Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Καταγγελία σε επιχείρηση της Ν. Ιωνίας - συμπαράσταση στον εργαζόμενο


Προκλητική αντεργατική πρακτική της επιχείρησης NAIL STATION  στη Ν. Ιωνία
Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα!  Να αποσυρθεί η αγωγή της εργοδοσίας!

Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα του εργαζομένου ΠΦ, ενάντια στην εργοδοσία της εμπορικής επιχείρησης NAIL STATION στη Νέα Ιωνία για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και ενσήμων, αλλά και την προκλητική απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού του εργαζόμενου.

Το θράσος της εν λόγω εργοδοσίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο:
·    αφού πρώτα αρνήθηκε την καταβολή δεδουλευμένων επιδομάτων και δώρων, με βάση την πραγματική αμοιβή του εργαζόμενου,
·    αφού αρχικά αρνήθηκε να του δώσει το υπόλοιπο της άδειας που δικαιούταν,
·    αφού, όταν αναγκάστηκε να του δώσει την άδεια, δύο μέρες μετά, απείλησε τον εργαζόμενο με απόλυση αν δεν επέστρεφε στην εργασία πριν τη λήξη της άδειάς του,
·    αφού του ανακοίνωσε την απόλυσή του την πρώτη μέρα επιστροφής μετά την άδειά του,
·    αφού αποπειράθηκε να χειροδικήσει όταν αρνήθηκε την υπογραφή της απόλυσής του,
·    αφού τον απείλησε τηλεφωνικά απαιτώντας να πάρει πίσω τις καταγγελίες σε επιθεώρηση εργασίας και ΙΚΑ,
·    αφού απείλησε με μήνυση τηλεφωνικά την εργατική λέσχη Νέας Ιωνίας για σχετικό κείμενο-ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στο site της και απαίτησε το «κατέβασμά» του,

συνέχισε ένα βήμα παραπάνω, με αγωγή στον εργαζόμενο για δημόσια προσβολή και συκοφαντική δυσφήμηση, ζητώντας 120.000 ευρώ η τωρινή ιδιοκτήτρια, 90.000 ευρώ ο σύζυγός της, παλαιότερος ιδιοκτήτης, και 3.500 ευρώ κάθε φορά που θα υπάρχει νέα δημόσια αναφορά/παρέμβαση που θα "δυσφημεί" την επιχείρηση! Επίσης, στην αγωγή αναφέρεται ότι εξετάζεται και η περίπτωση να κινηθεί νομικά εναντίον της λέσχης (για την ακρίβεια εναντίον του ιδιοκτήτη του site).

Η περίπτωση του εργαζόμενου ΠΦ. δεν αποτελεί δυστυχώς την εξαίρεση αλλά τον κανόνα των εργασιακών σχέσεων που επικρατούν στο χώρο του εμπορίου, ιδανικό πεδίο για την εφαρμογή των πιο αντεργατικών μέτρων όπως οι μισθοί πείνας των 400€, η μαύρη εργασία, τα ωράρια λάστιχο και η επιχειρούμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τα οποία φυσικά μετά επεκτείνονται και στους υπόλοιπους κλάδους.
Η ίδια επίθεση εκτυλίσσεται σε όλους τους χώρους δουλειάς, καθώς και στις τράπεζες χιλιάδες συνάδελφοί μας με ελαστικές εργασιακές σχέσεις λαμβάνουν 350-750 ευρώ, ενώ απολύονται συχνά ενοικιαζόμενοι συνάδελφοί μας που εργάζονται από λίγα έως και 10 χρόνια, γιατί δεν βγαίνει το κόστος..

Ο εργαζόμενος δεν διάλεξε το δρόμο της σιωπής και της υποταγής, σήκωσε το ανάστημά του και αποφάσισε να διεκδικήσει το αυτονόητο: τα ένσημά του, τα δεδουλευμένα του, τις οφειλές δώρων και επιδομάτων. Στεκόμαστε στο πλευρό του έμπρακτα και καλούμε κάθε συνάδελφο, συλλογικότητα, σωματείο να εκφράσει την αλληλεγγύη του.

Δεν θα πάψουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο ή συλλογικότητα που αγωνίζεται ενάντια στν εργοδοτική τρομοκρατία και για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, για να μην δουλεύουμε σαν σύγχρονοι δούλοι. Η ασυδοσία του κεφαλαίου δεν μπορεί να μένει αναπάντητη!

Είναι ο μόνος δρόμος που και στο παρελθόν έχει φέρει μικρές νίκες και αποτελέσματα. Κανένας σωτήρας δε θα προασπίσει τα δικαιώματά μας, αν δε το κάνουμε οι ίδιοι! Η επίθεση σε ένα εργαζόμενο είναι επίθεση σε όλους μας και τη μάχη τη δίνουμε όλοι μαζί. Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Κανένας φοβισμένος. Η δύναμη στους εργαζομένους που παράγουν τον πλούτο με τη δουλειά τους. Η ελπίδα στο συλλογικό αγώνα και την αλληλεγγύη.

Απαιτούμε:
·      την άμεση απόσυρση της αγωγής της εργοδοσίας στον εργαζόμενο
·      την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, ενσήμων, δώρων και επιδομάτων και της αποζημίωσης
·      να μπει ένα φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία και καταστολή
·      την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, όχι στη μαύρη εργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια: