Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Όλοι σήμερα στις 6 στην εργατική συγκέντρωση στα Προπύλαια ενάντια στα νέα μέτρα


Κάλεσμα αγώνα σε σωματεία και συλλογικότητες

Δευτέρα 17/10 στις 6μμ συγκέντρωση στα Προπύλαια & πορεία στο Σύνταγμα

Ανατρέπουμε τα νέα αντιλαϊκά σχέδια θεσμών - κυβέρνησης

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ για συντονισμό, με βάση της αποφάσεις της σύσκεψης πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλογικοτήτων 12/10, καλεί σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 17/10, στις 6μμ στα Προπύλαια και πορεία στο Σύνταγμα.Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέες και νέοι.


Η επίθεση από την κυβέρνηση - την ΕΕ - το ΔΝΤ - το κεφάλαιο προς τους εργαζόμενους τον λαό και την νεολαία συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Το σήριαλ των αξιολογήσεων-προαπαιτούμενων-δόσεων οδηγεί σε συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα. Μετά τα μέτρα που ψηφίστηκαν  ακολουθούν ο εργασιακός και ο συνδικαλιστικός νόμος ενώ αυξάνονται ραγδαία οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών - περιουσίας και έρχεται ο νόμος για τα κόκκινα δάνεια. Με το πόρισμα της «επιτροπής εμπειρογνωμόνων» για το εργασιακό και τις  νέες διαπραγματεύσεις θεσμών-Κατρούγκαλου στις 17/10, προετοιμάζουν τη νέα επίθεση.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια συνολική αντεργατική αναδιάρθρωση του κράτους ώστε να εξυπηρετηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, να εμπορευματοποιηθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και παροχές, να προχωρήσει μια βαθιά ανατροπή στην εργασία και την παγίωση και καθιέρωση εργασιακής ζούγκλας. 


Η κατρακύλα και η αφαίρεση δικαιωμάτων ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ και δεν πρόκειται να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!


Τώρα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα επιταχύνουν την αγωνιστική συνάντηση όλων των αγωνιζόμενων τμημάτων. Να οργανώσουν μεγάλα αγωνιστικά γεγονότα,  να ανακόψουν την επιβολή των μέτρων του Μνημονίου, να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική και όσους την εφαρμόζουν και την επιβάλλουν. 

Δεν μπορούμε  να περιμένουμε  τον εργοδοτικό, υποταγμένο και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό για να οργανωθούν. Η ΓΣΕΕ συγκρότησε το καλοκαίρι μέτωπο με τους εργοδότες και την κυβέρνηση. Συνομιλεί με το ΔΝΤ και προετοιμάζει τον τρόπο που θα "σερβίρουν" - θα περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα στους εργαζόμενους. Η ΑΔΕΔΥ στο ίδιο μήκος κύματος, κωλυσιεργεί, δεν ορίζει απεργία περιμένει τη ΓΣΕΕ, και χωρίς ουσιαστικά  αγωνιστικό σχέδιο. 

-->
Δεν μπορούμε να πάμε με μια από τα ίδια. Ο μόνος δρόμος για να εμποδιστεί και να ανατραπεί η ευρωμνημονιακή κόλαση που διαμορφώσαν και συνεχίζουν αυτοί  που την στηρίζουν και την προωθούν, δεν είναι άλλος από αυτόν του πραγματικού ανυποχώρητου αγώνα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνολικά του λαού και της νεολαίας.

Τώρα είναι η ώρα για την αποφασιστική ανάπτυξη των αγώνων. Δεν περιμένουμε πότε θα «νομοθετήσει» εκ νέου η κυβέρνηση. Με κέντρο τα αγωνιστικά πρωτοβάθμια σωματεία, τις   επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς, τις αγωνιστικές συλλογικότητες, συνδικαλιστές, τον κάθε εργαζόμενο που θέλει να παλέψει για να σταματήσει  και να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Με κοινή δράση,  μαζικό και μάχιμο συντονισμό.  Με μαχητικής μορφές σε όλα τα μέτωπα. Για μια νέα αγωνιστική νικηφόρα πορεία για τους εργαζόμενους :

Βάζουμε μπροστά   τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας.  Να σταματήσει η αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας και της λαϊκής περιουσίας στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη συνεχή φτωχοποίηση.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·       Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις με άμεση επαναφορά στα επίπεδα πριν από τα Μνημόνια. Να πληρώσει το κεφάλαιο για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης.
·       Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα. Δεν θα γίνουμε δούλοι του εργασιακού μεσαίωνα. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο για να λειτουργεί σε όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι του κεφαλαίου. - Απαγόρευση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Να καταργηθούν τα 5μηνα - 8μηνα και κάθε μορφή ελαστικής εργασίας.
·       Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις εργασίας
·       Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου και μείωση των ορίων για πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία.
·       Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία και τη λαϊκή περιουσία - Μπλόκο στις κατασχέσεις. Διαγραφή του ιδιωτικού χρέους των εργαζομένων και του λαού.
·       Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις του Νερού, της ενέργειας, της συγκοινωνίας, του περιβάλλοντος κλπ. Τα δημόσια κοινωνικά αγαθά είναι δικαίωμα και όχι εμπορεύματα.

Οι διεκδικήσεις μας, τα αιτήματα και οι αγώνες μας δεν χωρούν στο μονόδρομο των ευρωμνημονίων.

 Προϋποθέτουν την σύγκρουση και έξοδο από την φυλακή της ΕΕ και των δημοσιονομικών ευρωσυμφώνων, τον απεγκλωβισμό από την θηλειά του χρέους και τη διαγραφή του, την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, του ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της εργοδοσίας, τον εργατικό & κοινωνικό έλεγχο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: