παρακολουθούμε με ανησυχία τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις των εργοδοτικών και συμβιβασμένων εργατοπατέρων της ΟΜΕ-ΟΤΕ στο τεράστιο ζήτημα της απόλυσης συναδέλφου μετά από 17 χρόνια υπηρεσίας, με το περιβόητο άρθρο 13 του Ε.Κ.Π και με πρόσχημα το «αξιολόγιο»!

   Κρατήσαμε την ψυχραιμία μας περιμένοντας ότι θα συναισθανθούν και θα αναλάβουν την τεράστια ευθύνη που έχουν απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων του ΟΤΕ, που κινδυνεύουν να υπαχθούν στο άρθρο 13 ανά πάσα στιγμή και να απολυθούν. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι ίδιοι με αποφάσεις τους καλούσαν τους εργαζόμενους (και σωστά) να απαξιώσουν το «αξιολόγιο» με κάθε τρόπο.

   Διαψευστήκαμε για άλλη μια φορά. Δυστυχώς δεν έχουν καμία συναίσθηση ευθύνης.

   Ο ρόλος τους είναι συνειδητός και απροκάλυπτος.

   Βάζουν πλάτη για να υπάρξει «δεδικασμένο» και να διευκολύνουν τη διοίκηση σε απολύσεις.

   Η ανακοίνωση που έβγαλαν για το θέμα -αφού περίμεναν πρώτα να γίνει η απόλυση- είναι κατάπτυστη.

   Δεν ζητάνε την ανάκλησή της αλλά εκλιπαρούν συνάντηση με τη διοίκηση «ώστε από κοινού να καθορίσουμε και να αποφύγουμε παρερμηνείες που δημιουργούν αβεβαιότητα και ανασφάλεια στους συναδέλφους τορπιλίζοντας το ήρεμο εργασιακό περιβάλλον, που έχει ανάγκη όσο ποτέ η Εταιρεία, στο δυσοίωνο μνημονιακό, οικονομικό περιβάλλον.»

   Δηλαδή:

1.     Παραδέχονται ότι η διοίκηση όχι μόνο αυθαιρετεί και δεν ακολουθεί την πειθαρχική διαδικασία αλλά κάνει μια καταχρηστική και παράνομη απόλυση.
Δεν αναφέρουν όμως ότι η διαδικασία αυτή γίνεται στοχευμένα από τη διοίκηση με πρόσχημα το «αξιολόγιο» για να ανοίξει ο δρόμος για εκατοντάδες άλλες απολύσεις που βαθμολογήθηκαν και αυτοί όπως ο απολυμένος συνάδελφος με άνωθεν εντολή κάτω από τη βάση!  

2.     Αναφέρουν ότι «Και στο παρελθόν η Διοίκηση με τον ίδιο απαράδεκτο και αυθαίρετο τρόπο, κάνοντας χρήση του ασύδοτου διευθυντικού δικαιώματος, επικαλέστηκε το άρθρο 13 του ΕΚΠ προκειμένου να αποφύγει τη μόνη κοινή και συμφωνημένη οδό, δηλαδή την προσφυγή στη πειθαρχική διαδικασία.» 
Δηλαδή υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις; Ποιες; Γιατί δεν αντέδρασαν; Γιατί δεν ενημέρωσαν; Ποιοι και γιατί έκαναν πλάτες στη διοίκηση;

3.     Αφού έλαβαν γνώση στις 31 Μάρτη να παραστούν για απόλυση και αν υποθέσουμε ότι αμφισβητούν τη διαδικασία γιατί δεν πρωτοστάτησαν και δεν κάλεσαν τους εργαζόμενους να ματαιώσουμε τη διαδικασία και την αυθαίρετη απόλυση;

4.     Γιατί στην ανακοίνωσή τους δεν διεκδικούν την άμεση ανάκληση της αυθαίρετης απόλυσης του συναδέλφου; Για ποια «καλή πίστη» μιλούν και τι συζήτηση θα κάνουν με τη διοίκηση αν δεν είναι προαπαιτούμενο η άμεση ανάκληση της απόλυσης;

Δεν είναι ανεπαρκείς, είναι επικίνδυνοι!!!
   Τι επιχειρούν με την υποτιθέμενη «αγωνιστική» παρέμβασή τους προς τη διοίκηση με τέτοιους όρους και τέτοιες προϋποθέσεις;  Να αποτελέσουν τους συνομιλητές για το πόσες και ποιες απολύσεις θα γίνονται;

   Συναδέλφισσες- φοι:
   Η απόλυση αυτή αν αφήσουμε να περάσει και δεν την σταματήσουμε θα αποτελέσει την κερκόπορτα για τις επόμενες απολύσεις.

·         Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

·         Καλούμε τις παρατάξεις (μεγάλες και μικρές) να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

·         Καλούμε το Δ.Σ της ΠΕΤ-ΟΤΕ που ο απολυόμενος είναι μέλος, τα άλλα σωματεία και το Δ.Σ της ΟΜΕ-ΟΤΕ να συνεδριάσουν άμεσα και να προγραμματίσουμε άμεση αγωνιστική απάντηση μέχρι να παρθεί η απόλυση πίσω.

  Η απόλυση αυτή έχει και άλλα σοβαρά χαρακτηριστικά. Αφορά τη διαχρονική απαξίωση επιστημόνων με Μάστερ και διδακτορικά (ο συνάδελφος ήταν ένας απ’ αυτούς) οι οποίοι συνειδητά δεν αξιοποιήθηκαν για να μπορούν να προσλαμβάνονται από «την αγορά» και τις «λέσχες» κολλητοί και ημέτεροι με φαραωνικούς μισθούς και τεράστια μπόνους. (Για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της απόλυσης θα επανέλθουμε με άλλη ανακοίνωση).


  Σήμερα απολύουν έναν, αύριο θα απολύουν όποιους και όσους θέλουν.

Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προφάσεις!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
  ΑΣΕ                                                 Αθήνα: 14-04-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: